Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Σοφός Σολομώντας: Σοφός είναι εκείνος που σώζει ψυχές ανθρώπων, εφόσον πρώτα τακτοποίησε την δική του ψυχή.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, γένι και όρθια άτομα 
 
Οι άνθρωποι που βοηθούν τον έργο του Θεού, με το να φέρνουν διαφωτίζοντας - νουθετώντας ανθρώπους στο δρόμο του Θεού, ο Θεός θα τους κατατάξει σε ειδική θέση μέσα στον παράδεισο, γιατί κατά κάποιο τρόπο βοηθούν το Θεό στο έργο Του, ώστε να σωθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.
Αυτός που οδηγεί ανθρώπους, έστω και ενός, στο δρόμο του Θεού, καλύπτει πλήθος αμαρτιών. Έλεγε ο σοφός Σολομώντας: Σοφός είναι εκείνος που σώζει ψυχές ανθρώπων, εφόσον πρώτα τακτοποίησε την δική του ψυχή.
Επί Τουρκοκρατίας κάποιος ευσεβής Χριστιανός, είδε μια φοβερή οπτασία! Είδε, ότι βρισκόταν στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Γινόταν Θεία Λειτουργία, στην οποία Λειτουργούσε ο ίδιος ο Χριστός!
Σε μια στιγμή βλέπει κάποιον σοβαρό κύριο, να πηγαίνει στον Χριστό και να Τον παρακαλεί, να απελευθερώσει το Ελληνικό Έθνος από την σκλαβιά των Τούρκων. Ο Χριστός, ούτε καν τον άκουσε, ούτε καν έριξε ένα βλέμμα πάνω του. Απογοητεύτηκε τότε ο κύριος και πήγε πάλι στη θέση του.
Σε λίγο όμως, ξανασηκώνεται και πηγαίνει στην Παναγία και της λέει:
- Δέσποινα του κόσμου, εσύ που Τον γαλούχησες, μίλησέ Τον για το Ελληνικό έθνος, να το απελευθερώσει από την σκλαβιά των Τούρκων.
Η Παναγία τότε πήγε στο Ιερό, γονάτισε δίπλα στην Αγία Τράπεζα και σηκώνει τα χέρια της και Τον παρακαλάει. Γυρίζει τότε ο Χριστός και λέει:
- Άκου Μητέρα μου, δεν μετανόησαν ακόμη! Δεν εξέλειψε ο λόγος, για τον οποίο δόθηκε αυτή η τιμωρία.
Η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων, λόγω της αμετανοησίας μας και θα ξαναγίνει Ελληνική, όταν ως έθνος μετανοήσουμε...
Τα θαύματα είναι για τους ολιγοπίστους και για τους αδιάφορους. Τα θαύματα δεν είναι για τους πιστούς. Οι πιστοί δεν περιμένουν να δουν θαύματα για να πιστέψουν. Οι πραγματικοί Χριστιανοί, πιστεύουν στα θαύματα.
Διότι οι ίδιοι είναι ένα θαύμα. Και εάν εξετάσουν τη ζωής τους προ Χριστού και τη ζωή τους μετά Χριστού θα δουν, ότι έχει επιτελεστεί ένα θαύμα, το οποίο οι ίδιοι δεν μπορούν να το ερμηνεύσουν. Διότι πράγματα που λέγανε ότι θα τα πάρουν μαζί τους αγκαλιά στο τάφο τα άφησαν και πράγματα που κατηγορούσαν, τα αγκάλιασαν. 
 
+Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 - 1982)

Δεν υπάρχουν σχόλια: