Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Άγιε του Θεού, ομολογητή Ιουστίνε...

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει ""Όχι συμμόρφωση τού Θεανθρώπου Χριστού πρός τό πνευμο τής έποχής, αλλά συμμόρφωση καί προσαρμογή τού πνεύματος τής έποχής πρός τό πνεύμα τής αίωνιότητας τού Χριστού""
 
Προχωράς στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, σχεδόν στου δρόμου τα μισά, βηματίζοντας άλλοτε με αργόσυρτα βήματα και άλλοτε με ταχέα διασκελίσματα, ανεβαίνοντας σκαλοπάτια, κλίμακες και αναβαθμούς αρετών υψοποιών, κάποτε όμως κατρακυλώντας σε κρημνούς χαμαιζήλων παθών και σε φιλεπίστροφους φθοροποιούς εθισμούς του παλαιού ανθρώπου και έπειτα ορθώνοντας ξανά ανάστημα και συναρμολογώντας πάλιν και πολλάκις ένα-ένα τα συντρίμμια της ψυχής σου…Επτά φορές θα πέφτεις, θα σηκώνεσαι οχτώ! Το θυμάσαι; Ως την στερνή πνοή σου αμέτρητες και συνεχείς αρχές μετανοίας! Όπως και να πορεύεσαι σε τούτο το νέο στάδιο πάντοτε θα χρειάζεσαι αδελφέ μου, ταλαίπωρε εαυτέ μου έναν μπροστάρη Άγιο του Θεού, πεπειραμένο και πεπυρωμένο αθλητή του καλού αγώνος, στεφανωθέντα και αιώνιο πλέον ακαταγώνιστο μεσίτη προς τον Στεφανοδότη Κύριο! Τούτην την Σαρακοστή ένας γνήσιος φίλος και ομολογητής του Θεανθρώπου Ιησού, με φρόνημα ανέκπτωτα Σταυρικό, οδηγεί τα μικρά ή μεγάλα βήματα του καθενός μας! Συνοδοιπόρος, οδηγός Ουρανού…
Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, η κεκρυμμένη συνείδηση της μαρτυρικής Ορθοδοξίας, όπως τόσο εύστοχα τον απεκάλεσαν! 
Ο ανυποχώρητος εκφραστής της ανόθευτης Τριαδικής μας πίστης. 
Ο βίος, οι διδαχές και οι υπερπολύτιμες, ιδίως στις μέρες μας, παρακαταθήκες του! Άγιε του Θεού, ομολογητή Ιουστίνε, καθοδήγησε τα βήματα όλων ημών των εν αποστασία πορευομένων, σε δρόμους εν Χριστώ Αγάπης και Αληθείας! Σε οδούς διαρκούς μετανοίας, σε τρίβους σωτηρίας, αϊδίου Φωτός και Πνεύματος Επουρανίου!
Νώντας Σκοπετέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: