Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Μόρφου ..δαγκωτό!

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ”H Ευρώπη είναι «παναΐρι» που τελειώνει, και η Ανατολή «παναΐρι» που αρχινά.”.

Μόρφου ..δαγκωτό!! Την ώρα που ο ξένος παράγοντας δίνει γραμμή για να βγάλει αχυράνθρωπο, μονοκούκι Μόρφου..

Μόρφου δαγκωτό..

Γιατί έχει τη στόφα επαναστάτη, έχει τσαγανό, αγαπάει το ρόλο του έχει συνείδηση της αποστολής του. Διαφοροποιήθηκε σε κρίσιμες φάσεις όρθωσε φρόνημα και ανάστημα.

Μόρφου, γιατί είναι αντισυστημικός….

Σε μια εποχή απόλυτης εξομοίωσης των πάντων σε ένα παγκοσμοιοποιητικό μοντέλο που εξαφανίζει πολιτισμούς χιλιετηρίδων είτε με βόμβες είτε με διείσδυση ή επιβολή αποικιοκρατικού στιλ, που διαμορφώνει πανομοιότυπα συστημικά στερεότυπα και εκθέτει το μαζάνθρωπο των mass media ως το απόλυτο πρότυπο, όπου θεσμοί κονιορτοποιούνται και Συντάγματα, Ανθρώπινα Δικαιώματα ρίχνονται στην πυρά στις σύγχρονες νύχτες των Κρυστάλλων επί του Πανολοκληρωτισμού ο Μόρφου ξεχώρισε. Γιατί τ΄άγια των Αγίων από την αρχαιότητα πάντα ήταν ένας χώρος δικαριτός. Η Εκκλησία μέσα από τον Μόρφου και κάποιους άλλους διατήρησε την ιδιοσύσταση της διασώθηκε δεν εξομοιώθηκε με τους παράλληλους θεσμούς που καλούσαν στην αφομοίωση συγχώνευσή της. Η Εκκλησία δεν είναι κρατικό ίδρυμα αλλά θεοίδρυτος οργανισμός. Δεν μπορεί να συμπίπτει, συμπλέει ως διαπλοκής με την εκάστοτε παροδική εξουσία…Άλλη η αποστολή της…

Κι αν ο Μόρφου απετέλεσε σκάνδαλο για θρησκευτικά αναλφάβητους ή νεοΦαρισαίους κι ο Χριστός υπήρξε σκάνδαλο «Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλονἝλλησι δὲ μωρίαν» (Α΄ Κορ. 1,23) Ένα τέτοιο σκάνδαλο μια τέτοια πρόκληση ηχηρή είναι ο Χριστός!

Μόρφου μονοκούκκι γιατί έχει τρέλα….την τρέλα να είναι Χριστιανός..

Σκανδαλίστηκαν σαν μωρές παρθένες και μυξοκλαίνε γιατί τους μιλάει για θαύματα και προφητείες.Μα δεν υπάρχει Χριστιανός χωρίς θαύμα. Ο Χριστιανός καλείται να ζήσει το θαύμα και πιότερο ακόμη να κάνει θαύματα,θεοί εστέ ,θεοί κατά χάριν . ”Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει” Αυτά δεν είναι νεκρό γράμμα νεκρό είναι το πνεύμα μας. Ο Χριστιανισμός δεν είναι κατηχητισμός δεν είναι προσκοπισμός δεν είναι μια αποστεωμένη φιλανθρωπία, ένας επαγγελματοποιημένος σαμαρειτισμός δεν σε καλεί να γίνει καλός άλλωστε άνθρωποι άθεοι ή ποικίλων ιδεολογιών και θρησκειών μπορούν αν είναι χίλιες φορές καλύτεροι από τον ”καλό χριστιανό” που δικαίως η κοινωνία ως motto αποτυχημένο καγχάζει. Ο χριστιανισμός σε καλεί να γίνεις όχι καλός αλλά άγιος..,τά Ἅγια τοῖς ἁγίοις

Πως; θεούμενος!Από αγάπη για τον Άλλον,από ανάγκη κοινωνικής προσφοράς .. για να βρεις να δώσεις

Ο Μόρφου δεν διαπαιδαγωγεί κατηχητόπουλα είναι φυτώριο Αγίων!Δεν είναι μαξιμαλισμός, αυτός είναι ο μόνος Χριστιανισμός…

Μόρφου γιατί ο Μόρφου είναι δεσπότης,έχει το απαραίτητο εκτόπισμα, δεν είναι φυτευτός δεν είναι καρικατούρα της εξουσίας δεν είναι βαλτός!

μονοκούκι Μόρφου!!

Είναι προσωπικότητα με ηγετική φυσιογνωμία….πολυπράγμων.

Γιατί οι ημέρες είναι παμπόνηρες και η σιωπή θα ήταν υπεκφυγή.Το εκκλησιαστικό κατεστημένο επίσης το συμφέρει να βγει ο Μόρφου γιατί θα καταρρεύσει αν δεν ανανεωθεί με την πιο αυθεντική εκδοχή.

 Οι καταστάσεις είναι οριακές…..

Δεν τους αρέσει που έχει άποψη.. σωστά το είπε όλα είναι (και) πνευματικά!

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ”H Ευρώπη είναι «παναΐρι» που τελειώνει, και η Ανατολή «παναΐρι» που αρχινά.”.

Και σ’ αυτό το πανηγύρι που άρχισε θα είμαστε παρόντες .. γιατί η ψυχή μας είναι κυκλοτερής σαν τους χορούς μας, ορχήστρα αρχαίου θεάτρου της Ιωνίας. κάθετος άμβωνας των βουνών μας που θυμιάζει μ΄αντάρα…

μονοκούκι Μόρφου!

Η Κύπρος επιβάλλεται να επιλέξει αυτή κι όχι ο Αρμοστής..και μόνο μια επιλογή έχει δική της.

H εκλογή είναι σημαντική για την όλη Εκκλησία αφού η Εκκλησία είναι ένα Σώμα. Ο Μόρφου εκφράζει ένα ρεύμα ανανεωτικό μεν Πατερικό από την άλλη. Είναι ένα κίνημα που στη σύγχρονη Παγκόσμια Οικουμενική Ορθοδοξία θυμίζει ησυχαστές ή και κολλυβάδες ή τους νεοφιλοκαλιστές τύπου Αγ.Ιωσήφ Ησυχαστή, ΑγΣωφρονίου Έσσεξ, Αγ Εφραίμ Κατουνακιώτη και Γερ Εφραίμ Αριζόνας που ανακαίνισε την Αγιορίτικη Παράδοση στις μέρες μας. Το διακύβευμα είναι αν και δι αυτής της συγκυρίας μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ…

Θα είναι μια πολιτική εκλογή ή μια συνοδική εκλογή;; Θα υπάρξει διαπλοκή πέραν της κατευθυνόμενης προπαγάνδας;

dimpenews

 AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΡΩΜΑΪΚΌ ΛΟΓΟ :

  

σχόλιο:Κυπραίοι Ορθόδοξοι πολίτες ,για μια φορά η τοπική σας Εκκλησία άλλα και η μάνα όλων μας, σας καλεί αν πράξετε το ιστορικό καθήκον σας ,ξέρουμε ότι μπορείτε ,βοηθήστε τον εαυτό σας και εν συνόλο, βοηθήστε την Εκκλησία ,να στείλετε με την αποφασιστική ψήφο σας  τον Μόρφου Νεόφυτο στο τριπρόσωπο,μετά να παρακαλέσουμε όλοι μαζί να φωτιστούν οι Συνοδικοί να στρίψει λίγο τη βίδα ο Χριστός και να τον εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο .

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν βγει, που δεν θα βγει, ετοιμάσου για μεγάλες κωλοτούμπες... Όλοι συστημικοί είναι και προσκυνούν τον πατισάχ της Ιστανμπούλ.

Δημητριος Κ είπε...

O Μητροπολιτης Μόρφου Νεόφυτος είναι μεγάλος αγωνιστής και ομολογητής πίστης. Είναι από αυτούς που στέλνει ο Θεός κατά καιρούς για να καθοδηγούν τους πιστούς και να τους αποτρέπει από την πλάνη.Ο μίζερος τρόπος που μιλάς και εκφράζεις τους φόβους σου δεν ταιριάζει σε ελληνιδα ..

Καυσομπλογκίτης είπε...

Αν προσέξετε τον λόγο του, περνάει το μήνυμα ότι δεν θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλλά ο ...μεθεπόμενος...
Τουλάχιστον, έτσι κατάλαβα εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Ακούω και γελάω επιχειρήματα κάποιων αδελφών υπερ ορθοδοξων είτε απο καλοπροαίρετο ζήλο είτε απο άγνοια είτε από θεος φυλάξει δολιότητα ,μερμψιρουν μονίμως και ψάχνουν πάντα να βρουν ένα λόγο κακό να πουν,το ενα τους βωμιζει το άλλο τους ξυνιζει ! Αλλοι παλι ομιλουν για τον Λεμεσου Αθανασιο με πολυ ενθουσιασμο λιγοτεροι για τον Ταμασου . Καλός παπάς και ο Λεμεσού καλός και ο Ταμασού. Τώρα όμως η εκκλησία και η πατρίδα αλλα και ο λαός του Θεού έχει ανάγκη από ένα Παπαφλέσσα. Ο μοναδικός που τα έχει βάλει με το σύστημα και έχει πολεμήσει με κόστος την νέα τάξη πραγμάτων.
Αν ο επόμενος αρχιεπίσκοπος δεν είναι ο Μόρφου Νεόφυτος να ετοιμάσετε τις μάσκες σας και να μπείτε γραμμή για εμβολιασμό.. Έχουν φέρει 170.000 εμβόλια που μετά τις προεδρικές εκλογές ο φίλος σας ο Καραγιαννης θα σας κάνει όλους δώρο από ένα.
▪︎Με έχουν ρωτήσει για Λεμεσού και Ταμασού η απάντηση που είχα δώσει είναι αυτή. Καλοί ναι αλλά δεν έχουν μιλήσει, φοβήθηκαν το σύστημα.

 Μαχαήλος Παναγιώτου .

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως πάντα ο Θεός μας δίνει ότι μας αξίζει, για την μεθεπόμενη που λες δεν το βλέπω γιατί και ο ίδιος αλλά ίσως και εμείς μέχρι τότε όλοι θά έχουμε δει τα ραδίκια ανάποδα.

Ανώνυμος είπε...

Μα υπάρχει προφητεία ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος που θα ειναι μπολιασμενος, τελικά ,δεν θα έχει ο βίος του πολύ ακόμη ..οσονουπω νέες εκλογές ..λέτε;;; 
Μαχαήλος Παναγιώτου .