Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Η αδικαιολόγητη Αγιορειτική σιωπή και συγκάλυψη στην 30ετή αντορθόδοξη Πατριαρχεία του Βαρθολομαίου.

 

του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται από χθές, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το Άγιον Όρος. Κατά την άφιξή του πάντες, εν παρατάξει, οι Ηγούμενοι των 19 εκ των 20 κυρίαρχων Μονών του Όρους (μετ’ αυτών και ο εγκάθετος ηγούμενος μιάς αντικανονικής και παρανόμου νέας, 21ης, «Μονής Εσφιγμένου») επέδειξαν δουλική στάση υποδοχής και αποδοχής, ενώ γνωρίζουν τα οικουμενιστικά, δηλαδή τα αιρετικά του φρονήματα, τις αντορθόδοξες πρωτοβουλίες και τις αντικανονικές πράξεις του. Εξαίρεση απετέλεσε, σημειολογικά, η, έστω, σοβαρή στάση του Ηγουμένου της Μονής Δοχειαρίου Γέροντος Αμφιλοχίου και η αγέρωχη στάση του πολιού Ηγουμένου της Μονής Αγίου Παύλου Γέροντος Παρθενίου (χωρίς βεβαίως να διαχωρίζουν τη θέση τους). Μηδαμινές πάντως και πάλιν οι ελπίδες να ευρεθούν απέναντί του γνήσιοι Αγιορείτες, μιμούμενοι το παράδειγμα των Οσίων και Ομολογητών Αγιορειτών Πατέρων.

Ας ελπίσωμε η Έφορος του Όρους Κυρία Θεοτόκος να σκεπάσει τον Ιερό τόπο Της και να αποτρέψει κάθε πνευματική και άλλη απειλή εναντίον του. Δεν έφθαναν δε όλα τα άλλα, ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε στην τελευταία συνέντευξή του, λίγο πριν πατήσει και πάλιν τα ιερά χώματα του Όρους, να στηλιτεύσει και αποδοκιμάσει έντονα όσους κληρικούς μοναχούς και λαϊκούς είτε εναντιώθηκαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα σχετικά κυβερνητικά μέτρα (σ. ημ. ασεβέστατα όσον αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών και βλάσφημα έναντι της Θ. Λατρείας), είτε εξέφρασαν σχετικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ως ανόητη, μή χριστιανική και μη ανθρώπινη! 

Μη νομίζετε ότι ελαφρά τη καρδία γράφονται τα σχετικά με τον Πατριάρχη και τα πεπραγμένα του. Με οδύνη γίνεται αυτό. Όμως, δεν πρέπει να δεχθούμε τη σύγχυση, ούτε να ανεχθούμε τη συγκάλυψη. Ο κ. Βαρθολομαίος πήγε στο Όρος επί τη συμπληρώσει 30ετίας στον Πατριαρχικό θρόνο. Ο Θεός του έδωσε άπλετο χρόνο, μα δυστυχώς δεν τον αξιοποίησε επ’ αγαθώ της αληθινής Πίστεως. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος, είτε συνεργεία του πονηρού, είτε λόγω αλλοιωμένων θεολογικών κριτηρίων του, είτε λόγω εξυπηρετήσεως σατανικών και πάντως αντορθοδόξων σχεδίων, δεν ακολουθεί την οδό των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων οικουμενικών Διδασκάλων και Πατέρων της Εκκλησίας, που είναι οι ασφαλείς και απλανείς οδοδείκτες και οδηγοί προς σωτηρίαν. 

 Βάδισε και βαδίζει στα χνάρια του πανθρησκειαστού, οικουμενιστού και μασώνου προκατόχου του Αθηναγόρου, και το κάνει συνειδητά, επίμονα και συστηματικά. 

Οι Αγιορείτες γνωρίζουν όσα φοβερά έχει εκφράσει, γράψει και διακηρύξει ο κ. Βαρθολομαίος κατ’ αυτήν την τριακονταετία της Πατριαρχείας του. Σιωπούν όμως! 

Φοβούνται; 

Συμβιβάζονται; 

Ανέχονται; 

Συμφωνούν; 

Ό, τι κι αν ισχύει δεν τιμά την ιδιότητά τους ως Αγιορειτών Πατέρων και η στάση τους προσβάλλει την αποστολή τους και την ευθύνη τους έναντι Θεού και του πιστού λαού Του.

σχόλιο: Όσοι ευ(β)λαβείς δυσκολεύεστε να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος της σιωπής των αγιορειτων  ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο δια το ήθος του ανδρός εδώ

1 σχόλιο:

GeorGRE είπε...


Εάν ήμουν στη θέση των ταγών
της εκκλησιαστικής ή πολιτικής
εξουσίας θα προβληματιζόμουν
έντονα γιατί όλοι μας
αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε
λειψανδρία, μας λείπουν οι
αληθινοί ηγέτες και όταν
πλησιάζουν άσχημα γεγονότα
δεν υπάρχουν ηγέτες να δουν
καθαρά το τι συμβαίνει.
Θα ένιωθα μέρος της σαπίλας.

Είναι "αυτοί που σας αξίζουν"
και "δεν βρήκε χειρότερους ο Κύριος"
αναφέρεται κάπου.

Εμείς φταίμε και φτάσαμε να
μας εκπροσωπούν ετούτοι.

Η ιδιοτέλεια στο ...φουλ.
15 και, κατακερματισμένα
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ κόμματα χωρίς
καμμία συνεννόηση...

Όλοι περιμένουμε τον ΕΝΑΝ!!!
Αυτόν που θα εμπνεύσει την
Ελληνορθόδοξη καρδιά.
Θα μας το δώσει ο Κύριος
στην κατάλληλη στιγμή.
Μέχρι τότε...