Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

 Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα άτομο, παιδί, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η πίστις είναι ο κανών της ζωής καθώς πιστεύουμε, έτσι πρέπει και να ζούμε διότι άλλέως, αν η ζωή δεν συμφωνη με την πίστιν, αυτή η πίστις είναι νεκρά και σε τίποτε δεν ωφελεί: «τί το όφελος, αδελφοί μου – λέγει ο θείος Ιάκωβος - εάν πίστιν τις λέγη έχειν, έργα δε μή έχη; μή δύναται η πίστις σώσαι αυτόν; Ωσπερ γάρ το σώμα χωρίς πνεύματος νεκρόν έστι, ούτω και η πίστις χωρίς έργων νεκρά έστι». (Ιακ.14,17) και ο Χρυσόστομος εξηγώντας εκείνο το ρητόν του Χριστού «ού πάς ο λέγων μοι, Κύριε, Κύριε, εισελεύσεται εις την Βασιλείαν του Θεού, αλλ' ο ποιών το θέλημα του πατρός μου», λέγει:
“Εδώ θέλει να δείξη ότι καμμίαν δύναμι δεν έχει η πίστις χωρίς τα έργα το οποίον σημαίνει ότι η πίστις χωρίς τα έργα είναι λείψανον πίστεως, δεν ενεργεί καθόλου και ο άνθρωπος που πιστεύει σαν χριστιανός, δεν ζεί όμως σαν χριστιανός, ας μην ελπίζη σωτηρίαν. Εδώ χρειάζεται και πίστις αληθής και ζωή καλή. Με τα δύο αυτά ο άνθρωπος ήμπορεί να σωθή με αυτές τις δύο πτέρυγες ήμπορεί να πετάξη στον Παράδεισον”.
+ Ηλίας Μηνιάτης
Πατερικόν Κυριακοδρόμιον σελ. 510-511

4 σχόλια:

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Εάν έχουμε Πίστη!!!
Θά έχουμε και έργα!!!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...μην είναι μόνο χλιαρή...

(και μονάχα γιά το θεαθήναι...)

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Τότε δεν θα έχουμε Πίστη..

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Και για Του Λόγου Το Αληθές!

Οίδα σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός· όφελον ψυχρός ης ή ζεστός ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου.

Ξέρω τα έργα σου. ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός. Είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός. Έτσι, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω να σε κάνω εμετό από το στόμα μου.
Αποκάλυψης Ιωάννου.