Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

O χαριτωμένος παλαιός καλός ελληνικός κινηματογράφος: Η σκηνή του Σταυρού στην ταινία ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ..

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πίσω στο σήμερα , βλέπουμε στίφη Πακιστανών να καταλαμβάνουν την πλατεία Συντάγματος. Η Παναγιά μαζί μας.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πολύ σούσουρο στον Ναό ! Ψαλτάδες , νεωκόροι , παπάδες όλοι σε σπουδή γιατί αύριο τη επιφανή Δεσποτική ημέρα των Θεοφανείων θα έχουμε μεγάλη τιμή ! Θα λειτουργήσει λέει ο δεσπότης ! Ποιός δεσπότης ? Ο Βολβίας κάτι πήρε το αυτί μου ! Βολβίας ! Υπάρχει τέτοια χώρα στον πλανήτη ή πρόκειται για κάποιο εξωγήινο UFO μέ ράσα ? Ο Θεός νά μας φυλάει λέει η κυρά Λένη , βυθίζοντας το κεφάλι της μέχρι τ' αφτιά μέσα στην χοντρή γούνα .

Ρέ παράδοξα πράγματα σου λέει !

Βολβίας : εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε ...

Ψάλτης σε ήχο λέγετου : ( καλά ρε ντίπ βλαμμένο είσαι ? Πήραν τα μυαλά σου αέρα κακόμοιρο ? Σιγά μήν σε ζήλεψαν ! Πού σε ψώνισαν ? Στην πλατεία της ελαφρομυαλιάς ? Θα σε στίψουν σαν λεμονόκουπα και θα σε πετάξουν . Έχουν αυτοί μπέσα ? Δεν σου έχουν ετοιμάσει κανένα μεγαλείο . Νά ! Μέχρι τον άγιο Κωνσταντίνο νά σταυροκοπιούνται οι κυρούλες , ίσια ίσια νά μαγαρίσεις τον Ναό ! )

Βολβίας : η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις ....

Ψάλτης σε ήχο βαρύ και ασήκωτο μέ βρυχηθμό !
( βρέ δεσποτοανήψι σήκω απάνω και πιάσε τον μπάρμπα απο τον λαιμό και πέταξέ του όλα τα μασωνικά δαιμόνια που φορά στο λαιμό για χαιμαλιά δεσπότης πράμα ! Ντροπή στην παπαδοφαμίλια σας ! Σώσε τον εαυτόν σου και την γενιά σου απο την κόλαση . Φύγε μακρυά ! Τί τις θέλεις τις βουτιές στο Μαλάκιον ?και νά σας χάριζαν αυτή την βίλλα θα έπρεπε νά την απορρίψετε λόγω village. Όχι τώρα που ξεπουλήσατε ό, τι χωραφάκι, ό, τι οικοπεδάκι είχαν οι ενορίες και τα μοναστήρια για νά κάνετε ευαγή ιδρύματα για δεσποτάδες ! Έτσι κι αλλιώς μαγκούφηδες είναι . Δεν γεννάνε ούτε σωματικά μα ούτε και πνευματικά ! Φύγε σε παρακαλώ μακρυά . Στάσου στα πόδια
σου ! Μπορείς ! )

Βολβίας : του γάρ γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

Ψάλτης σε ήχο ξανα-λέγετου :

(Έχετε μεγάλη ευθύνη όλοι οι παπάδες αυτής της χώρας της Βολβίας και όλων που αρχίζουν απο Βού , όπως Βολιβίας , Βελγίου , Βόλου κ.τ.λ. Φασκιώσατε , νανουρίσατε και παραπλανήσατε τον λαό του Θεού μιάς και εμφύτως έχουν μιά ευλάβεια στο ράσο που φοράτε . Πού νά ξέρουν οτι είστε καλοβολεψάκηδες στίς προισταμενίες και στα κράσπεδα μιάς γελοίας μεγαλοσχημοσύνης . Τί χελώνες κρύβει τελικά το ράσο ! )

Έτσι η κυρα Λένη όλο και απομακρύνεται απο τον Ναό . Την επόμενη φορά θα πρέπει νά πάει όχι μέ γούνα στο περιστήλιο , αλλά μέ σωσίβιο και βατραχοπέδιλα έτοιμη για χειμερινό κολύμπι στην θάλασσα σαν την Βουγιουκλάκη στην παραπάνω ταινία.
Μισόκουφη όπως είναι -- κάνει πως δεν ακούει , μιά χαρά ακούει -- ξέρει και τα σομπολιάζει....