Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

*** Με αφορμή την ψευδή είδηση της διασωλήνωσης ενός παρητημένου καθηγητή-ορκισμένου αρνητή της υγειονομικής δικτατορίας ***

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Από: Αγωγές για παράνομο πρ... Όποιος μπορεί και θέλει παρακαλώ μια προσευχουλα για τον Κωνσταντίνο Βαθιωτη που νοσηλεύεται διασωληνωμενος. Ευχαριστώ. 0:41"
 
 Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης
Οι ψευδείς ειδήσεις είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε πανικό. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την ελληνική κοινωνία που αποτελείται από αμέτρητες κατίνες, εκπαιδευόμενες στο κουτσομπολιό από εκμαυλιστικές gossip-εκπομπές ή reality τηλεπαιχνίδια. Μια κοινωνία αποχαυνωμένη μπροστά σε plasma τηλεοράσεις χωρίς Χριστό ζει από το αίμα και το ψέμα που κυκλοφορεί άφθονο στις σάπιες αρτηρίες της. Ηδονίζονται αυτά τα μικρόψυχα ανθρωπάρια να διασπείρουν φήμες πανικού, γιατί έτσι νομίζουν ότι καλύπτουν το απέραντο κενό του μυαλού και της ψυχής τους. 
 
Αυτή τη φορά κάποιες κατίνες διέσπειραν τη βρομερή είδηση ότι ο γράφων διασωληνώθηκε. 
Η είδηση αυτή έφερε σε κατάσταση πριαπισμού πλήθος θανάσιμων εχθρών του, αλλά και σε κατάσταση θλίψης γνήσιων φίλων που απέκτησε τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διαδικασία μιας οιονεί κοινωνικής αιμοκάθαρσης. 
 
Η περίπτωση αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και από πλευράς Ποινικού Δικαίου: Αν στο άκουσμα ή κατά την ανάγνωση της ψευδούς ειδήσεως ο ευαίσθητος φίλος του δήθεν διασωληνωμένου υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου, θα φέρει ποινική ευθύνη ο διασπορέας της βρομερής φήμης; Το δυσχερές αυτό ζήτημα θίγει στο ογκώδες βιβλίο του για το Ποινικό Δίκαιο, τα θεμέλιά του και την περί καταλογισμού διδασκαλία (Strafrecht. Allgemeiner Teil: Die Grundlagen und die Zurechnungslehre, εκδ. DeGruyter, 1991) ο Günther Jakobs, ομότ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Φιλοσοφίας του Δικαίου Πανεπιστημίου Βόννης. Στο κεφάλαιο 7, αριθμ. περιθ. 65, ο Γιάκομπς γράφει τα εξής:
«Η ευθύνη του δράστη είναι συζητήσιμη όταν το θύμα υφίσταται τη βλαπτική συνέπεια του σοκ μετά από μια ψευδή αναγγελία. Είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου να τα βγάζει πέρα με την πραγματικότητα, αλλά όχι και με τα ψέματα» (Βλ. και Βαθιώτη, Ο θάνατος του θύματος από έμφραγμα ως [καταλογιστό;] αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του δράστη, σελ. 1193 επ., 1202, υποσ. 42).
Oι άρρωστες κατίνες κατάφεραν να προκαλέσουν στον γράφοντα ένα μεγάλο πονοκέφαλο: την αδυναμία διαχείρισης εκατοντάδων μηνυμάτων και κλήσεων από όλους εκείνους που σοκαρίστηκαν από την βρομερή φήμη. Το φαινόμενο αυτής της οχληρής συσσώρευσης (μηνυμάτων-κλήσεων που μεμονωμένα λαμβανόμενες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά στο άθροισμά τους μετατρέπονται σε εφιάλτη) είναι γνωστό και υπό τη μορφή της αποστολής μιας τεράστιας ποσότητας ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να γεμίσει ο διαθέσιμος χώρος του δίσκου και να προκληθεί δυσλειτουργία στον mail server (το φαινόμενο αποκαλείται “Email-Bombing”).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μονογραφία του Vinet «Η Μεγάλη Γρίπη του 1918. Η χειρότερη επιδημία του 20ού αιώνα. Ιστορία της ισπανικής γρίπης» (μτφ.: Αριστέα Κομνηνέλλη, εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα 2020, σελ. 197), ο συγγραφέας ασχολείται και με το ζήτημα των ψευδών ειδήσεων ή έστω των μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στην περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 1918, οι οποίες στις αρχές Οκτωβρίου, όταν δηλαδή συνειδητοποιήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έδωσαν την θέση τους σε διαφημίσεις για φάρμακα και θαυματουργά φίλτρα.
Ακολούθως, ο Vinet αναφέρει ότι «στην εφημερίδα L’Excelsior ο Γκιγιόμ Απολινέρ μιλά περιπαιχτικά για τον Αλφόνσο ΓΙ΄, τον άρρωστο από γρίπη βασιλιά της Ισπανίας: “ένας μονάρχης τόσο κοσμικός που προσβάλλεται από γρίπη την κάνει μόδα”».
Στην εποχή του κορωνοϊού, λοιπόν, η φήμη ότι διασωληνώθηκε ένας παρητημένος καθηγητής Πανεπιστημίου-ορκισμένος αρνητής της υγειονομικής δικτατορίας και των δρακόντειων, απάνθρωπων και ατελέσφορων μέτρων, εξυπηρετεί πολλαπλώς τα σατανικά σχέδια όσων έχουν μετατρέψει τη διασωλήνωση σε εκδικητικό ψωμοτύρι για όποιον τόλμησε να μην υποκύψει στα αυταρχικά κελεύσματα της κυβέρνησης Πατερκούλη Μαριονετάκη, των μελών της ιατροφασιστικής του κυβέρνησης αλλά και όλων των άλλων μεγάλων κομμάτων που προσποιούνται ότι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ έχουν αναλάβει να υποδύονται διαφορετικούς ρόλους στην ίδια θεατρική παράσταση. 
 
ΥΓ: Με τέτοιους αποχαυνωμένους πολίτες-ελληνίσκους που είναι ολημερίς κι ολονυχτίς τηλεοπτικά διασωληνωμένοι, σιτιζόμενοι από τα αργυρώνητα τέρατα της υγειονομικής προπαγάνδας. είναι βέβαιον ότι μας περιμένει τεράστια εθνική καταστροφή. Οι Τούρκοι μπορούν να μας κάνουν μια χαψιά, διότι ο Έλληνας θα φοβηθεί να βάλει τα στήθη του μπροστά. Ύψιστο αγαθό, μας λένε, η υγεία και η ζωή μας. Αλλά αν στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο τολμήσουμε να μιλήσουμε για πατρίδα, θα μας λοιδορήσουν ως εθνικιστές.

 

3 σχόλια:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ας ψάξουν στο λεξικό γιατί κ οι λέξεις Χασάν την σημασία τους το τι εστί πατριώτης,τι εστί εθνικιστής κλπ και τισημαινει ορθόδοξος γιατί έχουμε χάσει το πλοίο της Ζωής.

Βλέπω τελικά σε πολλές αναρτήσεις από πολλούς συνανθρώπους πως γκρεμίζονται οχυρά και πως ανατρέπονται ψεύτικοι ισχυρισμοί!

Ο Θεός να μας ελεει, ώστε να δούμε κ όχι να είμαστε θεληματικά τυφλοί!!!

δον κιx ο τις είπε...

Αμην, γένοιτω!

Καλλιόπη είπε...

Τὸν Κωνσταντίνο μᾶς τὸν φυλάει ὁ Θεός.
Οἱ ἐχθροί, ποὺ μόνοι τους τὸ διάλεξαν
νὰ εἶναι ἐχθροί, ἄς ἔχουν καλὴ μετάνοια,
νὰ γίνουνε φίλοι.Φίλοι τοῦ Χριστοῦ καὶ
τῆς Πατρίδας καὶ δικοί μας.Ἄς μάθουν πὼς
ὄτι καὶ νὰ γίνει Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ !!
Κανέναν δὲν χαρίζουμε στὸν ἐξαποδώ !!