Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

«Αυτά τα χρόνια τα δύσκολα μόνο λίγοι απλοί παπάδες θα κρατήσουν και θα διαφυλάξουν την Ορθοδοξία! Οἱ μεγάλοι, οἱ ἀξιωματοῦχοι, θά ἀκολουθήσουν τόν «ἄλλον»! (ἐννοεῖ τόν διάβολον) Ὁ κόσμος θά μοιραστεῖ! Ποιόν ν’ ἀκολουθήσει; Αὐτό θά κρατήσει λίγο καί μετά θ’ ἀκολουθήσει ὁ πόλεμος! Μετά τόν πόλεμο θά γίνει μία Σύνοδος κανονική καί θά βάλει στήν σειρά τά πράγματα!»

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και κείμενο που λέει "SColu +"ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

7 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Όταν οι άνθρωποι δεν μιλούν , αλλά συμβιβάζονται , τότε και οι λίθοι κεκράξονται . Και οι βόμπες του πολέμου κεκράξονται και σφυρίξουσι επί των κεφαλών μας.

Όταν αναγκάζουμε τον Θεό νά χρησιμοποιήσει την παιδαγωγία και το θαύμα ,αυτό δεν είναι πρός έπαινόν μας , αλλά πρός εντροπήν . Το θαύμα είναι ένα είδος " εξαναγκασμού " . Δεν είναι δείκτης υψηλής ποιότητος πίστεως . Γι αυτό ο Χριστός έκανε πολλά
θαύματα και οι άγιοι Απόστολοι για την ανωριμότητα της πίστεως . Αργότερα , όταν η θεολογία αναπτύχθηκε , η διδασκαλία κραταιώθηκε , ο θείος Λόγος καλλιεργήθηκε , η εκκλησία προέκοψε , τότε τα θαύματα αραίωσαν . Θεωρήθηκε θαύμα η πίστη, η Αποκάλυψη , θεολογία . Μέ απλά λόγια τί έχει ποιό μεγάλη αξία το νά δούμε ένα θαύμα ή η αλλοίωση της καρδιάς που επιφέρει η μετοχή μας στο βίωμα της εκκλησίας ? Σε πολλές περιπτώσεις το θαύμα δεν επιφέρει την μετάνοια .

Μακάριοι η μή ιδόντες και πιστεύσαντες .

Είναι σίγουρο , οτι ο Θεός δεν θα αφήσει την εκκλησία του νά την μολύνουν οι χοίροι . Αιρετικοί , σχισματικοί , αχειρωτόνητοι εισήλθαν στο ιερό Θυσιαστήριο . Πρίν λίγες ημέρες , των Θεοφανείων , στον άγιο Κωνσταντίνο Βόλου λειτούργησε ο σχισματικός Ολβίας . Αυτό δεν διετάραξε καθόλου τον ύπνο μας . Δεν ακούστηκε μιλιά . Όλα πάνε ρολόι .

Δηλαδή πάτερ Καλλίνικε , οι λοιποί ιερείς του ναού , οι υπόλοιποι κληρικοί της Μητροπόλεως περιμένετε αυτή η μόλυνση του ιερού Θυσιαστηρίου νά μείνει σπο τον Θεό αναπάντητη ?

Ο Ιγνάτιος μας το λέει μέσα στα μούτρα μας , οτι περί αλλοτρίων τυρβάζει. Μας δηλώνει όχι μόνο διανοητικώς , αλλά και οπτικώς μέ τα σαρκικά μάτια σε ποιόν θεό πιστεύει . Οι παπάδες τον δαίμονα τον βλέπουν για άγιο ! Μήπως νομίζουν οτι η εκκλησία τους ανήκει ?

Ο Θεός δεν θα αφήσει την εκκλησία του στα χέρια αιρετικών και αχειρωτόνητων . Θά φέρει τα πάνω κάτω , όπως προφητεύει ο άγιος γέροντας και τότε όλα τα τρωκτικά θα πάνε νά τρυπώσουν στις τρύπες τους.

Θα ήταν καλό νά λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της πίστεως και η εκκλησία νά αυτοκαθαίρεται . Όμως γίναμε δειλοί και συμφεροντολόγοι. Γι αυτό αξίζουμε την Θεία οργή .

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μάλλον : Αχειροτόνητος . Συγγνώμη !

Name είπε...

Διαβάσαμε (και μάλλον έτσι έγινε, αν δεν άλλαξε κάτι τελευταία στιγμή) ότι σε Φλώρινα και κοντινές μητροπόλεις (Κοζάνης, Πέλλας, Γρεβενών) εκτός Καστοριάς (μάλλον επειδή είναι πιο φρέσκος εκεί) δεν έγινε Αγιασμός των υδάτων παρά μόνο η Τελετή του Μ. Αγιασμού εντός των ναών.
Αυτόν που τρέμουν τα σύμπαντα και οι άγγελοι υμνούν, Τον κρύψαμε σε μια γωνία.

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα και μας βγήκαν καινούρια ρήγματα, μας κούνησε για τα καλά. Τώρα τι να πούμε; Τυχαίο;

Επίσης θερίζει ο λοιμός και αναμένεται σε περιοχές της χώρας και καταποντισμός.
Μυαλό δεν βάζουμε.

Unknown είπε...

ΣΟΥΠΕΡ, ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.

Λωρίτου Ελένη είπε...

https://orthodoxia.online/ekklisia/ti-eipe-i-gerontissa-sto-mitropoliti-dimitriados-gia-to-emvolio/

Βλέπετε το μενταγιόν , που φορεί ο Δημητριάδος για αγιογραφία ? Μήν τρελλαθούμε !

ΒΑΣΙΛΕΙΑ είπε...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4842451819131194&id=100000992722689

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Θρησκευτική κατοχή αλλά όχι έτσι κ ως έτυχε!
Ξεκινάει από τότε που ακούσαμε ότι δεν υπάρχει λειτουργία της Βουλής χωρίς να το γνωρίζει η Γερμανία,πιο μπροστά είχαμε μνημόνια κ τον οικουμενισμό.

Αυτό που βλέπω είναι αυτό που είπατε αλλά και αυτό που είπε ο γεροΠαισιος ότι μια μικρή κατοχή του Αντιχρίστου θα είναι.
Θυμήθηκα κ έτσι βγάζω κ εγώ τα δικά μου συμπεράσματα,ότι ο καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται όπως μπορεί με τον δικό του τρόπο και πηγαινοντας λίγο πίσω,στάθηκα στον άγιο Ιω.Μαξιμοβιτς ιεράρχη της ρωσικής εκκλησίας της Διασποράς,κατέφυγε από την Ε.Σ.Σ.Δ μαζί με αλλους στην Αμερική,γιατί γιατί το ΠΑΤΡΧ.Μοσχας είχε περιέλθει υπό την κηδεμονία του κουμμ. καθεστώτος,μη μπορώντας να ζήσει κάτω από αθειστικό καθεστως και όμως σήμερα είναι άγιος!

Όμως οι σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες δεν χάνουν το θάρρος τους!Ερμηνεύουν σωστά τα γεγονότα που θα έρθουν!
Τα ζούμε όλα όσα έχουν πει.Θελησε ο άνθρωπος να γίνει ο Θεός,χωρίς Τον Θεό,οπόταν συμπαρασύρει κ την κτίση αφού είναι ο βασιλεύς αυτής.
Είναι ικανός ο άνθρωπος να ξεχωρίσει το καλό από το κακό,να διακρίνει,αφού Του έδωσε την ελευθερία επιλογής Ο Θεός.Εχει γίνει η ζωή δύσκολη γιατί αφού ακολουθεί το κακό πειθόμενος στα λόγια του πονηρού,την ίδια στιγμή συνειδητοποιεί ότι κρύβεται από Τον Θεό που τον αναζητά!Το γεγονός ότι Ο Θεός ρωτάει " ποιος σου είπε ότι είσαι γυμνός?(Γεν γ 11) δείχνει πως Ο Θεός παραμένει ο ίδιος πάντοτε και με το ίδιο ενδειαφερον για το πλάσμα Του,αλλά και που δείχνει ότι εμείς οι άνθρωποι,ο άνθρωπος κόβει τα νήματα επικοινωνίας με Τον Θεό!

Νομίζουν πολλοί πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας εκκλησιομορφος οργανισμός!
Ο Θεός να μας λυπηθεί!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται,δυστυχώς!