Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Άγ. Πορφύριος: «Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε! Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε!»

 

Συγκλονιστικό ηχητικό απόσπασμα δια στόματος του ίδιου του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: «Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει.»

2 σχόλια:

Εμμανουήλ είπε...

Επειδή μας διαβάζουν και πολλοί αντίχριστοι, δεν πρέπει να τους δίνουμε λάθος νοήματα για να παραμένουν μέσα στην πλάνη τους.

Όταν ο Θεός ΕΠΝΙΞΕ μέσα στην Ερυθρά θάλασσα τον στρατό των Αιγυπτίων του Φαραώ, ο οποίος κυνηγούσε τους Εβραίους που βρισκόταν υπό την ηγεσία του Μωυσή, τότε ο Θεός επηρέασε την ελευθερία του στρατού των Αιγυπτίων (διότι τους έπνιξε) και του Φαραώ (ο οποίος ήθελε να ξανά-υποδουλώσει τους Εβραίους). ΜΕΣΑ από την ΙΔΙΑ Ερυθρά θάλασσα, και ΠΡΙΝ πνιγεί ο στρατός των Αιγυπτίων, είχε περάσει ανενόχλητος και χωρίς να βραχεί, ο Εβραϊκός λαός με τον Μωυσή.

Συμπέρασμα: ο αληθινός Θεός ΔΕΝ μπαίνει σε "καλούπια", αλλά ενεργεί αυτεξούσια κάθε φορά και όπως κρίνει ο ίδιος.

Ο ίδιος ο Αντίχριστος, θα ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ κατευθείαν από τον ΙΔΙΟ τον Θεό, και ΟΧΙ από κάποιους ανθρώπους.

Εμμανουήλ είπε...

Ἁγίου Επισκόπου Τύχωνος τοῦ Ζαντόνσκ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

https://www.imparaklitou.gr/books/fp35.pdf