Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Την Κυριακή μετά την θεία λειτουργία στους ναούς, μόλις ξεκινήσει να διαβαστείη εγκύκλιος..... ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ Προς ένδειξη διαμαρτυρίας."

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να πάμε καθόλου την Κυριακή αυτή και τα παγκαρια να μείνουν άδεια .

Ανώνυμος είπε...

Ναι, εγώ δεν θα πάω καθόλου. Οι μέρες είναι γεμάτες γιορτές, θα πάω κάποια άλλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

...δεν είμαστε όμως τόσοι πολλοί ώστε να μείνουν τα παγκάρια άδεια, δυστυχώς. Έχει περάσει ότι οι χριστιανοί είναι τα καλά παιδιά που κάνουν ό,τι κία τους λένε, ε και θα πάνε οι περισσότεροι αύριο με τα φιμωτράκια τους, θα ακούσουν τις κίες που θα τους πει η ΔΥΣ και μετά θα πάνε και θα τρυπηθούνε.

Ανώνυμος είπε...

Το άθεο και Θεομάχο κράτος, προς το παρόν, ενισχύει οικονομικά την Εκκλησία, για να της βουλώνει την συνείδηση και το στόμα.
Φυσικά αυτό (η οικονομική ενίσχυση) ΔΕΝ θα γίνεται για πάντα, όπως έχει σαφώς προφητευτεί από περισσότερους Οσίους της Εκκλησίας στην Ελλάδα, και τότε ο δράκος θα δείξει το πραγματικό του αποτρόπαιο πρόσωπο.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι θα εορτάσουμε κανονικά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου 2021, λόγω του σατανικού (έργο των διεθνών σατανιστών) κορωναϊού.

The Cave Dweller είπε...

Έχουμε αφήσει τους Ιερούς Κανόνες και τους Αγίου Πατέρες και ο καθένας κάνει υπακοή στον εαυτό του κατά τον λογισμό του και την βόλεψή του :

Άλλος λέει δεν θα εκκλησιαστώ καθόλου αυτήν την Κυριακή για να μην ακούσω την εγκύκλιο
...Την άλλη Κυριακή όμως θα πάω !

Άλλος λέει θα πάω να εκκλησιαστώ αλλά μόλις αρχίσει η ανάγνωση της εγκυκλίου θα αποχωρήσω...

Άλλος λέει θα πάω το Σάββατο στον Ιερό Ναό και όχι αυτή την Κυριακή για να μην ακούσω την εγκύκλιο...Την άλλη Κυριακή όμως θα πάω !

Ας αναρωτηθούμε :

Αν ζούσε σήμερα ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, τί θα έκανε ;;;

Σταύρος Πετράκης είπε...

Αυτό περιμένω κι εγώ να δω, αλλά μάλλον κανείς δεν θα κουνηθεί από την θέση του.

Unknown είπε...

Αν τολμήσουν να διαβάσουν αυτό το αισχος στους Ιερούς Ναούς μας,τότε ας μην εκπλήσσονται που θα μείνουν με ακόμα περισσότερα άδεια στασίδια...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αν είμασταν λαός...π ι σ τ ό ς

εν επιγνώσει...

θα μπορούσαμε να σιγοψάλλουμε
το "τη υπερμάχω"

σιγανά...
αργά...
και κατανυκτικά...

ώστε να μην μολυνθούν
τ'αυτιά μας από τα ανόσια
διατάγματα
του υποταγμένου στον καίσαρα
"δεσποτάτου"...

επειδή όμως δεν έχουμε τα κότσια
για να κάνουμε κάτι τέτοιο...
...
με την ν η φ α λ ι ό τ η τ α
που επιβάλλεται...
...
και κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε
άσχημες καταστάσεις
εντός του...
...
Πανίερου χώρου της
εκκλησίας μας...


νομίζω πώς η ε υ χ ή
είναι το καλύτερο αντίδοτο στά πονηρά αναγιγνωσκόμενα...

επίσης
αφού στην συνέχεια θα κληθούμε να
κοινωνήσουμε τα Άγια τοις Αγίοις

μπορούμε να διαβάσουμε
την ακολουθία
"πρό της θείας μεταλήψεως"
Ιωάννου τού Χρυσοστομου...

έτσι
χ ω ρ ί ς
α σ χ η μ ί ε ς
κι έ κ τ ρ ο π α

θα περάσει κι αυτός ο πειρασμός!





Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΜΕ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ 0 ΕΣΟΔΑ?????
προκειμενου να μην παμε ή να φυγουμε πριν το τελος -αν επιχειρησουν να το διαβασουν μετα το ευαγγελιο που συνηθιζεται να γινεται το κηρυγμα-, το κερι ειναι το μικροτερο κακο.
και οχι για παντα φυσικα αλλα για ενα μηνα, να φανει το αποτελεσμα

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κατάλαβαν οι πιστοί πρίν ενάμιση χρόνο τί έγινε, συγχωρέστε με που θα το πώ, αλλά μάλλον κανείς δεν θα κουνηθεί από την θέση του, όπως έγραψε ο εν Χριστό αδελφός, στο πιο πάνω σχόλιο.
Εύχομαι να κάνω λάθος.

Αναστασία μάρα. είπε...

..... κι εγώ πιστεύω ότι δε θα κουνηθη κάνεις, γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν, δυστυχώς, ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή.....

Ανώνυμος είπε...

να συμπληρωσω στο 5:12 περι κεριου. τα εσοδα πανε ομως και σε συνανθρωπους μας μεσω συσιτιων και αλλης βοηθειας των ενοριων
αρα μαλλον να διαμαρτηρηθουμε αλλιως και οχι με αυτο τον τροπο

Ανώνυμος είπε...

Σε πολύ όμορφο βιβλιο για τον π. Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο γ. Παίσιος αναφέρει ότι ΟΤΑΝ στην περιοχή ΚΑΤΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ έκανε ο ΙΕΡΕΑΣ ..ΤΟΤΕ..ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, Α Ρ Ν Ο Υ Ν Τ Α Ν να μπουν στο ναό στον οποίο λειτουργούσε ο εν λόγω ιερέας ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Και τι θες ρε Cave Dweller να κάνω δηλαδή; Να τα βάλω με τον παπά που έχει ρισκάρει άπειρα 1500ρια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο; Να τσακωθώ με όλους τους θείους και τις θείες μου; Να κλείσει ο ναός, άντε και κλείνει, τι καταφέραμε; Hint: είμαι σε μικρό μέρος, θα πηγαίνεις με τον ηλεκτρικό στο διπλανό προάστιο που είναι μια ενορία αμάσητη δεν παίζει. Ή στηρίζεται η ενορία, ή ο χριστιανισμός εδώ τελειώνει.

Άσε μας ρε άνθρωπέ μου να δούμε τι ισορροπίες θα μπορέσουμε να κρατήσουμε, όπως είναι και κατά τόπους και προσωπικά η κατάσταση του καθενός. Τη βδομάδα που πέρασε, ένας δεσπότης με είπε δαιμονισμένο κι ένας άλλος ειδωλολάτρη, και τώρα πρέπει να έχω και τον Cave Dweller από πάνω που έχει και ανοιχτή γραμμή με τον Άγιο Θεόδωρο το Στουδίτη και ξέρει και τι θα έκανε. Στην επαρχία μου πάντως δεν ξέρω τι γινόταν τον καιρό του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου γιατί οι πηγές είναι ελάχιστες.

Ανώνυμος είπε...

Οι πιο πολλοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στον κόσμο και ούτε ανησυχούν για κάτι άλλο πέραν της υγείας τους. Να είστε σίγουροι πως μόνο χειρότερα θα πάνε όλα. Στον κόσμο ελάχιστο ποσοστό αυτό των μαχητών, για άλλους λόγους και κίνητρα. Από τους κ...έλληνες, λίγοι μοιράζονται τις πεποιθήσεις και την πίστη που κάποιοι ανάξιοι απόγονοι των Ρωμαίων, όπως εμείς, λένε είς τ' άλλου σε ιστολόγια, με την ελπίδα πως και άλλοι θ' αφυπνισθούν και κάποιοι απλώς ευλογούν τα γένεια, ή την ποδιά τους.

Από το πρώτο που είπατε, κανείς δεν θα κουνηθεί, κι ούτε για κεράκια, ούτε άλλα χαζά, ώστε να δυσκολεύεται και ο ιερέας του Κυρίου. Τέτοιους ποιμένες αξίζουμε. Και μην πέφτετε και σε κατάκριση και ιεροκατηγορία, παρά μόνον σθεναρώς πολεμάτε την γνώμη της διαβολής, έστω προσβάλλοντας πρόσωπα. Αλλά σε πράξεις μην στραφούμε εναντίον του ιερέως και του Ναού, δηλαδή στο ποίμνιον, στον εαυτό μας. Έτσι θα έπραττε νομίζω ο άλλος θείος Θοδωρής, ο Κολοκοτρώνης (νομίζω εφεξής θα τον αναφέρω κάθε φορά που λέγω κι εγώ την χαζομάρα μου, να μην συγχέομαι με άλλους ανωνύμους...).

Ταπεινή μου γνώμη ως αμαρτωλού και πότη και άλλα, αλλά και διότι η μόνη Δύναμις που μπορεί να κάνει κάτι είναι ο Σωτήρ και το Απέραντο Έλεός Του, με το οποίο και αχρείους φωτίζει αφειδώς και αδιακρίτως και αρχιερείς σκοτίζει δια την παραμικρήν έπαρσιν, παρακαλώ αδελφοί μου πολεμάτε καλύτερα κάνοντας τον σταυρό σας, λέγοντας κανα ψαλμούλη προς δόξαν Κυρίου και τραγουδώντας κάτι στην Παναγία Θεότόκο δια την μεσιτίαν Της.

Μην γελιέστε ότι κάνουμε κάτι. Και για τους ελάχιστους αξίους, τελικώς η θεία φιλευσπλαχνία μόνον θα κάνει κάτι. Δεν τα βλέπω καλά. Προσεύχεσθε και υπέρ των εκπεσσόντων ποιμένων και των τζιμπιμένων ποιμένων και των πανηλιθίων αδελφών μας και όλου του κόσμου. Μόλις είδα έναν νεαρό που ήλθε από την Αμερική (11 χρόνια είχα να τον δω) και είπε "καλά που εμβολιαστήκαμε". Πόλύ καλό παιδί! Πονεί η καρδιά μου. Νεαρούλες να "μπορούν να μετακινηθούν". Που ν η Τζαβέλαινα να δείξει αυτά που 'χε μαζί του ο άνδρας της, αλλά την κίνηση την έκανε, εκπροσωπώντας τον αξίως... Προσεύχεσθε αδελφοί διότι μπορεί και να ήγγικεν ο καιρός του βρωμιάρη, ή ότι άλλο απαίσιο. Να με συμπαθάτε, αλλά έχετε να κάνετε και με διχόνια εκτός των άλλων. Καλή δύναμη.

Φαίη είπε...

Αδέλφια, θα είναι μεγάλη επανάσταση να βγείτε και να ξανα.... μπείτε !!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις έμαθα ότι κοιμήθηκε ο π. Στέφανος Νταλιάνης , του Λοιμωδών Αγ.Βαρβαρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εποχή ισορροπιών αδερφέ. Εποχή κατακομβών είναι. Ας μας λένε ό,τι θέλουν. Στώμεν καλώς. Ο cave deweller έχει δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα είναι εποχή ισορροπιών γιατί αλλοιώς είμαστε ανισόρροποι. Εποχή κατακομβών; Ναι, είναι. Δεν είδες που έγραψα παραπάνω για τον παπά μου που ρίσκαρε άπειρα 1500ρια όλον αυτόν το χρόνο; Ε κι εσείς τώρα τι θέλετε; Να φύγω απ' αυτόν τον παπά και να πάω πού ακριβώς; Μη μου πει κανείς ότι στο τάδε προάστιο υπάρχει μία ενορία όπου το ένα και το άλλο. Όπως έγραψα είμαι σε μικρό μέρος 400 χιλιόμετρα απ' την Αθήνα. Ή στην ενορία μου θα πηγαίνω, ή θα φύγω από την εκκλησία. Αν τα πάρω στο κρανίο για τα καλά και φύγω από την εκκλησία για τα καλά, είναι ένα ενδεχόμενο αλλά οπωσδήποτε δε θα συμβεί επειδή το λέει ο Cave Deweller και ο ανώνυμος.

Ρε μη με τρελαίνετε, άντε γιατί είμαστε κι όλοι φορτωμένοι μ' αυτά που γίνονται.

Επιτέλους, από τις ενορίες μας ή απ' ότι έχει απομείνει θα φύγουμε κάποτε όλοι μας και θα κινήσουμε για την έρημο των Εσχάτων. Έχει κανείς μήνυμα του Αγίου Πνεύματος ότι είναι ο καιρός τώρα και για πού ακριβώς να τραβήξουμε; Αν ναι, να το μάθω. Να το ακούσω και αν θα το πιστέψω, βλέπουμε. Αν όχι, τότε μόκο και αφήστε τους ανθρώπους να πορευθούν κατά συνείδηση. Έχουμε τους μεν που θέλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, έχουμε τους δε που θέλουν υποχρεωτικό τι ακριβώς; Δεν καταλαβαίνω καν τι ακριβώς θέλετε εσείς. Υποχρεωτική αποτείχιση; Εκεί το πάτε; Δεν έχει καν νόημα ο όρος στην περίπτωσή μου, για λόγους που ανέφερα παραπάνω.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αυτό, καλό μου
ακούγεται...!

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο 8:25:

Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ακολουθείστε τους Ιερούς Κανόνες, τις διδαχές των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τις πράξεις των Αγίων Μεγαλομαρτύρων.

Λέτε ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Παντελεήμων να δεχόταν να έχει πνευματική κοινωνία με τους εχθούς του Χριστού που προπαγανδίζουν την έκτρωση ως θεραπευτικό μέσω παρασκευής εμβολίων ;

Λέτε ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής (διαβάστε καλά όλες τις επιστολές του) να δεχόταν αυτά τα αίσχη ;

Κάντε υπακοή στις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους και στους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Όχι όμως υπακοή στο λογισμό και στην βόλεψή μας.

The Cave Dweller είπε...

Προς Ανώνυμο 8:25

Καταλαβαίνω την αγανάκτισή σου.

Ό Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης διέκοψε κοινωνία από όλους όσους είχαν κοινωνία με την μοιχειανική αίρεση της εποχής του.

Έχεις τα κότσια να ακολουθήσεις τον Άγιο;

Υγ: Ο Ιερέας που λες ότι ρίσκαρε 1500ρια έκανε απλώς το καθήκον του. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ο Ιερέας δεν είναι μόνο για τις λαμπρές τελετές και ακολουθίες. Ο Ιερέας είναι και για τον διωγμό και για την φυλακή για την Αγάπη του Χριστού.

Αν θες να δεις τα πραγματικά γράδα του Ιερέος που λες, ζήτησέ του να σταματήσει να μνημονεύει τον αιρετικό Δεσπότη του. Από την αντίδρασή του, θα καταλάβεις πόσο ορθόδοξος είναι (αν είναι).

Ανώνυμος είπε...

Α παράτα με ρε φίλε που θα μου πεις και πώς θα γραδάρω τον παπά μου που τον ξέρω σαράντα χρόνια. Τζους. Στη σπηλιά σου.

Ε τώρα. Άντε γιατί είμαστε όλοι φορτωμένοι και υπομονή για τον καθένα που γράφει ό,τι τού 'ρθει δεν περισσεύει.

Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ είπε...

Γιατί βρέ δον Κιχώτη.
Ποιός πειρασμός έχει περάσει για να περάσει και αυτός;;;;

The Cave Dweller είπε...

Προς 2:58

Στο Κολυμπάρι ο Ιερέας σου έκανε υπακοή...και μνημόνευε.

Στο Ουκρανικό ο Ιερέας σου έκανε υπακοή...και μνημόνευε.

Στο μπόλι..κάνει υπακοή και μνημονεύει.

Μην στενοχωρίεσε αδελφέ. Όταν έρθει ο χειμώνας και πουν ότι μόνο οι μπολιασμένοι θα εισέρχονται εντός του Ιερού Ναού...τότε εξ'ανάγκης (αν θέλεις να σωθείς) θα ακολουθήσεις την οδό των Αγίων Πατέρων.

Προς το παρόν θα κάνω υπακοή σε αυτό που λες και θα αποσυρθώ στην σπηλιά μου.

Θα με θυμηθείς όμως σε λίγους μήνες...Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.