Διαδηλώσεις: Απίστευτα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το πολίτευμα της δημοκρατίας, ακούγονται από στόματα «ειδικών» και αξιωματούχων, που πέρα από τον διχασμό της κοινωνίας, φαίνεται πως επιθυμούν να αποτελειώσουν και την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, στην Ελλάδα.

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση, εμφανίστηκε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συζητώντας για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Και χωρίς κανέναν ενδοιασμό εκφράστηκαν επαινετικά για τον πρωτοφανή υγειονομικό ρατσισμό που πλήττει τους πολίτες, ζήτησαν να κυριαρχήσει «μοντέλο έντονης τιμωρίας» στη χώρα, και γιατί όχι… να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των «αρνητών», όπως προσβλητικά και παραπλανητικά τους χαρακτηρίζουν.

Η Μίνα Γκάγκα είπε πως: «θα πρέπει όταν βρίσκονται παραβάτες να τιμωρούνται πάρα πολύ. Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους, Όποιος τα τηρεί θα πρέπει να επιβραβεύεται. Όποιος δεν τα τηρεί θα πρέπει να τιμωρείται ακριβά. Πρέπει να έχουμε το μοντέλο της έντονης τιμωρίας στους παραβάτες για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».

Ζήτησε δηλαδή μια κοινωνία που θα βασιλεύει το «μαστίγιο και το καρότο», τακτική που ακολουθεί ως τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς άλλα επιχειρήματα. Χωρίς πειθώ. Χωρίς προστασία της ισονομίας και του Συντάγματος. Τίποτα από αυτά. «Τα μέτρα είναι γνωστά σε όλους». Ό, τι μάθατε – μάθατε. Από εδώ και πέρα μόνο… «ακριβή» και «έντονη» τιμωρία «για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».

Η εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται εκστρατεία ποινών και τιμωριών.

Και δεν μας λέει η κα Γκάγκα, ποια κοινωνία περιμένει να λειτουργήσει ακριβώς; Η σπασμένη στα δύο κοινωνία, από την ανεύθυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συναινετική σιωπή της επιτροπής ειδικών; Η κοινωνία που χωρίστηκε σε «προνομιούχους» και υπό-πολίτες; Η κοινωνία των απολυμένων, αποκλεισμένων, εκδιωγμένων που αντιμετωπίζουν αυτή την ελεεινή συμπεριφορά από το κράτος, μόνο και μόνο επειδή ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους;

Και επειδή οι μη εμβολιασμένοι πολίτες αντιμετωπίζουν αυτή τη κατάφορη αδικία και στοχοποίηση από το κράτος, από την εργασία τους, από τα μέσα ενημέρωσης, και βάλλονται από παντού, δεν τους μένει άλλος τρόπος να αντιδράσουν παρά κατεβαίνοντας στους δρόμους.

Και μάλιστα οι διαδηλώσεις αυτές, δεν αφορούν μόνο μη εμβολιασμένους, αφορούν τους πάντες. Δεν έχει καν να κάνει με το τι πιστεύει κάποιος για τα εμβόλια. Είναι αυτονόητο πως ο ολοκληρωτισμός και ο εκβιασμός που επιβάλλεται στη χώρα, δεν είναι μόνο θέμα των ανεμβολίαστων. Είναι θέμα όλων. Γι’ αυτό και στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις δεν συμμετέχουν μόνο ανεμβολίαστοι, άλλα και εμβολιασμένοι πολίτες.

Παρόμοιες διαδηλώσεις, ογκωδέστερες και πολύ πιο δυναμικές, γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Και μάλιστα σε πολύ πιο προηγμένες -σε επίπεδο οργάνωσης και ενημέρωσης- χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, γίνονται οι πιο δυναμικές και οι πιο μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ευρώπη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη χαριστική βολή στις αξίες της Δημοκρατίας την έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσεις της Μίνας Γκάγκα και προσθέτοντας: «Συμφωνώ με την κα Γκάγκα. Τι είναι αυτό που μας απαγορεύει να απαγορεύσουμε τις διαδηλώσεις των «αρνητών»;

Μέχρι εκεί λοιπόν έχει φτάσει η παρακμή του απολυταρχισμού που ζούμε. Πνευμονολόγοι να έχουν όλο το θάρρος (αφού φυσικά τους το έδωσε η κυβέρνηση) να «εισηγούνται» σε κανάλια, πρόστιμα και εξοντωτικές ποινές για πολίτες που διαμαρτύρονται, αντί να ασχολούνται με τα της επιστήμης τους.

Περιφερειάρχες με ελαφρά τη καρδία, να μιλούν τον 21ο αιώνα για καθολική απαγόρευση των διαδηλώσεων όσων διαφωνούν με τις πολιτικές της κυβέρνησης, φέρνοντας μας στο νου συνθήκες επταετίας.

Αυτοί που αρνούνται να συνειδητοποιήσουν σε ποια θέση βρίσκονται και τι αρμοδιότητες έχουν, αποκαλούν «αρνητές», τους πολίτες που δεν είναι κατά των εμβολίων, άλλα κατά του άμεσου ή έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού που επιβάλλουν με ποικίλους τρόπους, κυβέρνηση και ειδικοί.

Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωσάν μέγιστος Πρέσβης, όλων ανεξαιρέτως των επιστημόνων, «δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση της επιστήμης» και αναφέρεται σε αυτή σαν να είναι μια αφηρημένη και αόριστη «θεότητα» που δίνει χρησμούς στα κράτη, «ξεχνώντας» πως η επιστήμη προοδεύει ΜΟΝΟ μέσα από τη ζύμωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων.

Από την άλλη, σε επίπεδο κοινωνίας, ειδικοί και ανειδίκευτοι, επιχειρούν να φιμώσουν πλήρως την έκφραση κάθε διαφορετικής άποψης, κάθε άλλης γνώμης, κάθε σκεπτικισμού, κάθε ένστασης, κάθε διστακτικότητας, κάθε διαμαρτυρίας.

Ζούμε σε μια απόλυτη παράνοια, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει να «εκπροσωπεί» την επιστήμη, και οι επιστήμονες στα κανάλια αναλαμβάνουν να παριστάνουν τους πολιτικούς.

Οι φωνές που ζητούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας ολοένα και πληθαίνουν και η δημοκρατία στον τόπο μας ολοένα και ξεψυχά.

πηγή