Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

1992-2021




Το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης η α θ λ ή τ ρ ι α Βούλα Πατουλίδου συμμετέχει στο α γ ώ ν ι σ μ α των 100 μ. μετ' εμποδίων και πανηγυρίζει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανατίζει με ελεύθερο πρόσωπο σε κατάσταση μοναδικής ψυχικής ευφορίας. Τότε είπε την φράση που έγινε σύνθημα: "για την Ε λ λ ά δ α, ρε γαμώτο!".

To 2021 σε ένα άλλο αγώνισμα, στον "πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού", η Βούλα Πατουλίδου μετατρέπεται σε σ τ ρ α τ ι ω τ ί ν α και προσφέρει το μπράτσο της για να εκπληρώσει το κ α θ ή κ ο ν προς την πατρίδα. Τούτη την φορά ο φωτογραφικός φακός την απαθανατίζει θλιμμένη και μασκοφορεμένη.

Θα μπορούσε και σήμερα να φωνάξει: "Για το ε μ β ό λ ι ο ρε γαμώτο!" Αλλά προτίμησε την φράση "To κάναμε το καθήκον μας πατριώτη, να παίρνουν σειρά κι άλλοι!". Προέταξε το κ α θ ή κ ο ν, θεωρώντας ότι έτσι προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα και όχι φυσικά στις φαρμακευτικές εταιρείες που προωθούν τα εμβόλια.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχει σ τ ρ α τ ο λ ο γ ή σ ε ι στον "πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού" πλήθος διασημοτήτων, από πολιτικούς μέχρι ιερείς, νυν και πρώην αθλητές κ.λπ., προκειμένου να καρποφορήσει η εκστρατεία του εμβολιασμού και να χτιστεί (όπως μας λένε) το πολυπόθητο τείχος ανο(η)σίας.

Εφόσον, λοιπόν, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως στρατιώτες, αν το εμβόλιο, ο μη γένοιτο, αποδειχθεί "δηλητηριώδης παγίδα", δηλ. από εμβόλιο γίνει θανάσιμο β ό λ ι, τότε ο στρατιώτης που θα έχει πέσει στο πολεμικό μέτωπο χάριν της πατρίδος θα τιμηθεί ως ή ρ ω α ς.

Ερώτημα: Αν, όπως το ευχόμαστε με την καρδιά μας, η έκβαση του εμβολιασμού είναι απολύτως θετική για εκείνον που δ ι α φ η μ ί ζ ε ι τον εμβολιασμό του, προτρέποντας τους τρίτους να τον μιμηθούν, αλλά, δυστυχώς, δεν συμβεί το ίδιο για όποιον είχε ως πρότυπο την συγκεκριμένη διασημότητα και προσέφερε αντιστοίχως το δικό του μπράτσο στον υγειονομικό υπάλληλο (δηλαδή συγκατατέθηκε στην ετεροδιακινδύνευσή του), με αποτέλεσμα να πεθάνει από την παρενέργεια του εμβολίου, ποιος θα ευθύνεται;

Δεν θα ευθύνεται ούτε η υπάλληλος που τρύπησε; Ούτε η διασημότητα που προέτρεψε; Ούτε το ρόστερ των δημοσιογράφων, των γιατρών και των νομικών που νυχθημερόν προπαγανδίζουν τον εμβολιασμό; Ούτε κάποιος από τον οργανωτικό μηχανισμό εξουσίας [organisatorischer Machtapparat] που αποφάσισε και ενεργοποίησε την εκστρατεία του εμβολιασμού; Δεν θα ευθύνεται κανείς τους, επειδή χάσαμε απλώς έναν ακόμη ήρωα που γ ν ώ ρ ι ζ ε άριστα τους κινδύνους του "πολεμικού εγχειρήματος" και ή θ ε λ ε να εκπληρώσει το καθήκον του, πολεμώντας στο κοινό μέτωπο κατά του "αόρατου εχθρού"; Ηρωισμός που πατά στο έδαφος της ατομικής ευθύνης;
Κωνσταντίνος Βαθιώτης

 
ΥΓ: Το 1980 υπήρχε μια εκπομπή, το "Κάνε ό,τι κάνω" με παρουσιάστρια την Μαρία Αλιφέρη. Όσοι προσπαθούν per mare per terra να προωθήσουν όσο καλύτερα μπορούν τον εμβολιασμό, ας την επαναφέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: