Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Προσκυνῶντας τὸ Εὐαγγέλιον ἄφησα νὰ ἀκουσθῇ ἕνα δυνατὸν ΜΑΤΣ, τὸ ὁποῖον μόνον οἱ κωφάλαλοι δὲν θὰ ἠμποροῦσαν νὰ ἀκούσουν!

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος 

 Η εξοργιστική φωτογραφία άσχετη με την ανάρτηση,δείχνει το μέγεθος της βλασφημίας κάποιων  ιερωμένων και στην Ρωσική Εκκλησία ...  

Σήμερον εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν ποὺ ἐκκλησιάσθην, εἶχεν ἔλθει καὶ ὁ Ἐπίσκοπος τῆς περιοχῆς καὶ μάλιστα ἀπὸ τὸν Ὄρθρον (συνήθως οἱ Ἐπίσκοποι ἔρχονται τὴν ὥραν ποὺ ψάλλονται αἱ Καταβασίαι - κακῶς βεβαίως). Ἦλθεν ὅμως μασκοφορεμένος!

Τὴν ὥραν τῆς προσκυνήσεως τοῦ Εὐαγγελίου, ἤλπιζα ὅτι θὰ κατέβαζεν ὀλίγον τὴν μάσκαν διὰ νὰ προσκυνήσῃ κανονικά, ἀλλὰ διεψεύσθην! Οὔτε ποὺ ἄγγιξε τὴν μάσκαν του. Προσεκύνησε μὲ αὐτήν, ἢ μᾶλλον προσεκύνησεν... αὐτὴν (δηλαδὴ τὴν μάσκαν)!
Μετὰ ἠκολούθησαν καὶ ἄλλοι πρὸς προσκύνησιν τοῦ Εὐαγγελίου, ἄλλοι μασκοφορεμένοι καὶ ἄλλοι ὄχι.

Ὅταν ἦλθεν ἡ σειρά μου, χωρὶς νὰ τὸ ἔχω σκεφθῇ προηγουμένως, προσκυνῶντας τὸ Εὐαγγέλιον ἄφησα νὰ ἀκουσθῇ ἕνα δυνατὸν ΜΑΤΣ, τὸ ὁποῖον μόνον οἱ κωφάλαλοι δὲν θὰ ἠμποροῦσαν νὰ ἀκούσουν!
Ἐλπίζω νὰ ἔλαβαν τὸν μήνυμα, ἂν καὶ πολὺ ἀμφιβάλλω.

Τὸ δημοσιεύω, ὄχι λόγῳ καυχήσεως καὶ ὑπερηφανείας, ἀλλὰ πρὸς παρακίνησιν καὶ ἄλλων, μιμήσεως τοῦ πράγματος, ἂν θεωρῆται ἄξιον μιμήσεως.

 Ludmilla Simone

9 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η εν λόγω προσκύνηση

πολύ συχνά
τελευταία,

παραμερίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά κάνατε... Αλλά να φανταστώ ότι στου κουφού την πόρτα... Όπως λέει και ο σοφός λαός..

Ανώνυμος είπε...

Παρακίνηση και άλλων να ακουστούν ματς; Μόνο να μη γίνει το «ματς του Ιούδα».
Χρειάζεται ταπείνωση για να μας φυλάξει ο Θεός. Λεπτές οι ισορροπίες κι ο πνευματικός βοηθός μας.

SCRIPTA MANENT είπε...

Τα δυνατά "ματς", στην προσκύνηση τού Αγίου Ευαγγελίου και των Αγίων Εικόνων δεν φέρνουν ούτε έλεγχο ούτε συναίσθηση στους άλλους, διότι η πράξη δεν έχει ήθος από μόνη της. Το Άγιο Ευαγγέλιο είναι ο Λόγος Τού Θεού, είναι Ιερό και η προσκύνηση θα πρέπει να γίνεται με ταπεινό τον τροπο, έχοντας την συναίσθηση του Μέγα χάσματος ανάμεσα στην αθλιότητα την δική μας, και την υψηλή τιμή και αγιοσυνη που αποδίδεται στο Άγιο Ευαγγέλιο.

Αγαπητή Simon αν ήμουνα στην θέση σας δεν θα ξαναπατούσα εκεί μέσα που βλασφημείται βάναυσα Το Πανάγιο Πνεύμα και οι Άγιες και Ιερές εικόνες, διότι σίγουρα εκεί που πάτε δεν θα το είδατε το φαινόμενο για πρώτη φορά. Έτσι συμβαίνει μήνες τώρα. Αν το είδατε για πρώτη φορά, θα ήταν καλύτερα (κατά την γνώμη μου), να βάζατε μια πολύ δυνατή φωνή, που να ακουγόταν μέχρι το επόμενο τετράγωνο, λέγοντας και σε κάποιον εκεί να βιντεοσκοπήσει ο, τι ακολουθήσει, και να τους λέγατε "ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΛΎΚΟΙ ΒΛΆΣΦΗΜΟΙ ΜΕ ΈΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΆΤΩΝ", και να φεύγατε γρήγορα τινάζοντας και την σκόνη των υποδημάτων σας πίσω σας. Στη συνέχεια το κρέμασμα στο διαδίκτυο, είναι επιβεβλημένο για να παίρνουμε χαμπάρι και να φεύγουμε μακριά από τους λύκους.







ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Νομίζω πώς...
ο καθείς κατά τον χαρακτήρα του,
μπορεί να κάνει, εκείνο έστω
το ελάχιστο

αλλά με όλη του την κ α ρ δ ι ά ...

πού σαν το πεντάλεπτο της χήρας,
θα γίνει μία ψηφίδα
που... στά χέρια τού Θεού...

θα βρεί τη θέση της
και θ'αποκτήσει βαρύτητα...

...άλλωστε...
ασήμαντοι γιά τον κόσμο
οι περισσότεροι από μάς

σαν τον Δαυίδ απεναντι στον γίγαντα
και κατά το...
"ούτοι εν άρμασιν
και ούτοι εν ίπποις
ημείς δε
εν ονόματι Κυρίου
επικαλεσόμεθα"...

δίνουμε την όποια μάχη μας
με μή συμβατικό τρόπο
και είναι στό χέρι τού Θεού

το πώς
θα την αξιοποιήσει ... !

Εύχεστε!

Ανώνυμος είπε...

@ 8:01 π.μ.
Όταν κοροϊδεύεις (και κατηγορείς) έναν παπά, να γνωρίζεις, ότι δεν κοροϊδεύεις τον παπά, αλλά τον ίδιο τον Χριστό. π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Να ξέρετε, ότι όταν κοροϊδεύετε έναν παππά, οι κοροϊδείες αυτές δεν πάνε στον παππά άνθρωπο, αλλά πάνε στην ιεροσύνη του παππά και επομένως είναι σαν να το κάνουμε στο Χριστό! Και αυτό γιατί το χάρισμα της ιερωσύνης, είναι ένα δάνειο που δίνει ο Χριστός στον παππά, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις σωτηρίας στον άνθρωπο και έτσι βρίζοντας και κοροϊδεύοντας έναν παππά, είναι σαν να το κάνουμε στον ίδιο το Χριστό! Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα

Ο καλός κληρικός είναι σαν το αναμμένο κάρβουνο. Άμα το πιάσεις θα καείς. Ο κακός κληρικός είναι σαν το σβησμένο κάρβουνο. Άμα το πιάσεις θα μουντζουρωθείς. Αυτά παθαίνουν όσοι καταπιάνονται με τον κλήρο και τον κατηγορούν. Ποτέ μην κοροϊδέψετε-κατακρίνετε ή φιλονικήσετε με παπά! Ξέρω αξιόλογους ανθρώπους και Χριστιανούς, που δεν πρόσεξαν και κατηγόρησαν τον κλήρο και δαιμονίστηκαν. Παναγόπουλος

SCRIPTA MANENT είπε...

Η κρίση για τον παπά απαγορεύεται περί του βίου του, και αν πορνεύει ακόμη να βρεθεί κάποιος να τον σκεπάσει με την Βασιλική χλαμύδα να μην τον δει κάποιος άλλος και σκανδαλιστεί. Ο έλεγχος όμως του Παπά και του κάθε Παπά, ως προς την Πίστη είναι υποχρέωση του Χριστιανού.

Κάτι σαν τον Φούσκο τού Αγίου Νικολάου προς τον Αρχιερέα τότε και μετέπειτα αιρεσιάρχη Άρειο.

Μην τα μπερδεύουμε, η μάσκα εμπρός των Αγίων Εικόνων, είναι βλασφημία.
.

.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ας αναφέρουμε λοιπόν τίς πατεκτροπές...

σκεπάζοντας τα πρόσωπα...

άν και στά θέματα
τής πίστεως κάπως
πρέπει να αναφερθεί καί τό
...
πρόσωπο του...
φευγάτου...
...
ειδικά όταν κατά συρροήν και κατ'
εξακολούθησην

παρεκκλίνει...-

Ανώνυμος είπε...

@ 6:19

Ο Άρειος βλασφήμησε τον Χριστό γι᾿ αυτό και χειροδίκησε ο Άγιος Νικόλαος.
Μη ξεχνάμε ότι οι Φαρισαίοι έλεγαν βλάσφημο τον Ιησού Χριστό και παρέσυραν κι άλλους με τη γνώμη τους.

Η αληθινή κρίση είναι του Θεού κι όχι των εμπαθών ανθρώπων. Δεν βλασφημεί αυτός που δεν έχει να πληρώσει το πρόστιμο. Μπορεί να λογιστεί και μάρτυρας συνειδήσεως. Αλλιώς κρίνει ο Θεός.