Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, ΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ _ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ - Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 Κύπρος, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12/09/2020


 
 
Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό τίτλο στην Περιβαλλοντική Υγεία με εξειδίκευση στην Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α. απέκτησε επίσης την ειδικότητα της Προληπτικής Ιατρικής μετά από κλινική άσκηση σε νοσοκομεία της Βοστώνης. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική και επιδημιολογική έρευνα των καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ενώ ολοκλήρωσε κλινική εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
 
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Δρ. Σωτηριάδης εργάστηκε ως συντονιστής επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας και Ταξιδιωτικής Ιατρικής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Από το 2005 μέχρι και το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας–Eπιδημιολόγος και ως επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, του Αρεταίειου Νοσοκομείου, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς και άλλων οργανισμών. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στην κλινική και επιδημιολογική έρευνα και έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σε θέματα επαγγελματικής υγείας, επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας.
Σε ό,τι αφορά στην διδακτική εμπειρία του, έχει διδάξει Επαγγελματική Υγεία στη Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Frederick, Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δημόσια Υγεία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Περιβαλλοντική Επιδημιολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει καθήκοντα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την πρόσφατη εκλογή του.
 
Υποκλινόμαστε !

4 σχόλια:

π. Δ είπε...

Εύγε!!!!!!!!!!!
Παληκάρι!!!!!!!
Δόξα Σοι ο Θεός που υπάρχουν ακόμα τέτοιες ψυχές, τέτοιοι επιστήμονες, τόσο μεγάλοι!!!
Αληθινά μας συγκίνησες!!!
Σ' ευχαριστούμε φίλε!
Σ' ευχαριστούμε αδελφέ!
Να είσαι και μακροχρόνιος επί γης και αιώνιος πολίτης Του Παραδείσου!

π. Δ είπε...

Αληθινά ελπιδοφόρος, αληθινά σωτήριος!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το όνομά του!

Ανώνυμος είπε...

Όσο ακόμη υπάρχουν τέτοιοι χρυσοί άνθρωποι, αληθινοί και καταξιωμένοι ταυτόχρονα, ας τους ακολουθήσουμε και ας σταθούμε στο πλευρό τους για να έχουν τα παιδιά μας ελευθερία και αξιοπρέπεια!!!

Κατερίνα είπε...

Να σε έχει ο Θεός καλά γιατρέ!!!με έκανες να κλάψω... Ζήτω η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ!!!