Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΑΚΤΙΝΕΣ: Ο Παπα – Δημήτρης Γκαγκαστάθης [29.1. 1975] 
Γιατί δεν έχει αγιοκαταταχθεί 
και ο παπα-ΔημήτρηςΓκαγκαστάθης; 
Μήπως επειδή ήταν έγγαμος;

 Μετά την αγιοκατάταξη του εν αγίοις Πατέρα μας Καλλινίκου και τόσων ηγιασμένων Γερόντων περιμένουμε αναγνώριση π.Καλαΐδη και π.Γκαγκαστάθη να χαρούμε και εμείς οι έγγαμοι ιερείς. Δεν είναι ανταγωνισμός είναι αναγνώριση όχι μόνο δύο αγιασμένων λευιτών, αλλά και μιας ολόκληρης και πολύ πολύ πολύ σημαντικής μερίδας του κλήρου.Νομίζω αυτό συμβαίνει γιατί έγγαμοι ιερείς και λαϊκοί δεν " φαίνονται" όσο οι μοναχοί, οι πνευματικοί και οι γέροντες με τα πολλά πνευματικά παιδιά και την παγκόσμια εμβέλεια τους πολλές φορές. Είναι πιο περιορισμένοι. Αλλά ωστόσο ο Θεός δοξάζει και δεν μπορείς να κρύψεις τον λυχνον υπό τον μοδιον. Και αφού φαίνονται λοιπόν στο τέλος ας κατατάσσονται. Το έχουμε ανάγκη όσοι ζούμε στον χώρο τους.
π.Π.

4 σχόλια:

Ιωάννης Πανταζής είπε...

Μα είναι άγιοι!!!
Για τον π.Δημητριο έχω την διαβεβαίωση τοσο τού αγίου Ιακώβου όσο και τού αγ.Πορφυριου

Απλώς οι αγιοκαταταξεις σήμερα είναι προϊόν συναλλαγών...ως μη ώφειλε
Την ευχή τους και την δική σας πάτερ

The Cave Dweller είπε...

Καλύτερα να σε γνωρίζει ο Θεός, παρά να σε αναγνωρίζει τέτοιος Πατριάρχης.

Ανώνυμος είπε...

"Απλώς οι αγιοκαταταξεις σήμερα είναι προϊόν συναλλαγών...ως μη ώφειλε".

Έτσι ακριβώς αγαπητέ κύριε. Έχουμε μια νέα αγιοκατάταξη, για το ορθόν της οποίας δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω - και αντί να χαίρομαι και να αγάλλομαι, σκέφτομαι ποιανού το στόμα πάει να κλείσει ο Πατριάρχης με αυτή την πράξη. Η Σύνοδος του Πατριαρχείου συνεδριάζει μέχρι την Παρασκευή, η αγιοκατάταξη έγινε την πρώτη μέρα, και τώρα τρέμει το φυλοκάρδι μου τι θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες. Ανακοινώθηκε και δική μας ΔΙΣ για την Παρασκευή, ποιος ξέρει τι έχουν να δουν τα μάτια μας.

Ας πρεσβεύει ο νέος άγιος του Θεού να μη δουν τίποτα τα μάτια μας.

Έχει χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη στον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης. Ο Θεός να μας στείλει μερικούς Μάρκους να την αποκαταστήσει, γιατί ανθρωπίνως δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Εγινε ΕΚΤΑΦΗ του σκηνώματος του πατρός Γκαγκαστάθη; Υπήρξε σημείο ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ και ΜΥΡΟΒΛΥΣΙΑΣ και ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ κατά την ΕΚΤΑΦΗ όπως συνέβη ΠΛΟΥΣΙΩΣ με το σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ; Αν ναι, τότε ο π. Δημήτριος Γκαγκαστάθης ΒΡΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΕΝΩΠΙΟΝ του ΚΥΡΊΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ Του χρειάζεται καμιά επίσημη πράξη αγιοκατάταξης, εφόσον τα συμφέροντα των μεγαλοπαπάδων το εμποδίζουν.