Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: “Τέτοια σφράγιση ναών δεν έγινε ούτε στη Σοβιετική Ένωση.”

Οι κόκκινες γραμμές που δεν έθεσε η Εκκλησία – «Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί»
Συνέντευξη, μέσω skype, παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Κερκύρας π. Νεκτάριος. 
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πικρία για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία με αφορμή την πανδημία και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο ίδιος πρόσφατα με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

3 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Πώς θα γίνουν μπροστάρηδες οι παπάδες, όταν τους έχει φιμωμένους και καθηλωμένους ο δεσποτισμός; Και γιατί τους το ζητάνε τώρα και δεν το έκαναν και σε άλλες περιστάσεις, όπως στο Κολυμπάρι, στο Μακεδονικό, στην ψήφιση νόμων κατά της πίστεως και της παραδόσεως, στις διάφορες "παρελάσεις" των παρά φύσιν κλπ; Εκεί τους επέβαλλαν σιωπή και ασκούσαν έλεγχο. Τώρα που "βρήκαν τα ζόρια" κατά το κοινώς λεγόμενο, ζητάνε να γίνουν οι ¨ουραγοί" μπροστάρηδες! Α,ρε υποκρισία και συμφέρον! Γιατί να ξεσηκωθεί ο οικογενειάρχης ιερέας πια; Έτσι που τον παροπλίσατε, δεν πρόκειται να σηκωθεί ποτέ! Τα θέματα της πίστεως αντιμετωπίζονται πάντοτε εν σώματι. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν φωτισμένοι μοναχοί και ιερείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ακόμη και στο Κολυμπάρι; Αλλά τότε δεν τους χρειαζόμασταν, διότι πιθανώς θα μας δημιουργούσαν προβλήματα στο σχέδιό μας. Τώρα, να γίνουν μπροστάρηδες. Μακάρι, αλλά είναι αδύνατον! Μην περιμένετε!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Κάποιοι "πατριώτες" (!)
φρόντισαν να
τρέξουν την εκκοσμίκευση

εγκαίρως

και
ως άξιοι...καιροσκόποι
και
"πρακτικοί" άνθρωποι(...)

έσπρωξαν
με περισσή πειθώ
και γιά "καλό σκοπό"

ενορίες και μοναστήρια
να δεθούν
χειροπόδαρα με βαρειά
χρέη.

Πώς να μιλήσουν
λοιπόν οι δεμένοι
και φιμωμένοι;

Στο έ λ ε ο ς του Θεού
λοιπόν...

Ε υ τ υ χ ώ ς !!!


Ανώνυμος είπε...

Ηλιάδη Σαββα η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά..ΔΕ βαριέ...δε βαριέσαι αδερφέ! Ας γυρίσουμε πλευρό και ας συνεχίσουμε το ροχαλητό μας...