Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ο Λεμεσού Αθανάσιος, ανέφερε ότι δεν θα κλείσουν οι Εκκλησίες στην Μητρόπολη Λεμεσού, και όποιος θέλει μπορεί να πηγαίνει στην Εκκλησία!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Η λατρεία του Θεού δεν θα σταματήσει ποτέ. Όποιος θέλει μπορεί να έρχεται. μας είπε ότι θα μείνουμε αθάνατοι σε αυτόν τον κόσμο."Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Θέλαμε το κορωνοϊό για να μας πει ότι μια μέρα θα πεθάνουμε;"

4 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ένας πραγματικός " ακτιστοφωτίτης " ! Δικαίως φέρει τον τιμητικό τίτλο !

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο Σεβασμιότατος δέχεται τέτοιο τίτλο, ούτε και κανένας τον αποκαλεί τέτοιο.Τα δυο μπλοκ που γράφατε τόσο καιρό σχόλια, και κάποτε τα ανέβαζαν, με ειρωνία τον αποκαλούσαν με τέτοιο χαρακτηρισμό, κάτι που είναι λάθος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΟΥΤΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ.ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΕΠΑΙΝΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ 'ΣΕΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ' ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ.
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΥΧΟΝΤΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΕΛΙ ΦΩΣ. Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΤΟ ΑΠΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

πηγαίνεται κ.Λωρίτου στα ιστολογιο που γραφατε και θα δειτε τι ειδους τιμητικος τιτλος ηταν

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πρός τους 2 ανωνύμους σχολιαστές 11.32 και 11.51 που μπορεί νά είναι και ένας .

Εγώ ποτέ δεν αποκάλεσα τον σεβασμιότατο Λεμεσού " ακτιστοφωτίτη "ούτε τιμητικά , ούτε απαξιωτικά , διότι πρώτον δεν τον γνωρίζω . Όμως ούτε κάποιον άλλον ειδικά ονόμασα έτσι , παρά μόνον γενικώς έχω πάμπολλες φορές αναφερθεί στο φαινόμενο οι κληρικοί νά το " ρίχνουν " στην υψηλή θεολογία ! Δεν ασχολούνται μέ αυτά τα χάλια που βλεπουν μπροστά τους νά τελεσιουργούνται , αλλά ασχολούνται μέ αυτά που δεν βλεπουν .Και σίγουρα κανένα άκτιστο φώς δεν βλέπουν , γιατί άν είχαν δεί θα είχαν αλλοιωθεί και θα είχαν φωτιστεί νά μήν συμπεριφέρονται τόσο επιπόλαια και ανεύθυνα ως πρός την αποστολή τους . Δεύτερον δεν βάφτισα εγώ τον σεβασμιώτατο " ακτιστοφωτίτη " . Σας το λέω κατηγορηματικά . Όμως , αυτό δεν πρέπει νά σας πληγώνει . Άντε και τον λένε κάποιοι ! Ποιό το πρόβλημα ! Απο τίτλος σκωπτικός γίνεται τιμητικός , όταν σωστά πολιτεύεται. Μόνο ας είμαστε και εμείς κάπως φειδωλοί στα λόγια μας .

Ως πρός τον κ. Τελεβάντο θα σας πώ την παροιμία " το κάθε αρνάκι απο το ποδαράκι του κρέμεται". Δικός σας Κύπριος είναι . Μήπως εκεί στην Κύπρο σε κάποιους η βαρβαρική εισβολή άφησε ανεξίτηλα σημάδια σε αυτούς που σήμερα είναι στην ηλικία του κ. Τελεβάντου ; Λέω μήπως ! Κατα τάλλα , άν είναι " σερ της δημοσιογραφίας " κ.τ.λ. ναί ! Θα μπορούσε νά είναι άν δεν είχε ενίοτε αυτές τις παλαβωμάρες . Έχει δυνατότητες , σε μερικά πράγματα είναι άψογος , όταν θέλει , έχει γνώσεις γραμματικές , θεολογικές , γνωρίζει τα περιρρέοντα , έχει καλή γραφίδα και θάρρος νά ψέξει τά αξιόμεμπτα . Ήταν τιμή μου που έγραψα στο ιστολόγιό του μέχρι του βαθμού που μπόρεσα νά γράψω , πλήν όμως και αποστασιοποιήθηκα όταν κινείται σε άπιαστα νερά και άδηλους χώρους για την δική μου εμβέλεια . Εύχομαι νά ξεμπλέξει απο παγίδες του πονηρού , όπου μπλέχτηκε , νά αποκτήσει καθαρό νού , γιατί κάποια στιγμή " απολείπειεν Θεός Αντώνιον " για όλους μας !

Μέ συγχωρείτε άν κάτι απο εμένα σας λύπησε , χωρίς νά έχω αυτή την πρόθεση . Καλό αγώνα ! μέ την ευχή νά στεκόμαστε σταθεροί και εδραίοι στην πίστη μας .

Μετά τιμής και σεβασμού πρός τον δεβασμιότατο

Λωρίτου Ελένη .