Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΤΙΚΑ....

Κλείνουν οι εκκλησίες στην Κύπρο… Ούτε οι Οθωμανοί δεν τόλμησαν κάτι τέτοιο!
 Απαγορεύονται οι εκκλησιασμοί άνω των 75 ατόμων-Ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος
ΚΥΠΡΟΣ :Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση και αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, επηρεάζουν και όσους πηγαίνουν στην εκκλησία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα, ο Υπουργός επανέλαβε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει προηγουμένως, δηλαδή ότι, μέχρι τις 31 Μαρτίου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Το μέτρο αυτό αφορά και τον εκκλησιασμό και, ως εκ τούτου, η παραβίασή του συνιστά ποινικό αδίκημα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο. «Όλοι πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα και την κοινωνική ευθύνη που έχουν και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει», τόνισε. 
πηγή

6 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Αν είναι αυτοί βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εγώ είμαι ασκητής Ιερομόναχος στην Θηβαϊδα του Βορά...

Ανώνυμος είπε...

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/35788-metra-apo-tin-im-mesogaias-gia-ton-korono%CF%8Ao
Τα ίδια άρχισαν και εδώ! Πρώτος ο Μεσογαίας Νικόλαος έσπευσε να συμμορφωθη προς τας υποδείξεις της λεγεωνος (όχι των ξένων... ) που λυμαίνεται το δημόσιο βίο.
Μυριοστομη αναδύεται η κραυγή των πιστών προς τον Κύριο των παντων: "προσθες αυτοις κακά Κύριε, προσθες αυτοις κακά τοις ενδοξοις της γης".

Ανώνυμος είπε...

Από τα μπατζάκια τρέχει η πίστη μας.... Ξύλο που θέλουμε... Ο προπάππους μου, ο παπα-Θόδωρος, κοινωνούσε ένα σωρό φυματικούς σε εποχές που ακόμα η πενικιλίνη δεν είχε εφευρεθεί. Οικογένειες ολόκληρες πέθαιναν, από μία οικογένεια στο νησί τού έδωσαν τα κλειδιά του σπιτιού μέχρι να εμφανιστεί ο κληρονόμος, καθότι αποβίωσαν όλοι. Και ενώ τους κοινωνούσε, εκείνος πέθανε υγιέστατος και ηλικιωμένος, στον Πειραιά, από άσχετη αιτία (εγκεφαλικό λόγω υπέρτασης).

Ανώνυμος είπε...

Ακατανόητη η ενέργεια του Μεσογαίας.
Και σκανδαλώδης.

Ανώνυμος είπε...

Μή τρελλαινόμαστε ! Είναι ανώδυνα τα μέτρα του Μεσογαίας για την λειτουργική ζωή . Αφήνει και το παραθυράκι " κατα την κρίση του ιερέως " . Τίποτα το σπουδαίο .

John Pap είπε...

Ένα χρόνο μετά τα: "για 2 εβδομάδες ώστε να οριζοντιώσουμε την καμπύλη", "στην κρίση του κληρικού", "ατομική ευθύνη" και άλλα τέτοια ψέματα, είμαστε σε τρις χειρότερη κατάσταση. Χάνουμε όλα τα βασικά μας και ανθρώπινα δικαιώματα. Να τα διαβάζουμε αυτά για να θυμόμαστε διότι σε λίγο θα "αλλάξουν" και αυτήν την αλήθεια.