Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

'Ο κορωνοϊός της… απιστίας μας''

Αφού το “λιβάνισε” για πολλές ώρες τελικά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα του κορωνοϊού μετά την έκτακτη σημερινή απογευματινή συνεδρίασή της παρουσία ως ένα σημείο του ειδικού Λοιμοξιωλόγου Σ. Τσιόδρα

1. Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.
2. Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μην μεταδώσει στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του.
Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης λοιπόν υποδεικνύει την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι του Σαββάτου του Λαζάρου (11.4.2020), από 7:00 έως 8:00 π.μ., ως και κατά την εορτή του Ευαγγελισμού.
3. Αναβάλλονται προσωρινώς όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου, εν περιπτώσει δε ανάγκης η τέλεση των ανωτέρω Μυστηρίων θα πραγματοποιείται με την παρουσία αποκλειστικώς και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου.
4. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων.
5. Στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες υπό των Μοναστικών Αδελφότητων άνευ της συμμετοχής προσκυνητών.
6. Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε ο,τιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
7. Συνιστά ηρεμία, αυτοσυγκράτηση, εμπιστοσύνη στις Υγειονομικές Αρχές και στην Κυβέρνηση και προτρέπει στην αποφυγή δημιουργίας αισθήματος πανικού και ανασφάλειας. Τονίζει δε και πάλι ότι υποχρέωση όλων είναι η συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής και στις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών Δημοσίας Υγείας σύμφωνα και με τις προηγούμενες Εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου.
8. Εκτιμά την διακριτικότητα με την οποία η Πολιτεία εκφράζει τον σεβασμό της προς το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών της Εκκλησίας μας. Δηλώνει επίσης ότι εάν η εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στην απόφαση για την λήψη επί πλέον εκτάκτων μέτρων, θα επανέλθει προκειμένου να εξετασθεί και πάλι το θέμα.
Οι αποφάσεις αυτές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι αποτέλεσμα της κενωτικής και αγαπητικής διαθέσεως της Εκκλησίας μας και της βουλήσεώς Της να αγκαλιάσει το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν στην Πατρίδα μας.
Προτρέπει τους χριστιανούς μας κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσεύχονται μαζί μας στα σπίτια τους υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαριστεί και ευλογεί.
Ήδη στα Μοναστήριά μας έχει σημάνει συναγερμός αδιάλειπτης προσευχής.
Ευχή όλων μας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να παράσχει ανάπαυση στους ήδη κεκοιμημένους αδελφούς μας από τον θανατηφόρο αυτό ιό και την εξ ύψους παρηγορία στους πενθούντες συγγενείς τους, δεόμεθα δε για την θεραπεία και ταχεία ανάρρωση των νοσούντων και πλήρη εξάλειψη της φοβεράς αυτής δοκιμασίας”.


σχόλιο :«Δέσποτα Παντοκράτορ, Ιατρέ των ψυχών και των σωμάτων ημών, ο ταπεινών και ανυψών... τους αδελφούς ημών επίσκεψαι εν τω ελέει και τοις οικτριμοίς σου, έκτεινον τον βραχίονα σου τον πλήρη ιάσεως και θαραπείας και ίασαι αυτούς, εξανιστών από κλίνης και αρρωστίας τω θείω ελέει Σου…»

οε για την θεραπευτική Μετάνοια άγιοι πατέρες πότε θα μιλήσετε ;; 
Τελικά,  τις δύσκολες και οριακές αυτές ώρες και στιγμές  εάν δεν μιλάτε για ΜΕΤΑΝΟΙΑ  πως θα ανοίξουν διάπλατα οι ψυχές και οι καρδιές μας, και να γίνουν δεκτικές, στο έλεος και την Χάρι του Θεού; 

Εν το μεταξύ, οι πονηροί δημοσιογράφοι έχουν την δική τους ανάγνωση:
Με προσωπικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός μέσω twitter ανακοίνωσε την αναστολή κάθε θρησκευτικής δραστηριότητας στη χώρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω του την απόφαση αυτή, μετά τη χλιαρή ανακοίνωση της Ιεραρχίας, δηλώνοντας ότι «με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας ησυχάσουμε...
Μίλησαν κι είπαν πολλοί πολλά.
Ας δώσουμε χώρο και χρόνο στην
προσευχή και στην δίκη του
ανάξιου εαυτού μας.Η αυτομεμψία
θα μας βοηθήσει,αδελφοί μου...

Ιερομόναχος Πολύκαρπος

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιος αποφάσισε????Η κυβέρνηση ή η Ιερά Σύνοδος????

Αλλά τελικά σημασία έχει πως η μεγαλύτερη προδοσία,η έσχατη αναισχυντία στην ιστορία των τελευταίων χρόνων συμβαίνει σήμερα.Ας με συγχωρέσει ο Θεός αλλά αν δεν υπάρξει αντίσταση τότε λυπάμαι πως είμαστε ορφανοί από γνήσιους αποστόλους και εργάτες του Κυρίου μας.Αυτός ήταν ο σκοπός εξαρχής,στόχος όπως πάντα ο Χριστός.Ποιος κορονοιός????

Μας δουλεύουν και δεν έχουμε καταλάβει πόσο ωραίο και μεθοδευμένο μαγείρεμα έχουν κάνει.
Εσχάτη προδοσία!!!!!

Άγιε Χρυσόστομε,Άγιε Ιωάννη Βαπτιστή όπως εσείς ομολογούσατε την αλήθεια,όπως ελέγχατε τα κακώς κείμενα,φωτίστε τους ποιμενάρχες μας να γίνουν αντάξιοι συνεχιστές του έργου σας.Όπως εσείς ομολογήσατε την αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος αξιώστε και τους ιερείς μας να μην φοβηθούν και να πράξουν το ίδιο.Περιμένω αυτούς που θα κάνουν την διαφορά,που θα αντισταθούν,που θα ομολογήσουν Χρηστό.θα είμαι εκεί δίπλα τους και θα τους στηρίξω με όποιο τίμημα.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τόσα συλλείτουργα
με σχισματικούς
κι αχειροτόνητους...

και πόσα άλλα...


Ανώνυμος είπε...

Θα έρθει να μας "κοινωνήσει" με πλαστικά ατομικά ποτηράκια ο Επιφάνιος Ντουμένκο. Μετά ξεπλύντε τα στον νεροχύτη και στην ανακύκλωση, αμαρτία να πάνε στα σκουπίδια, μολύνουν το περιβάλλον...

The Cave Dweller είπε...

Με τόσους πολλούς Ιερούς Ναούς, πώς θα εξασφαλίσει ο Αντίχριστος Μητσοτάκης την εφαρμογή της απόφασης που πήρε???

Μα με την βοήθεια της Ιεραρχίας που θα κάνει υπακοή στο κράτος....

Πιστέ λαέ του Κυρίου Ιησού Χριστού, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Αν σου κλείσουν την Εκκλησία, πάρε τσεκούρι ή αλυσοπριονο, σπάσε τα λουκέτα και τις αλυσίδες και μπες μέσα.

Λαέ του Κυρίου Ιησού Χριστού, οι Ιεροί ναοί είναι δικοί σου,με τους κόπους σου τους έχτισες!

Μην επιτρέψεις να κλείσουν.

ΠΓ είπε...

Μακάρι να υπάρξει αντίδραση για να προλάβουμε την οργή του Θεού. Θα είμαστε με την επιστήμη,δίχως θεό. Αφού αυτό επιλέξαμε, θα είμαστε άξιοι της επιλογής μας.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδική Ορθόδοξη εκκλησία είχε καταντήσει μια εκκλησία 'κατ' οικονομία' δογματικά και ποιμαντικά.
Επομένως, αυτό που της αξίζει πλέον είναι μια 'κατ' οικονομία' ύπαρξη.
Είναι ή δεν είναι Δίκαιος ο Θεός;

Δεκαετία '80, Μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος:
«Κοιτάξτε να σωθείτε...είμαστε ανίκανοι να σας ποιμάνουμε...κοιτάξτε να σωθείτε.»
(Ομιλία στο youtube με θέμα "Πρότυπα μετανοίας" - Λόγοι Αγ. Κυρίλλου)

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Σάββας Αγιορείτης από την Έδεσσα έχει τονίσει σε μια ομιλία του οτι δεν χρειάζεται να εισβάλλουν οι Τούρκοι για να βεβηλώσουν τους Ιερούς Ναούς μας. Τους βεβηλώνουμε μόνοι μας με την ενδυμασία -ή καλύτερα την αναίσχυντη γύμνια- των "χριστιανών" γυναικών σε γάμους, βαπτίσεις και μεγάλες εορτές.
΄Η μήπως να αναφερθούμε στα κλαρινο-γυφτοπανηγύρια στα προαύλια των ναών με χορούς και ευτράπελα που δικαιολογούνται ως τιμή στις παραδόσεις;

Συνεπώς, κάλλιο να κλείσουν μήπως και έλθουμε εις εαυτόν εμείς οι άντρες που τα επιτρέψαμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτούς που λυπούνται για την ημιαπαγόρευση του εκκλησιασμού θέλω να υπενθυμίσω οτι σε αυτές τις εκκλησίες είχαμε:

-Μασώνους ιεράρχες και κεκραγμένους σοδομίτες "ιερείς" και "αρχιερείς"(πρωτοφανές στην Εκκλησιαστική ιστορία) και δεν μιλήσαμε

-Μισθωτούς ποιμένες(κατά το αγιογραφικό), προτεσταντίζοντες και παπόφιλους οικουμενιστές αγαπολόγους και δεν μιλήσαμε

-Ιερείς με κωλύματα ιερωσύνης και δεν μιλήσαμε

-Εφημέριους ιερείς διαζευγμένους και ακόλαστες παπαδιές και δεν μιλήσαμε

-Επίσημες παρουσίες αντίχριστων και βλάσφημων πολιτικών που αντί για έλεγχο εισέπρατταν τιμές και δεν μιλήσαμε

-Πόρνοι, μοιχοί, διεφθαρμένοι, κλέφτες, ψεύτες, άρπαγες, εκτρωσάκηδες, φονιάδες, αδιακρίτως και αμετανόητα κοινωνούσαν Σώμα και Αίμα Χριστού με τις άδειες επαγγελματιών πνευματικών και δεν μιλήσαμε

-Γάμους φερετζέδες ακοινώνητων κίναιδων και τζιβιτζιλούδων και δεν μιλήσαμε

-Βαπτίσεις νηπίων με αναδόχους έκφυλους, ακόλαστες, σοδομίτες και τζιβιτζιλούδες και δεν μιλήσαμε

-Δεσποτοκρατία, παπικού αλάθητου τύπου και δεν μιλήσαμε

-Στολισμένα έλατα εντός των ναών και δεν μιλήσαμε

-Οικονομικές καταχρήσεις και υπεξαιρέσεις και δεν μιλήσαμε

-Απαγορευμένες απο το Ευαγγέλιο ζευξο-μοιχείες και δεν μιλήσαμε(πλην μακαριστού Καντιώτη)

-Νόμο της σιωπής για την παρθενία, τις εκτρώσεις, προγαμιαίες σχέσεις, εξωσυζυγικές σχέσεις, σοδομίτικες συνήθειες εντός των ζευγαριών και δεν μιλήσαμε

-Υπερτονισμό μιας επίπλαστης αγάπης, σαρκικής, συναισθηματικής, κοσμικά φιλανθρωπικής και αποσιώπηση της Μετάνοιας, της Θυσίας, Του Σταυρού και της Δικαιοσύνης του Θεού και δεν μιλήσαμε


Ε, τώρα θα αρχίσει να μιλάει ο Θεός.
Το κακό δεν μπορεί να διαιωνίζεται εσαεί. Καταρρέει από το δικό του συσσωρευμένο βάρος δεκαετιών.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησαν όμως για την υψηλή θεολογία και το άκτιστον φώς . Όλα αυτσ τα υποκατέστησε το άκτιστον φώς . Όχι μόνο δεν μίλησαν , αλλά έδειχναν και μία αηδία πρός τις αρετές! Δημιουργούσαν και έκτιζαν τό πρότυπο του παραστρατημένου . Εχλεύαζαν τις αρετές ως φαρισαισμό . Άς κλείσουν οι ναοί που δεν τους αξίζουν , άς απολυθούν οι παπάδες ως άχρηστοι , μήπως και έρθουν στα ίσια τους μέ τα ξυλοκέρατά τους . Ας μας το δείξουν τώρα άν πιστεύουν στο άκτιστον φώς ! Ο Λεμεσού το έδειξε !

Και γιατί η Θεία Λειτουργία στις 7πμ μέ 8πμ και όχι στις 10πμ ή έστω κάθε βράδυ αγρυπνία ; Προφανώς για νά μήν πηγαίνει κανείς !

Ανώνυμος είπε...

Πολλά Μπράβο και στον σχολιαστή 2:50 πμ για την αναφορά του στα τόσα προκλητικά και μεγάλα αμάρτηματα που σιωπούσαν οι πολλοί ποιμένες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα μέτρα αυτά είναι δεσμευτικά για όλες τις μητροπόλεις ή μόνο για της αρχιεπισκοπή Αθηνών ; Ρωτάμε άν και οι πλείστοι των επισκόπων ειδικά οθ μοντερνιστές , δεν υπάρχει αμφιβολία , οτι θα τα ακολουθήσουν . Κάτι μου λέει οτι πάνε οριστικά νά κουτσουρέψουν την Θεία Λειτουργία καταεγώντας τον όρθρο . Τί τους πειράζει ο όρθρος αφού έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστοι αυτοί πιυ πηγαίνουν .