Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ


Γράφει ο  Αναστάσιος Αλεξάνδρου*
Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς θεσμική ιδιότητα περί των εκκλησιαστικών, εκτός της ιδιότητας του πιστού.

Έχω αρθρογραφήσει σε 1-2 ιστολόγια για λόγους συνειδησιακούς.
Μετά από μια άστατη ζωή μεταστράφηκα στο χριστιανισμό και έκτοτε χαιρόμουν την ανάβαση προς την όντως ζωή, μελετώντας αγιοπνευματικά βιβλία και ακούγοντας εμπνευσμένους πατέρες.
Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε Τόμο Αυτοκεφαλίας σε Ουκρανούς που αποτελούσαν μειοψηφία και δη σχισματικούς, το εξέλαβα ως ταρακούνημα των θεμελίων της Ορθόδοξης πίστης. Κυρίως, διότι ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος έλεγε τα ακριβώς αντίθετα επί 25 χρόνια!
Όταν συντάχθηκε μαζί του ο Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, άξιο τέκνο της Εκκλησίας και πιστό στην εφαρμογή των Ιερών Κανόνων, τότε η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από την ίδια τη λογική.
Όταν ο Πατρών κ Χρυσόστομος με αγιοπατερικό ορθόδοξο και πατριωτικό φρόνημα και με λόγο που ξεσήκωνε το λαό, συμπορεύτηκε μαζί τους, αναδύθηκε το ερώτημα: «Πιστεύουν οι Ιεράρχες μας ή όχι στην ύπαρξη του Τριαδικού Θεού;»
Υπάρχουν και πάμπολα άλλα μεμπτά στην πορεία των ταγών της Εκκλησίας μας (Κολυμπάρι, συμπροσευχές κ.ά.) αλλά δεν χρειάζεται να κολυμπήσουμε στον κυκεώνα αυτόν. Τα ανωτέρω αρκούν για να ονοματίσουμε τις κινήσεις αυτές ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Χριστού.
Αλλά ο κατήφορος συνεχίζεται. Ο ίδιος ο Πατριάρχης που δήλωσε ότι δεν θα δώσει ποτέ Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία των Σκοπίων ήδη θέτει το θέμα προς διαβούλευση! Η προδοσία πια γίνεται ΕΣΧΑΤΗ.
Αδελφοί πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί!
Η Εκκλησία βάλλεται εκ των έσω.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενεργεί αντίθετα από τον όρκο πίστης στον Χριστό.
Με την παντοδυναμία που του έδωσαν κυρίως οι ΗΠΑ, φαίνεται ότι θα μολύνει τον πιστό λαό χωρίς ο τελευταίος να μπορεί να αντιδράσει.
ΠΡΕΠΕΙ να τον σταματήσουμε!
Η πιο αποτελεσματική αντίπραξη είναι να αναλάβει ένας φωτισμένος Ιεράρχης, οποιασδήποτε εθνικότητας, πρωτοβουλία και να ζητήσει την καθαίρεση του Κωνσταντινουπόλεως για λόγους ιεροκανονικούς.
Εάν δεν βρεθεί τέτοιος Ιεράρχης, τότε το ίδιο το πλήρωμα πρέπει να κάνει κινήσεις αντίστοιχης ισχύος, επιδιώκοντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Βαρθολομαίου από τον Οικουμενικό Θρόνο.
Και αυτά πρέπει να γίνουν εντός του 2020, για να ανακοπεί η καταπόντιση.
Ο κ. Βαρθολομαίος δεν είναι ο ίδιος που ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδοξίας πριν από 28 χρόνια. Απαιτείται η άμεση εκδίωξή του!
*Εκπαιδευτής σκακιού
πηγή 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε διαφωνούμε, αλλά γιαα κάποιο λόγο τα επιτρέπει όλα ο Θεός! Όταν θελήσει να τον εκδιώξει θα το κάνει. Εμείς ας προσευχόμαστε

Ανώνυμος είπε...

χαχα...ας προσευχόμαστε και ας κοιμόμαστε μακάρια για να ΜΗ χάσουμε τις βολές μας...μάλιστα..καταλαβαίνουμε πολύ το σκεπτικό σας...

dminoglou@gmail.com είπε...

Η αυτοί πρέπει να φύγουν οι εσείς να αποτειχισθείτε!
Είναι πολύ απλά τα πράγματα, πιο απλά από το σκάκι που διδάσκετε!

Γεωργός... είπε...

Ο αδελφός Αναστασιος έχει δίκαιο όταν οι ποιμένες σιωπούν
Και η ιεραρχία παρεκλήνη του δόγματος τότε εκτός της αποτειχισης που επιβάλετε πριν μας
πρρολάβουν οι πετρες κραζοντας...να τους κράξουμε.. γιατι ομολογία με αδιαφορία και σιωπη δεν συμβαδίζουν ο λαος εχειτο λογο..

Άκων είπε...

Το κακό,
είναι φύσει αδύναμο,

αρκεί να μην του δίνουμε

τ ό π ο

και

την υπόστασή μας

υπηρετώντας το!

Με κοσμικό τρόπο, ελάχιστα πετυχαίνουμε
και οι ε μ φ α ν ε ί ς
τρόποι όταν γίνονται
ως υπακοή

σε κάποιον Χρυσόστομο
καλοί είναι και μακάρι
να επιτρέψει ο Θεος
να γίνουν.

Τα παχιά λόγια όμως
και η δύναμη της μάζας
δεν συνάδουν με το

"ούτοι εν άρμασιν
και ούτοι εν ίπποις,
ημείς δε εν ονόματι
Κυρίου του Θεού
επικαλεσόμεθα.




Ανώνυμος είπε...

Καό ο Μωυσής χτύπησε μέ το ραβδί την θάλασσα και ο Χριστός έδωσε εντολή νά αποκυλίσουν τον λίθο και " εμπεριπατήσω εν αυτοίς " λέγει ! Τί σημαίνουν αυτά παρά την ανθρώπινη συμμετοχή και ενεργοποίηση στο σωτηριολογικό έργο της εκκλησίας ; Όλα αυτά τα καθησυχαστικά ως πρός την εμπιστοσύνη στη δύναμη του Θεού , είναι ενθαρρυντικά στον ανθρώπινο αγώνα και όχι ώθηση στην απραξία . Άν το θέλουμε είναι και θεραπευτικά του άγχους , που θα κατελάμβανε τον άνθρωπο άν ένιωθε πως σε αυτό τον άνισο αγώνα είναι μόνος .

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Επειδή στον αντιοικουμενιστικό
και αντι...νεοπαπικό
-δίκαιο και απαραίτητο-
αγώνα

εχουν παρεισφρήσει και
προβληματικά στοιχεία
που
είδαν εδώ, μια ευκαιρία
να "δ ι κ α ι ω θ ο ύ ν",
ας είμαστε

πολύ προσεκτικοί

μην την πατήσουμε όπως με
το θέμα του Μαεδονικού.