Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Φωκίδος Θεόκτιστος. Ο πρώτος μητροπολίτης που δέχθηκε τους σχισματικούς.


Οι σχισματικοί Ουκρανοί μέσα σε τέσσερις ημέρες φορώντας ελληνικά καλυμμαύκια έχουν επισκεφτεί μοναστήρια από την Αττική μέχρι τα Μετέωρα και από την Εϋβοια μέχρι τη Φωκίδα και τροποποιούν διαρκώς το αρχικό τους πρόγραμμα, ώστε να μη συναντήσουν αντιδράσεις.
Εκτός προγράμματος λοιπόν έγιναν σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου δεκτοί από τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο και τον Πρωτοσύγκελλο Νεκτάριο Μουλατσιώτη στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη σελίδα τους, «…οι επίσκοποι Αλέξανδρος και Συμεών με την ομάδα προσκυνητών που τους συνοδεύουν έγιναν εγκάρδια δεκτοί από τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο καθώς και από αντιπροσώπους του κλήρου της επαρχίας.Ο Μητροπολίτης στην προσφώνησή του για την οποία χειροκροτήθηκε αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στις δυσκολίες που συναντά στη διαποίμανση της Ορεινής Μητρόπολης…»
Για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου υπολογίζουν να βρίσκονται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν Θεία Λειτουργία στο Μέγα Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ανδρέα Πατρών.
Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί ισχυρές αντιδράσεις με συγκέντρωση πιστών από τις 6:30 το πρωί έξω από τον Αγιο Ανδρέα, ώστε να εμποδιστεί ακόμη και η είσοδος στον Ι. Ναό των δύο ψευδοεπισκόπων και των τριάντα μελών της συνοδείας τους.  
















oukraniko


Ερε γλέντια...Ο μέγας  Γέρων ο φανατικός εναντίον 
του 666  Μουλατσιώτης, υποδέχεται τους σχισματικούς!Σιγά-σιγά αποκαλύπτονται οι κρυφοί διαλογισμοί καρδιών...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο Μητροπολίτης στην προσφώνησή του για την οποία χειροκροτήθηκε αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στις δυσκολίες που συναντά στη διαποίμανση της Ορεινής Μητρόπολης"

Και τι χολοσκάς κύριε Κλουκίνα μου; Ανάθεσε την διαποίμανση σε τρίτους (outsourcing λέγεται στην επιχειρηματική γλώσσα) και συ άραξε να θρέψεις νιάτα! Δεν θα πεθάνουμε κιόλας!
Ασε που με τόσο γλύψιμο μπορεί να πάρεις και καμιά μετάθεση σε πεδινή μητρόπολη!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Όχι ρε φίλε,

και οι ...παπαροκάδες

στο κόλπο;

Ανώνυμος είπε...

Ο παπαροκάς υπεδέχθη τους σχισματικόυς
όλο χάρη και καμάρι...Τι να λέμε τώρα;
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...

Ιννοκέντιος

Ανώνυμος είπε...

"Ο Μητροπολίτης στην προσφώνησή του για την οποία χειροκροτήθηκε αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στις δυσκολίες που συναντά στη διαποίμανση της Ορεινής Μητρόπολης"

Πούλα τη μερτσέντε κι αγόρασε μουλάρι. Ψηλό σασί (δεν βρίσκει στους καρόδρομους), τετρακίνηση, ελάχιστη κατανάλωση, 0 τεκμήριο και οικολογικό (για το τελευταίο θα έχεις και την ευαρέσκεια του πράσινου Αυθέντη σου).
Χ.

Ανώνυμος είπε...

Hard rock αλληλούια

Ανώνυμος είπε...

Προκαλεί αφόρητα ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος το αισθητήριο του ορθοφρονούντος κλήρου και λαού, με την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του, έναντι των σχισματικών Ουκρανών ψευδεπισκόπων.
Και τούτο, γιατί άλλοι Ελλαδίτες επίσκοποι, παρά την αποκαρδιωτική τους στάση κατά την πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας, δεν έφθασαν στο σημείο να προβούν σε δηλώσεις, όπως, αυτές του προαναφερθέντος ιεράρχου, ούτε συλλειτούργησαν με τους προμνημονευθέντες σχισματικούς-προιόντα του εν Ουκρανία εκκλησιαστικού πραξικοπήματος.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση του γνωστού και μη εξαιρετέου π.Νεκταρίου Μουλατσιώτη αλλά και των μοναζουσών που "αγαλλομένω ποδί και σκιρτώση καρδία", τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από το ρεπορτάζ και τις σχετικές φωτογραφίες(ευχόμαστε ολόψυχα να τους αδικούμε), υποδέχθηκαν με τιμές τους θρασείς ψευδοκληρικούς, που μολύνουν, με την παρουσία τους, τα ιερά προσκυνήματα.
Κατακουρελιάστηκε η πολύπαθη κανονική τάξη, για μία ακόμη φορά, υπαιτιότητι Ελλήνων, δυστυχώς, κληρικών!
Λ.Ν.