Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Για μια ακόμα φορά στον κατάμεστο και φιλόξενο χώρο «Ρήγας Βελεστινλής» του Άρδην (Ξενοφώντος 4) ακούστηκαν  ενδιαφέρουσες απόψεις και άγνωστα, εν πολλοίς, στοιχεία για τις πολύπλοκες γεωπολιτικές, δημογραφικές, ανθρωπιστικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος. 
Από τους περισσότερους ομιλητές η κριτική στις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό ήταν αυστηρή, ενώ στα όρια της «πολεμικής» κινήθηκε η κριτική ενάντια στις ελληνικές ελίτ, όπως αυτές εκφράζονται από ΜΚΟ σαν την περιβόητη Solidarity Now και τη σχέση της με τον Σόρος, αλλά και την νέα ελληνική κυβέρνηση. 
 
Αναφορικά με το ευρύτερο «κέντρο» της Αθήνας έγινε σαφές ότι η αστική αποδιοργάνωση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας αποτυπώνεται ήδη με κλοπές, πορνεία, βία, καταλήψεις, λαθρεμπόριο. 
Το δόγμα «εισβολή – διαδοχή» είναι μια πραγματικότητα. 
Μεγάλες και δυναμικές ομάδες με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά αλλάζουν ραγδαία τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της γειτονιάς όπως την γνωρίζαμε, ουσιαστικά την καταλαμβάνουν και οδηγούν στην αποχώρηση των γηγενών και έτσι όχι μόνο στη ραγδαία αλλαγή των δημογραφικών και πολιτισμικών δεδομένων αλλά και στην αντικατάσταση των επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η παρουσίαση του εκπροσώπου της «Πανχιακής Επιτροπής Αγώνα» για τα όσα θλιβερά και καταστροφικά συμβαίνουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας κυρίως του «γεωγραφικού περιορισμού» στο μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας, της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Το «κλου» της βραδιάς ήταν ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας περηφανεύεται για τις πολυπολιτισμικές του πεποιθήσεις και μέσα στην ελληνική βουλή διαπιστώνεται μια ευρύτατη, διαπαραταξιακή «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», μια κοινωνιολογική έρευνα έδειξε τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά του μετανάστη/πρόσφυγα που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα. Ο μετανάστης αυτός :
Δεν θέλει την ενσωμάτωση, δεν θέλει να εργαστεί, δεν θέλει το σχολείο, δεν θεωρεί την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και πιστεύει πως η Ελλάδα δεν έχει νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: