Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Βούτυρο στο ψωμί της ανομίας ο ψευδεπίσκοπος Επιφάνης ,το καλύτερο μοντέλο ένωσης των «εκκλησιών»

Παπικός  ιερωμένος  συμμετείχε σε εγκαίνια Ναού με τον ψευδεπίσκοπο Κιέβου ...
egakinia katholikos
Μια μέρα μετά την αναγνώριση (;)της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος λειτούργησε στην περιοχή Βαράσ.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, εγκαινίασε και τον νεόκτιστο Ιερό Ναό της Παναγίας.
Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ουκρανική Εκκλησία, διακρίνεται να συμμετέχει στο μυστήριο εντός του Ιερού και Καθολικός Ιερέας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Καθολικός Ιερέας ονόματι π. Βασίλειος Πλατότκα, διακρίνεται ενδεδυμένος με τα λειτουργικά άμφια του.
Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι ο Καθολικός Ιερέας είναι εντός του ιερού, κατά το πέρας της λειτουργίας διακρίνεται να είναι στη σειρά με τους κληρικούς της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Ο Καθολικός Ιερέας σε μήνυμά του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, έγραψε μια ημέρα νωρίτερα ότι προσκλήθηκε επίσημα να συμμετάσχει τονίζοντας: «Αύριο, Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα ενωθώ με τους αδελφούς μας, και τους ενορίτες της Εκκλησίας της Παναγίας Προστασίας, σε κοινή προσευχή με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο».
Παρόλο αυτά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος στο κήρυγμά του, ανέφερε ότι «σταδιακά θα μας αναγνωρίσουν όλες οι Τοπικές Εκκλησίες, και είμαστε πεπεισμένοι γι΄ αυτό».
egkainia kath
πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο μητροπολίτης είναι ο Βεζυρεας, άλλο τόσο είναι και ο Επιφανιος Ντουμενκο, νοθος γιος άλλου ψευδοεπισκοπου (πεθαμένου τώρα) της Ουκροκεφαλης Ψευδοεκκλησιας.. Μιλάμε για κλόουν �� που φοράνε χρυσα αμφια και μήτρες και κάνουν τους δεσποταδες. Η Μαριάμ της Κερατέας ήταν γατάκι μπροστά τους... Εγώ πάντως δεν πρόκειται όσο ζω, όχι να κοινωνήσω από αυτούς τους θεατρινους, ούτε το χέρι τους να φιλήσω...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τον κύριο αυτό θα μνημονεύουν από δω και πέρα κάποιοι άφρονες Ελλαδίτες επίσκοποι.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση έχει γίνει γελοία αλλά και πολύ-πολύ οδυνηρή συνάμα.
Η εγχείρηση θα γίνει και θα έχει ολέθριες συνέπειες για πολλούς.
Δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά...
Καλή μετάνοια και καλή ψυχή...

Ιννοκέντιος

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Η μακραν της αληθειας απωλεια του πλησιον,χαριν της εξυπηρετησης του Οικουμενισμου,που αψηφα Κανονες για να καταληξει μονο να υπηρετει τον ανθρωπο και οχι την ψυχη,χωρις δογματα και δυσκολιες ...
Δεν πρεπει να τους βοηθησουμε,για να μη βρουμε μπροστα μας τον Χριστο,αλλιως θα περιφερονται πανηγυρικα με την ψευδοιεροσυνη τους .
Αν εχουν ιεροσυνη ας βγουν να απαντησουν οι γερονταδες με επιχειρηματα...
Ετσι οπως το ειπατε!