Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κουστούμι και γένιΈχει δίκιο να φοβάται ο Δανέλης και οι υπόλοιποι αποστάτες που θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Και εγώ στην θέση τους, έχοντας επίγνωση της πράξης της προδοσίας θα φοβόμουν. Χωρίς καν να με έχουν απειλήσει. Διότι η ίδια η πράξη είναι που γεννά τον φόβο και όχι οι απειλές.
Ο Δανέλης και οι συν αυτώ φέρουν τον φόβο μέσα τους εξαιτίας της πράξης και όχι λόγω των απειλών που έχουν δεχθεί. Ο Κάιν ένιωσε φόβο αμέσως μετά από τον φόνο του Άβελ και χωρίς ακόμα να του έχει μιλήσει ο Θεός. Ο φόνος, ως παρά φύση πράξη, όπως και η προδοσία, δημιουργούν την αίσθηση του φόβου ως αποτέλεσμα της εσωτερικής ανισορροπίας και του ψυχικού εκφυλισμού του δράστη. Φόβο για τις συνέπειες, που απλά επιβεβαιώνονται από τις απειλές. Όμως δεν δημιουργούν οι απειλές τον φόβο. Ο φόβος υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα στην ψυχή ανδρείκελων όπως ο Δανέλης. Τον μεταφέρουν μέσα τους και τον τρέφουν, όπως τα σκουλήκια μέσα στα έντερα τους.
Όχι μόνο τρεις, αλλά 1.000 φρουρούς να τους δώσουν, ο φόβος τους δεν θα καταλαγιάσει. Τον έχουν μέσα τους, θα ζουν πια με αυτόν. Τον επέλεξαν οικειοθελώς αντί του πινακίου μιας προδοσίας. Έχουν το σημάδι στο μέτωπο για να τους βλέπουν όλοι.
Ο Εφιάλτης έπειτα από την προδοσία στις Θερμοπύλες κρύφτηκε, προσπάθησε να διαφύγει. Και το κατάφερε για περίπου 10 χρόνια, ώσπου τον ανακάλυψαν και τον εκτέλεσαν. Μια φορά πέθανε. Αλλά από τον φόβο του αυτά τα 10 χρόνια, είχε πεθάνει 10.000 φορές.....
Γ.Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: