Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μετά το ναυτικό επεισόδιο στα στενά του Κερτς, η Ουκρανία είναι ακόμη πιο διχασμένη και τελεί πλέον υπό στρατιωτικό νόμο. 

Η πολιτική κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει και να έχουμε επανάληψη των εχθροπραξιών. Παρά τις πιέσεις και απειλές που δέχονται από την αντιδημοκρατική κυβέρνηση του Κιέβου, τα μέλη της κανονικής Εκκλησίας δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ενωτική σύνοδο γιατί την θεωρούν αντικανονική. Περιέργως, το ίδιο απειλεί και ο σχισματικός Φιλάρετος αν το Οικ. Πατριαρχείο δεν αλλάξει την διαδικασία για να ευνοήσει την εκλογή του! 

Το Φανάρι έμπλεξε με την Ουκρανία και πρέπει να ξεμπλέξει όσο πιο σύντομα γίνεται. Να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την σύγκληση της ενωτικής συνόδου και να την αναβάλει άχρι καιρού

. Και ο Πατριάρχης να απομακρύνει τους αυλοκόλακες που τον συμβούλεψαν λάθος, και να πλαισιωθεί με ικανούς συμβούλους που θα του λέγουν ευθέως ακόμη και αυτά που δεν θέλει να ακούει, όπως έκανε ο Πρόεδρος Μπους ο αρχαιότερος έχοντας κοντά του συμβούλους σαν τον Τζιμ Μπέικερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: