Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφια μοναχων 

Ποτέ δεν ένιωσα δημόσιος υπάλληλος και ξεκίνησα όπως χιλιάδες κληρικοί το ιερατικό σταδιο αγαπώντας την ιερωσύνη μου και θα εξακολουθήσω να το κανω σε οποιοδήποτε οικονομικό,πολιτικό ή κοινωνικό καθεστώς. Επωφελήθηκα της συμφωνίας που είχε κανει η Εκκλησία με το ελληνικό κράτος ,πληρωνομουν σαν δ.υ. αλλα ποτε το κρατος δεν με αντιμετωπισε ως τετοιον και δεν ένιωσα στιγμή ότι τρώω ψωμί δωρεάν ή μου το χαρισε κανένας

.Δεν εκανα λεφτα,δεν διήγα πολυτελή ζωή και ουτε εχω την δυνατοτητα και προ πάντων την διαθεση να το κάνω.

Υπήρξα οπως χιλιαδες ιερεις αντικείμενο φθόνου για την σταθερότητα του μηνιατικου,ακομα και από ανθρωπους που είναι κοντα στην εκκλησια,απο ανθρωπους που είδαν όφελος απο τους ιερεις και την εκκλησια ή απο άλλους που αντικειμενικα και πέρα απ αυτή την ... δυσφορια πανω στο ζητημα μας αγαπανε.

Θελω επισης να πω οτι ο παπας μπορεί να περαδει δύσκολα ,αλλα ποτε δεν θα πεινασει.

Σε εποχες κρίσης και αμισθιας ο παπας μεγαλωσε και σπούδασε και ανεδειξε υποδειγματικές οικογενειες.

Αλλοιμονο στους απιστους που δεν θα επιβιωσουν ουτε μια μέρα.
Λοιπόν αλλού οι μεμψιμοιριες και τα μικροψυχα.
Στον ταφο μας δεν θα χορέψετε οτι και να γίνει.

Όσο για σας που θέλετε να μας ξαναδείτε με τριμμενα ράσα και ανοιχτα ζεμπιλια για να χορταινουμε με ζητιανεμένα προσφορα και κόλλυβα σας ευχομαι να μην δώσει ποτε ο Θεός να χρειαστεί να χτυπήσετε την πορτα μας για να τα μοιραστουμε.Γιατί ειναι σιγουρο οτι δεν θα σας αποπεμψουμε,αλλα θα σας τα χαρίσουμε και αυτα.Θα ειναι ομως πολυ σκληρό για σας γιατι θα είναι η μονη πορτα που θα βρειτε ανοιχτή.

Αυτη που δείχνατε με το δάχτυλο.
π.Παντελεήμων Κρούσκος 

μας τοστειλε το mail

1 σχόλιο:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πόσες φορές πάτερ μου μας δείξατε μέ το δάχτυλο , πόσες φορές μας λοιδορήσατε , πόσες φορές μας φωτογραφίσατε και μας πετάξατε καντήλια και θυμιατά , πόσες φορές μιλήσατε για την υποκρισία των θρησκευομένων ! Κι άν συναντήσατε κανένα αδύναμο πλάσμα που ήθελε λίγη στήριξη , λίγη καλωσύνη , εσείς το αποστραφήκατε μετά βδελυγμίας ! Όχι εσείς προσωπικά . Ούτε που σας γνωρίζω Πρός Θεού ! Αφού δεν συσπειρωθήκατε ως κλήρος για ένα σωρό θέματα , αφού δεν κάνατε λιτανείες στούς δρόμους μετά τα gay pride μέ θυμιατά , δεν έχετε κανένα ηθικό πλεονέκτημα νά το κάνετε τώρα για τά λεφτά ! Μή δημιουργείτε στον εαυτόν σας κατάκριμα ! Δείξτε
λίγη αξιοπρέπεια και καρτερία . Είστε τόσο αδύναμοι εσείς που μέχρι χθές δείχνατε τόσο ισχυροί και δεν διστάζατε νά σηκώσετε χέρι και νά βαρέσετε ! Μέ κάθε σεβασμό ! Όχι εσείς προσωπικά !