Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ζούμε στην ατμόσφαιρα της Αντιγόνης του Σοφοκλέους και αντιλαμβανόμαστε στην περίπτωση του άταφου ήρωα Κ. Κατσίφα, το διαχρονικό ηθικό δίδαγμα αυτής της μεγάλης ιστορίας αιώνων σε όλη της τη διάσταση . Είναι ο μόνος τρόπος για να εκδικηθεί ο άδικος τύραννος έναν νεκρό, στερώντας του ακόμα και το θείο δικαίωμα του ενταφιασμού.



Μας τα έγραψε ο Σοφοκλής πριν 2500 χρόνια και είναι σα σήμερα που η Αντιγόνη, σαν την Ερμιόνη την αδελφή του Κατσίφα, απαιτεί την ταφή του νεκρού αδελφού της, σαν ηρωίδα μιας νέας τραγωδίας. Που επικαλείται τον θείο νόμο του Ελέους και της Μακροθυμίας απέναντι στη σκληρότητα και την απανθρωπιά της ανθρώπινης και δη της Αλβανικής κτηνωδίας. Πείτε με "ρατσιστή", αλλά είμαι βέβαιος, ότι ποτέ δεν θα συμπεριφέρονταν με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες ακόμα και σε έναν εχθρό τους. Ο Αχιλλέας λύγισε από τα δάκρυα του γερο Πριάμου και του έδωσε τον νεκρό του γιο, τον Έκτορα, για να τον θρηνήσει. Οι Αλβανοί όμως τον Κατσίφα τον αφήνουν άταφο και σκυλεύουν τη μνήμη του. Δε συγκινούνται αυτοί από τα καυτά δάκρυα των γέρων γονιών του. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Ακόμα και αν δεν είναι μόνο η διαφορά DNA μεταξύ μας, είναι σίγουρα η αβυσσαλέα διαφορά του πολιτισμού, του ήθους και της νοοτροπίας, που είναι και τα σπουδαιότερα.

Αν αυτό που συμβαίνει με τον για όγδοη ημέρα άταφο Κωνσταντίνο, δεν είναι απόδειξη της συλλογικής βάρβαρης ψυχοσύνθεσης αυτού του αγνώμονος λαού, τότε τι είναι; Αν δεν πρόκειται για μια περιύβριση νεκρού, εξακολουθητική και προσβλητική, τότε τι άλλο; Αν δεν πρόκειται για μια ανίερη σύμπραξη Αλβανών και "Ελλήνων" προδοτών, σιωπηλών συνένοχων της αλβανικής αγριότητας τότε τι; Οι Αλβανοί φοβούνταν τον Κατσίφα ζωντανό. Όμως, νεκρό τον τρέμουν περισσότερο. Είναι ξεκάθαρο.

Στο πρόσωπο του νεκρού Κατσίφα προσβάλλεται ο ίδιος ο πολιτισμός. Προσβάλλεται σύσσωμος ο Ελληνισμός. Η περιφρόνηση και ο εμπαιγμός γίνονται εναντίον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Ενάντια σε εσάς και σε εμένα. Όλα αυτά θα μείνουν αναπάντητα; Για πόσο ακόμα αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα, θα τηρεί μια παθητική, αν όχι και ύποπτη αφωνία; Ως πότε οι Αλβανοί θα μας κατουράνε και εμείς θα νομίζουμε ότι ψιχαλίζει;;

Γ.Γ.Γ

1 σχόλιο:

Γεωργιος είπε...

Αφιερωμενο σε ολους που τους δωσαμε ψωμι να φανε. Και που τους δινουμε. Οταν τους φερναμε για *τεχνιτες* και μαστορους που ποτε δεν ειχαν δει τα υλικα που δουλευανε πλην πετρες. Τα φιδια εμεις τα θρεφουμε. Ολα