Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τα χάλια του υπουργείου Εξωτερικών


Ο Antonios Bouris είναι ομογενής. Ζει στην Αυστραλία. Χρειάστηκε να ανανεώσει διαβατήριο και κατέγραψε στο facebook την εμπειρία του
Aκολουθεί περιγραφή υπηρεσιών που μυρίζουν… τριτοκοσμισμό. Αξίζει να τις διαβάσετε.
«Ελληνικό προξενείο Μελβούρνης. Μια παραλλαγή του ΙΚΑ.

1. Η ανανέωση του διαβατηρίου στις Ελλάδα γίνεται σε 3 ημέρες και εδώ η όλη διαδικασία διήρκεσε 4 μήνες. 1 μήνα θα τον καταλάβαινα. Κανονικά πρέπει να κάνει 10 μέρες.

2. Το αρχικό ραντεβού, που ήταν για μετά από 2 μήνες, το παρέτειναν τηλεφωνικά χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία.

3. Θα έπρεπε να έχω μετρητά μαζί μου γιατί δεν δέχονται κάρτες, πράγμα απίθανο στο μέρος όπου ζούμε. Το νούμερο που έπρεπε να πληρώσω είχε και δεκαδικούς και φυσικά δεν είχαν ρέστα. 135.05. Η απόδειξη γράφτηκε χειρόγραφα!

4. Με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσουν όταν έρθει το νέο διαβατήριο από Ελλάδα και ότι αυτό θα γίνει σε 6 με 8 εβδομάδες, μάλλον πιο κοντά στις 6. Στη 10η εβδομάδα κάλεσα εγώ. “Μα, τι λέτε, κύριε;” μου λένε. “Μπορούμε να καλέσουμε εμείς τον καθέναν; 350 άτομα περιμένουν. Εσύ γιατί δεν πήρες μετά τις 6 βδομάδες;” Ρωτάω φίλους, όλους τους έχουν καλέσει!

5. Για να παραλάβω το διαβατήριο μου είπαν ότι έπρεπε να έχω μαζί μου την απόδειξη της κατάθεσης των δικαιολογητικών. Πράγματι, αυτό γράφει η απόδειξη των δικαιολογητικών και το ίδιο και η απόδειξη πληρωμής και δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα έπρεπε να έχω μαζί μου και το παλιό διαβατήριο. Εγώ όμως το είχα μαζί μου και τελικά μόνο αυτό ζητήθηκε!

6. Υπέγραψα σε ένα χειρόγραφο, μεγάλο, πυκνογραμμένο και κακομεταχειρισμένο βιβλίο, ακολουθώντας με το δάχτυλο τη γραμμή του ανορθόγραφα γραμμένου ονόματός μου για να βρω σε ποιο τετραγωνικό χιλιοστό να υπογράψω. Τέτοια βιβλία πρέπει να χρησιμοποιούσαν στα ληξιαρχεία στα μέσα του περασμένου αιώνα.

7. Το παλιό διαβατήριο επιστράφηκε αφού το κατέστρεψαν βάναυσα και τυχαία, διπλώνοντας και τρυπώντας το με μανία παντού.

Η ελληνική ακαταστασία, ανοργανωσιά και νοοτροπία της ψευτιάς και της κοροϊδίας που συναντά κανείς σε όλο το Ελληνικό Δημόσιο ταξιδεύει μαζί του παντού.

Είμαστε σταυροδρόμι η Ελλάδα… της μπαλκανικής χωριατογυφτιάς, της μεσανατολίτικης λαμογιάς και της ντόπιας ρημαδοπαιδείας. Μια κατάρα που την κουβαλάμε παντού».

Παναγιώτης Λιάκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από όλα τα στραβά υπάρχει κάτι ΠΟΛΥ σημαντικό:

1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΓΙΟΥΣ !
2. ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.
3. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. (το ομολογούν οι καπετάνιοι που έχουν ταξιδέψει σε πολλές χώρες).