Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ἐλᾶτε φίλοι μου. Ποτέ δὲν εἶναι ἀργά νὰ ἀνακαλύψουμε ἕναν καινούργιο κόσμο...

Alfred Tennyson

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη μεγάλη ΧΑΡΑ την παίρνει κανείς με τη θυσία. Με μια μικρή ελεημοσύνη ή ΚΑΛΟΣΥΝΗ προς τον συνάνθρωπό μας η ψυχή δέχεται θεική αγαλλίαση που ούτε ο μεγαλύτερος καρδιολόγος μπορεί να δώσει.
Γέροντας Παίσιος
Κόσμος πάει να πει στολίδι.
Στολίδι πάει να πει ομορφιά.
Και ομορφιά ειν' ο Θεός.
Και ο Θεός ειν' αγάπη.
Μιλώντας οι φίλοι αυτή μονάχα τη γλώσσα-τη γλώσσα της αγάπης-μπορούν ν' ανακαλύψουν τη μαγεία αυτού του κόσμου, που δεν είναι άλλος κανείς παρά μονάχα..ο συνάνθρωπός τους..

Μαρία Π. είπε...

Πολύ ωραίο το σχόλιο απλά να πω ότι όταν ο Κύριος λέει "η Βασιλεία μου δεν είναι εκ του κόσμου τούτου" ή ο Απ.Ιωάννης "μην αγαπάτε τον κόσμο μηδέ τα εν τω κόσμω", εννοούν τα εφήμερα υλικά πράγματα, που είναι συνδεδεμένα με πάθη και επιθυμίες, εννοούν "την μέριμνα του αιώνος τούτου, και την απάτη του πλούτου" όπως λέει στην παραβολή του σπορέα, που μας απομακρύνουν απ΄τον Θεό. Με αυτή την έννοια οι Πατέρες μιλούν για την "αποκοπή απ΄τον κόσμο".
Ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο δημιούργημα-κόσμημα του Θεού."Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής".Παρά την πτωτική μας κατάσταση, τα "σημάδια" της Παρουσίας Του, βρίσκονται παντού, και ιδιαίτερα στην καρδιακή αγάπη-πρόσληψη του αδελφού μας, παρά τις διαφωνίες ή τα λάθη μας.
Καλό απόγευμα στον Τρελογιάννη και τους άλλους φίλους.