Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Πάλιν "ἐκτύπησεν" αὐτὸ τό ... παιδαρέλι μὲ τὰ ῥάσα!

Αρχ. Παύλος Παπαδόπουλος
Δίδει μὲν μίαν ἀπάντησιν τὸ ἱστολόγιον εἰς τὰ φληναφήματά του, ἀλλὰ εἰς λίαν ἠπίους τόνους, κατὰ τὴν ἄποψίν μου.
Ἡμιμάθεια καὶ πολὺ περισσότερον ἄγνοια ἀπὸ μέρους τῶν κληρικῶν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Ἰδιατέρως ὅταν πρόκειται περὶ τῶν θεμάτων τῆς Πίστεως. Καὶ φέρει μεγάλην εὐθύνην καὶ ὁ ἀρχιερεῦς ποὺ τὸν ἐχειροτόνησε!
Λοιπόν, ὅσοι ἐνδιαφέρεσθε διὰ τὴν ἀλήθεια καὶ διὰ τὴν σωτηρίαν σας, μὴ ἀκολουθῆτε τοιούτους λυκοποιμένας! 

Ἐξ ἄλλου, τὸ γράφει καὶ ὁ ἴδιος εἰς τὸ 2ον ὑστερόγραφόν του! Καὶ ἐν ᾦ ἀκόμα καὶ οἱ λίθοι κεκράξονται περὶ τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, αὐτὸς κοιμᾶται καὶ προσπαθεῖ νὰ κοιμίσῃ καὶ τοὺς ἄλλους! 
Ludmilla Simone
Η συνέχεια εδω

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ! Yea ! Another more genius guy !

Μαρία Π. είπε...

Ο αρχιμανδρίτης Π.Παπαδόπουλος μας λέει ότι αν δεν μνημονευτεί το όνομα του επισκόπου όλα τα Μυστήρια είναι άκυρα. ["Εάν δεν μνημονεύεται ο οικείος Μητροπολίτης όλα τα μυστήρια είναι άκυρα, η Χάρις του Παρακλήτου μας εγκαταλείπει."]

Το blog γράφει:
"Το σχόλιο του Αρχιμανδρίτη περί ακυρότητος των μυστηρίων απουσία μνημόνευσης του Επισκόπου είναι επίσης μη ορθό, εφόσον στο παρελθόν σε διακοπή μνημοσύνου αιρετίζοντα Πατριάρχη προχώρησαν το Άγιον Όρος αλλά και αγωνιστές επισκόποι.."

Μια απλή λοιπόν απορία είναι η εξής.

Αν συμφωνήσουμε με τον π.Παπαδόπουλο θα είμαστε ενάντια στην "διακοπή μνημόνευσης".
Αν διαφωνήσουμε με τον π.Παπαδόπουλο, δεχόμαστε ότι τα Μυστήρια τα τελεί το Τελεταρχικό όπως ονομάζεται Άγιο Πνεύμα, ανεξάρτητα από τον επίσκοπο.
Όποιος λοιπόν δέχεται την διακοπή μνημόνευσης, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δέχεται και ότι είναι ανεξάρτητα από τον επίσκοπο (που είτε μνημονεύεται είτε δεν μνημονεύεται από τον ιερέα), επομένως δεν γίνεται να "επηρεαστούν", και ακόμα χειρότερα να "μολυνθούν".. Η αποτείχιση γίνεται για λόγους πίστεως και όχι λόγω "μολυσμού" με τον τρόπο που μπορεί να νομίζουν κάποιοι άνθρωποι.

Ο "μολυσμός" αναφέρεται είτε στην συνείδηση (όταν έχουμε αμφιβολίες για κάτι όπως έλεγε ο Απ. Παύλος π.χ. για τα ειδωλόθυτα), είτε στον επηρεασμό από κακόδοξες διδασκαλίες εφόσον ο άνθρωπος ως λογική εικόνα του Θεού μέσα από την προσωπική του ελευθερία τις αποδέχεται.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει ο Θεός να συμβαίνουν ανεξέλεγκτα "μεταφυσικά" πράγματα στους Χριστιανούς, σε μικρούς, μεγάλους, παιδιά, γέροντες κτλ.. με ακούσιο τρόπο, επειδή κάποια εκκλησιαστικά πρόσωπα κάνουν όσα κάνουν.