Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κατορθώματα δεσποτικής τρέλας …η δεσποτική τρομοκρατία! (3)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΥΡΑΤΣΑ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μεγάλε μου ......!

Ανώνυμος είπε...

Μέ τέτοιες κατάπτυστες εξουσιαστικές πρακτικές το Αγιο Πνεύμα αποδρά από τους ψυχρούς τοίχους των επισκοπείων όπου κατοικεί το υπερήφανο και αλαζονικό πνεύμα , και κατοικεί στις εκκλησιαστικές συνάξεις των κληρικών που ακολουθούν τά χνάρια των αγίων και ματρύρων και τό πνεύμα των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων Η αίρεση του οικουμενισμού απηχεί το πνεύμα της ψευδοσυνόδου Φερράρας - Φλωρεντίας και η σύνοδος του Κολυμπαρίου είναι μία ετεροχρονισμένη πράξη εκείνης Η καρδιά της εκκλησίας χτυπά εδώ όπου μας ζεσταίνει η φλόγα της αγνής, ανόθευτης καί ακαινοτόμητης ορθοδόξου πίστεως όπως την παραλάβαμε από τους αγίους Πατέρες και την διδαχθήκαμε από τους συγχρόνους αγίους γεροντάδες μας Η ορθοδοξία ζεί και δίνει την μαρτυρία της απέναντι στήν αίρεση Ευχόμαστε στον σεβαστό και αγαπητό μας πνευματικό πατέρα π. Θεόδωρο Ζήση ,αλλά και σέ όλους τους κληρικούς και μοναχούς εντός και εκτός της Ελλάδος που έχουν αναλάβει τον σκληρό δρόμο της ομολογίας να έχουν δύναμη ,υγεία , παρρησία και την φώτιση του Θεού ...Λ.Ε.

Μαρία Π. είπε...

Δεν πιστεύω ότι εκπλήσσεται κανείς.Ήταν απολύτως αναμενόμενο, το λέγαμε όλοι από την αρχή, θα καθαιρεθούν άμεσα και οι δύο πατέρες, και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία, η οποία θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν κάτι άλλο.Το ήξεραν και οι ίδιοι.Και βλέπουμε τώρα το βαθμό διαστρέβλωσης που έχει υποστεί η Ορθόδοξη εκκλησία.Κρίμα.Πλησιάζει πολύ για να μην πω κοντεύει να φτάσει την παπική νοοτροπία και πρακτική. Ο Ίδιος ο Κύριος ήταν εν μέσω των μαθητών "ως ο διακονών", και ο Απ. Παύλος έλεγε "ποιος ασθενεί ανάμεσά σας και δεν ασθενώ; ποιος πάσχει και δεν πάσχω;"
Aντί να μαζέψουν τα κατασκανδαλισμένα παιδιά τους (και τους ανθρώπους του παλαιού ημερολογίου, όπως λέει συνέχεια και ο π.Γ.Μεταλληνός) με πατρική αγωνία και αγάπη, προσπαθούν να καταπνίξουν κάθε φωνή με άτεγκτο τρόπο.Μια αδιέξοδη πορεία γιατί τα πράγματα θα επιδεινωθούν.
Το σχίσμα που επικαλείται το έγγραφο θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο μ. Άνθιμος κατανοούσε το συνειδησιακό μαρτύριο και δεν αντιδρούσε στην διακοπή μνημόνευσης. Ήταν εξάλλου καλυμμένος από τους Ι.Κ., έχει ξαναγίνει όπως ξέρουμε και παλιότερα επί Αθηναγόρα. Θα έπρεπε με πατρική αγάπη όχι μόνο να τους αφήσει να λειτουργούν, αλλά να κινητοποιηθεί (ακόμα και ανθρώπινα, πέρα από τις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες) και να επικοινωνήσει με άλλους μητροπολίτες και με το Πατριαρχείο και να πει "βρε παιδιά, εδώ υπάρχει πρόβλημα, ο κόσμος σκανδαλίζεται, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ο Κύριος είπε "Ποίμενε τα πρόβατά μου", μας εμπιστεύθηκε κάποιες ψυχές...για να δούμε τι φταίει, μήπως δεν βαδίζουμε καλά.."
Αλλά η νοοτροπία είναι συγκεκριμένη, αφωνία στους "ανώτερους" και επιβολή στους "κατώτερους", λες και νοούνται ανώτεροι και κατώτεροι με την κοσμική έννοια μέσα στην Εκκλησία..
Όλα αυτά όμως τα γνωρίζαμε, δεν παραξενεύτηκε κανείς.Το θέμα είναι τι θα κάνουν από δω και πέρα οι π.Ν.Μ. και π.Θ.Ζ.
Θα συνεχίσουν να λειτουργούν μετά την καθαίρεση, ή θα την αποδεχτούν και θα σταματήσουν;
Πιστεύω να προχωρήσουν με βάση τους Ι.Κ. και ότι λένε για αντίστοιχες περιπτώσεις (δεν το γνωρίζω).
Όμως σε κάθε περίπτωση, ας μην αγγίζουμε εμείς πράγματα που μας ξεπερνούν. Δεν θα βγάζουμε πορίσματα περί αποχώρησης του Αγίου Πνεύματος από την Ορθόδοξη εκκλησία (έστω και στην κατάσταση που είναι), γιατί όλοι οι Άγιοι (όπως και ο Άγιος Πορφύριος) έλεγαν ότι μπορεί η βρύση να είναι σκουριασμένη αλλά το νερό περνάει. Αν αρχίσουμε να λέμε τέτοια θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, και θα αμφισβητείται η εγκυρότητα των Μυστηρίων. Μην καταντήσουμε όπως τα επηρμένα κοκόρια τους Πεντηκοστιανούς που αποφαίνονται ποιος έχει και ποιος δεν έχει "άγιο πνεύμα".Ή ακόμα και τους παλαιοημερολογίτες που η κάθε παράταξη "έχει άγιο πνεύμα" και αναθεματίζει την άλλη.
Το Άγιο Πνεύμα είναι όπου είναι η αλήθεια, αλλά το ξαναλέμε είμαστε σε μεταβατική κατάσταση, και δεν σημαίνει ότι επειδή κάποια "υψηλά ιστάμενα" (ας το πω έτσι) εκκλησιαστικά πρόσωπα κάνουν αυτά που κάνουν, έγινε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας μια ακόμα αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

παλια ξυριζανε τα μισα μουστακια στους "μαγκες" κλπ και τους κοβανε το ενα μανικι του σακακιου. Ε στην προκειμενη περιπτωση θελει ξυρισμα το γενι κ κοντιμα το ρασο, συμβολικο ειναι αλλα για τον παπα ειναι πολυ πιο σοβαρο απο το μουστακι ενος ας πουμε μαγκα του υποκοσμου, γιατι αυτο ηταν ο μαγκας τοτε..
ειπαμε ολα εχουν ορια, αλλα το δυστυχο και θλιβερο στην προκειμενη δεν ειναι το επιβαλόμενο ξυρισμα της γενιαδας (που σημαινει οτι σημαινε και για τους μαγκες, δλδ εξεφτελισμος κι οτι συνεπαγεται), αλλα το ξυρισμα το ουσιαστικο απο την κεφαλη της εκκλησιας.
Κι η κεφαλη ειναι ο ιδιος ο Κυριος. Εκει ειναι το στεναχωρο του πραγματος.
Ευχομαι και προσευχομαι λοιπον να φωτιστουν τα μυαλα και καρδιες όλων μας αλλά επισης και κυριως, των ιεραρχων, διοτι αν μη τι άλλο αυτοι ειναι οι απεσταλμενοι του θεου, τι πιο σοβαρό καθηκον κι ευθυνη περα απο αυτο αραγε!
Τουλάχιστον 2 παραβολές μιλάνε ξεκάθαρα γι αυτές τις συμπεριφορές οποιουδηποτε ανθρωπου αλλα χωρις αμφιβολια ο Κυριος μιλα με ακριβεια εκει γι αυτες τις συμπεριφορες των απεσταλμένων του θεού, αυτων που τους εδωσε εξουσια κι ευθυνη στον κοσμο. Φαινεται λοιπον οτι απλα καποιοι δεσποταδες μπερδεψαν τις μπιζνες κλπ (κι η προσωπικη προβολη μπιζνα ειναι)με την αληθινη διακονεια. Ο λαος λεει "πολλα κλειδια κρατεις πολλους μπελαδες εχεις". Ε ναι, οταν εχεις πολλα να διαχειριστεις δεν εχεις χρονο να σκεφτεις πολλα, τα ξερουμε ολοι λιγο πολυ. Τι να κανεις δλδ, μετα την συνεντευξη που σου πηρε το "χ τσανελ σε πράιμ τάιμ" να συνεχισεις να προσευχεσε ή να μελετας με την καθαροτητα του πνευματος του αγιου την γραφη; Ε δε γινονται ολα μαζι, ημαρτον.
Ομως ρε φιλοι κι αδερφοι μου, μηπως ολα αυτα και πολλα περισσοτερα δεν εχουν ειπωθει ηδη, προ-ειπωθει κιολας, ολα στη γραφη ειναι αλλωστε. Κι ο Κυριος μιλησε με παραβολες για να καταλαβαινουν ολοι, κι οι σοφοι μα κι οι πτωχοι τω πνευματι.

Οποτε τι να πω, ήμαρτον κι έλεος Κυριε, σωσε τους εχθρους μας που μας βοηθουν τοσο οσο κανενας αλλος. Επίσης Κύριε δώσε μας δύναμη και φως να μπορούμε να αντιστεκόμαστε στην όποια παραμόρφωση της μιας και μοναδικής αλήθειας, σε σένα δλδ Κύριε γιατί Εσύ είσαι η Αλήθεια το Φως και η Ζωή! Αμήν!