Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Όταν έχεις χτίσει ολόκληρη την πολιτική σου καριέρα ως ασυμβίβαστος επαναστάτης, όταν έχεις εκλεγεί ως ασυμβίβαστος γκοουμπάκιας και μνημονιοσκίστης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. Όλοι οι συμβιβασμοί που κάνεις ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΟΙ. Το μόνο έντιμο είναι να πεις στον ψηφοφόρο: συγγνώμη που σε κορόιδεψα, να παραιτηθείς και να θέσεις όλες τις κρίσιμες πληροφορίες στη διάθεση της Δικαιοσύνης, για να αποφανθεί εκείνη για το κλασικό συριζαϊκό δίλημμα: Ήσουνα τόσο ηλίθιος, σύντροφε, που πίστευες αυτά που έλεγες ή τόσο απατεώνας που δεν τα πίστευες αλλά τα έλεγες;

2 σχόλια:

Savas Katsikis είπε...

Είναι ο Συριζαισμός ηλίθιε...

Μαρία Π. είπε...

Ήταν τόσο μεγάλο το συριζαϊκό φιάσκο που οι "σεισμικές δονήσεις" έφτασαν μέχρι την Ισπανία και επηρέασαν την ανερχόμενη πορεία των "Ποδέμος"... ένα κόμμα της λεγόμενης "ευρωπαϊκής αριστεράς" που εκτοξεύτηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, μαζικών πλειστηριασμών και αυτοκτονιών.
Το ερώτημα που θέτει το άρθρο "ήταν τόσο ηλίθιοι ή τόσο απατεώνες;" κοντεύει να γίνει πια ρητορικό.. όταν παίζεται το θέατρο του παραλόγου.. απαντήσεις δεν υπάρχουν..
Γιατί ισχύουν και τα δύο.. Ο ορισμός του βλάκα είναι αυτός που σε καταστρέφει προσπαθώντας να σε σώσει, και ο ορισμός του απατεώνα είναι αυτός που σε καταστρέφει προσπαθώντας να σε πείσει ότι σε σώζει. Με λίγα λόγια "βράσε ρύζια".. μία από τα ίδια..
Τα έχουμε δει όλα σ΄αυτή τη χώρα, βαρεθήκαμε να τα συζητάμε..
Μέσα στην ψευδαίσθηση της εικονικής πραγματικότητας, της επίπλαστης ευημερίας της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", της οικονομικής διακυβέρνησης του Τραπεζικού συστήματος και των χρηματιστηρίων.. έφτασαν να μετατρέψουν κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα σε χαρτιά, σε αέρα, σε ..ΤΙΠΟΤΑ..!
Όλα τα αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλα τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας.. έγιναν "χρηματιστηριακές μετοχές" και εξαϋλώθηκαν, όλος ο πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια περιουσία, ορυκτά κοιτάσματα, έγιναν "υποθήκες" σε συρτάρια ξένων, και οι ελληνικές ιδιοκτησίες επίσης "υποθήκες" σε χαρτοφυλάκια Τραπεζών.
Με μια μικρή κίνηση εξαφανίζονται ΟΛΑ. Μια αλλαγή νομίσματος μια διαφορά ισοτιμίας κάνει αδύνατη την εξυπηρέτηση.
Δεν χρειάζεται όμως πια ούτε αυτό.Έχουμε μπει σε τέτοιο σπιράλ καταστροφής της οικονομίας που όλα θα έρθουν .."φυσιολογικά"!
Αλλά αυτό το απόκομμα.. του 3% (και βγάλε..), που έγινε (και καλά) ..κόμμα.. κατά λάθος..
πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε που το πάει!
Δηλαδή ή μας θεωρεί τόσο ηλίθιους, ή παίζει με τον πόνο μας, ή.. απλά κερδίζει χρόνο για φύγει με όσο το δυνατόν λιγότερη ξεφτίλα.
Ίσως θέλουν να μείνουν (τουλάχιστον) στην ιστορία ως "τίμιοι βλάκες" (για να μην μείνουν ως "συνεπείς απατεώνες"). Αλλά τότε θα έπρεπε να έχουν έστω την ειλικρίνεια να πουν τα πράγματα με το όνομά τους!
Η μόνη αλλαγή ..κάτι σαν τον Ανδρέα) που έκαναν, ήταν των λέξεων, η Τρόικα έγινε "θεσμοί" και η κ..τούμπα "έντιμος συμβιβασμός"!
Και τέλος πάντων αυτά τα είχαμε και πριν.. τι είχαμε τι χάσαμε..
ΑΛΛΑ εδώ μιλάμε ότι φεύγουμε πια από το αν οι άνθρωποι είναι απλώς ηλίθιοι ή απατεώνες, και πάμε στο "οι άνθρωποι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ".
Όχι μόνο γιατί η ηλιθιότητά τους δεν είναι τίμια, και η απατεωνιά των λέξεων και πράξεων είναι τόσο φανερή αλλά γιατί διανοούνται.. ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ! της Ιστορίας, να προσπαθούν να ακουμπήσουν πράγματα.. ΜΕΓΑΛΑ!..
ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ όσο δεν φαντάζεται το "διαλεκτικά υλιστικό" μυαλό τους!.. Και όσο προχωρούν θα το καταλάβουν..
Ο Έλληνας έζησε και χωρίς ψωμί αλλά έγινε θηρίο όταν θέλησαν να του στερήσουν Χριστό και Ελλάδα!Υπάρχει ακόμα η μικρή μαγιά..