Η βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων έχει πλούσια
γεύση, πικάντικη, ελαφρώς αλμυρή, με πολλά αρώματα, και δίνει χαρακτήρα
στις σαλάτες και τις πίτες
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους
2 αγγούρια, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια
250 γρ. κρίταμο τουρσί
12 ελιές Καλαμών
4 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
4 κρίθινα καλαθάκια (σε επιλεγμένους φούρνους και καταστήματα με κρητικά προϊόντα)
200 γρ. βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων, σε κυβάκια
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
1 κ.γ. μέλι
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το κρίταμο, τις ελιές και την κάππαρη, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα 4 κρίθινα καλαθάκια με τη σαλάτα, μοιράζουμε τη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μέλι.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου