Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Kάνε μια πραγματικά καλή πράξη: Δώρισε τα μαλλιά σου !

Στο εξωτερικό είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη διαδικασία πρόσφατα όμως ξεκίνησε και στην Ελλάδα οπότε εάν κι εφόσον το επιθυμείς μπορείς να ανανεώσεις την κουπ σου δωρίζοντας την αλογουρά σου σε ενα παιδί που την έχει πραγματικά ανάγκη. Απο τα δικά σου μαλλιά θα φτιαχτεί η δική του περούκα.
Στο βίντεο που θα δειτε, εκτυλίσσεται η απλή και άκρως συγκινητική διαδικασία κατά την οποία η Hannah κόβει τα μαλλιά της και τα κάνει δώρο στην μικρή Bridget η οποία πάσχει απο αλλωπεκία. Τα μαλλιά της Hannah θα γίνουν η όμορφη περούκα της Bridget η οποία θα λάμψει σαν αστέρι όταν τη φορέσει.
Η διαδικασία συλλογής, διαλογής, επεξεργασίας και ραφής των μαλλιών για την δημιουργία της περούκας είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και περίπλοκη. Η πρώτη ύλη, δηλαδή τα μαλλιά χρειάζονται σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Χρειαζονται περίπου 20 με 30 αλογοουρές μαλλιών για μια περούκα.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή; Η ευτυχία στο πρόσωπο της Bridget, αλλά και του κάθε παιδιού το οποίο θα φορέσει την νέα του περούκα.

Άν αυτή είναι μια διαδικασία που σου προκαλεί ενδιαφέρον, μπορείς κι εσύ να δωρίσεις τα μαλλιά σου για αυτό το σκοπό, στα κομμωτήρια τα οποία υποστηρίζουν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: