Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοφανής διαθρησκειακή σύγχυση από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Σε μια πρωτόγνωρη για την Ορθόδοξη Εκκλησία κίνηση συγκρητισμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος πραγματοποίησε εντός του Καθολικού Ορθόδοξης Ιεράς Μονής την δωδεκαθεϊστική τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας! Συγκεκριμένα την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες η Τελετή Αφής της Φλόγας των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics που θα γίνουν φέτος στην Βαρσοβία της Πολωνίας, με την ενεργό συμμετοχή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου και των γνωστών, από τις τελετές αυτές, ιερειών!

Το σχετικό Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως μας ενημερώνει σχετικά με την τελετή αφής του Φωτός: «Οι επίσημοι προσκεκλημένοι μπήκαν στον Ναό της Παναγίας όπου ο Μητροπολίτης (Άνθιμος) ενδεδυμένος με μανδύα άναψε την Φλόγα από την Κρύπτη, συνοδεία σχετικών ύμνων από την Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως. Ο Μητροπολίτης παρέδωσε την Φλόγα στην πρωθιέρεια Μαρία Κώττη, αθλήτρια των Special Olympics, η οποία συνοδεία άλλων συναθλητριών της μετέφερε την Φλόγα έξω από το Ναό και άναψε τον βωμό που είχε στηθεί στο μέρος του τείχους με το Κωδωνοστάσιο του Ναού»......

Να σημειωθεί δε ότι στην ομιλία της η κα. Mary Davis, Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας δήλωσε την χαρά και την ικανοποίησή της για την τελετή της Αφής της Φλόγας και ανακοίνωσε την απόφαση να τελείται κάθε χρόνο η Τελετή της Αφής της Φλόγας στις Φέρες και στον βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας.

Οι σχετικές μάλιστα φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης (τις δημοσιεύουμε πιο κάτω) είναι αποκαλυπτικές των όσων συνέβησαν. Ποια σχέση μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην ορθόδοξη λατρεία, τον ιερό χώρο ενός ορθόδοξου ναού και τα κατάλοιπα της δωδεκαθεϊστικής ειδωλολατρείας που διασώζονται στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων; Τι είδους «φως» μπορεί να παραδίδει ένας Ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες, που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων; Εάν το φως που μεταδίδει ο επίσκοπος είναι από φως της Πίστεως, φως της Θεοτόκου, «άγιο φως», τότε αυτό το φως δεν μπορεί να παραδίδεται σε ιέρειες!

Αν πάλι το «φως» είναι ίδιο με εκείνο που στέλνει ο θεός Απόλλωνας στην Ολυμπία (!) τότε πως βρέθηκε τέτοιο ειδωλολατρικό «φως» στα χέρια Ορθοδόξου επισκόπου;

Είναι άμεση η ανάγκη παρέμβασης της Συνόδου τόσο για την απολογία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για όσα έλαβαν χώρα στη Μητρόπολή του όσο και για τη ματαίωση της σχεδιαζόμενης καθιέρωσης της τελετής αφής κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτηρας.
Μετά μεγάλης λύπης καθημερινά ο πιστός κλήρος και λαός παρακολουθεί τα «καμώματα» πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα προχωρούν αδίστακτα σε πράξεις και πρακτικές παντελώς ξένες προς το ορθόδοξο εκκλησιαστικό βίωμα και την Παράδοση. Ας μην συνεχίσουν όμως αυτή την ολισθηρή οδό και ας πάψουν να παίζουν με τα όρια της υπομονής και της ανοχής των παραδοσιακών κληρικών και πιστών.

Special Olympics _ Μητρ. Άνθιμος

πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ, Ω ΧΑΜΕΕΕΕΕ!

Ω ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙΙΙΙΙ, ΡΕ ΘΕΙΟΟΟΟΟ!

ΕΙΝΤΑ ΘΩΡΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΤΑΡΕΣ ΜΟΥ;

ΤΙ ΚΟΙΝΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ;

ΒΕΒΑΙΑ, ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΛΙΑΚΑ, ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ ΤΗΣ ΠΆΤΡΑΣ. ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ ΤΑ ΜΑΥΡΟΠΑΙΔΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΨΑΝ-ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΝΤΡΕΑ- ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΑΓΙΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΣΥΜΠΟΥΠΟΥΛΟΥΣ, Α Π Ο Ρ Ω !

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.

ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Σ Υ Γ Χ Υ Σ Η Σ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Π...Σ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥΣ.

ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΛΙΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΛΙΑΚά;

ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ...
ΑΧ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΡΩΤΆ ΜΟΥ, ΜΕΓΑΛΕ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗΗΗΗ!

Υ.Γ.
ΛΈΓΟΝΤΑς Παρλιακά, εννοώ τους σπέσιαλ Ολύμπικς αθλητές...
Παρλιακά τους λέγανε κάποτε στα χωριά οι χαζοί χωριάτες...

Εγώ τα παρλιακά τα ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΔΙΟΤΙ ΑΜΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!

ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Τι καλό να περιμένει κανείς από τόσο όμορφο και καλοσιδερωμένο δεσπότη;

Ανώνυμος είπε...

καλά, και ποιός σας είπε πως ο επίσκοπος είναι ορθόδοξος...επειδή αυτό λένε οι μισθολογικές καταστάσεις και τα κατάστιχα του ΓΛΚ??? Το μαγαζάκι του προωθεί ο ανθρωπάκος...Τώρα με την κρίση..και πέσατε να τον φάτε...δεν ντρέπεστε..είστε Χριστιανοί εσείς...???

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζουμε έχει ήθος και λεβεντιά ,πολύ αφελής και καλοπροαίρετος μέχρι βλακείας μοιάζει κάποιες φορές ,σκέπτομαι πως θεώρησε καλό να ένταξη μέσα στην Εκκλησία την όλη τελετή και αφού δεν έγινε επίκληση στον Απόλλωνα.. ..σου λέει καλό ακούγεται…ας ευχόμαστε να φωτίζει ο Χριστός, όπως και νάνε σκανδαλίζει!

Ανώνυμος είπε...

Τρελογιάννη μου
πας να μπαλώσεις τα ΑΜΠΑΛΩΤΑΑΑΑ!

Ο Θεός ας φωτίσει το ΧΡιστεπώνυμον, να πάρει ΔΡΟΜΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ...