Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025

Καποδίστριας: Το αδιαχώρητο στις κινηματογραφικές αίθουσες για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Γραφει ο Vassilis Kostoulas
Οι γεμάτες αίθουσες είναι η καλύτερη απάντηση του κόσμου στις πρικρόχολες κριτικές των κριτικών κινηματογράφου (ο Θεός να τους κάνει), που αφού είπαν να βάλουν μικρή βαθμολογία για να αποτρέψουν τον κόσμο, είδαν την τακτική τους να γκρεμίζεται από τη μαζική προσέλευση των ανθρώπων και που πολλοί είπαν εύστοχα:«Δεν ήρθαμε για να δούμε ένα χολιγουντιανό υπερθέαμα αλλά για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν σπουδαίο Έλληνα ηγέτη».
Η καλύτερη "ανταμοιβή" σε αυτούς τους ψευτοθολοκουλτουριάρηδες του πολιτισμού είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τους δείχνει ότι αληθινή τέχνη είναι αυτή που προσφέρει στην ψυχή του ανθρώπου και όχι στο μάτι με τα εφέ του Hollywood.
Και φυσικά τα mainstream media κατάπιαν το αυγό τους, δεν κάνουν καμία αναφορά σε αυτή την πρωτοφανή ανταπόκριση του κόσμου και δείχνει πόσο μακρυά είναι από τον πραγματικό λαό και πόσο κοντά είναι στη διεφθαρμένη εξουσία. Εξαίρεση τα περιφερειακά site όπως το thestival που έγραψε κάτι.
Φαντάζομαι και κάποια άλλα.
Αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τους πόνεσε τόσο πολύ που χρόνια είχαν να αισθανθεί το σύστημα τέτοια ήττα, πολλαπλάσια οποιουδήποτε συλλαλητηρίου γιατί πλέον ο λαός έχει στον πλευρό του τον Μπαρμπαγιάννη αφού και οι Έλληνες με τη σειρά τους καταννοούν γιατί θυσιάστηκε...
 
Το αδιαχώρητο επικρατεί στους κινηματογράφους λόγω της κυκλοφορίας της ταινίας «Καποδίστριας». Η βιογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα την ημέρα των Χριστουγέννων. Τις δύο πρώτες ημέρες προβολής ο «Καποδίστριας» σπάει ταμεία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "thestival.gr SOLD OUT TO ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Το κοινό αγνόησε τις κακές κριτικές"

«Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε τέτοια μαζική προσέλευση στις δύο πρώτες μέρες κυκλοφορίας μιας ταινίας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. Έρχεται κόσμος και φεύγει γιατί οι αίθουσες είναι γεμάτες» δήλωσε στο thestival, εργαζόμενος του κινηματογράφου Options Cinema Thessaloniki.

Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος και κείμενοΧαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοφιλίας της ταινίας αποτελεί το ξεπούλημα των εισιτηρίων στον κινηματογράφο Village Cinema Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Τα εισιτήρια για όλες τις προβολές της σημερινής ημέρας πουλήθηκαν από νωρίς.

 «Δεν ήρθαμε για να δούμε ένα χολιγουντιανό υπερθέαμα αλλά για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν σπουδαίο Έλληνα ηγέτη» σημείωσε θεατής που περίμενε με το εισιτήριο στο χέρι να μπει στην κινηματογραφική αίθουσα του Options Cinema το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου.Είναι αλήθεια ότι οι κριτικοί ταινιών έβαλαν αρκετά χαμηλή βαθμολογία στο νέο έργο του Γιάννη Σμαραγδή. Απ’ ότι φαίνεται το κοινό δεν επηρεάστηκε και οι αίθουσες στις προβολές του «Καποδίστρια» είναι κατάμεστες.

 

 σχολιο:Το κοινό δεν αγνόησε τις "κακές κριτικές".Αγνόησε τις κακεντρεχείς κριτικές, τις κομπλεξικές κριτικές, τις ιδεολογικές κριτικές.Αυτές που γράφτηκαν όχι πριν την δουν, αλλά πριν καν γίνει η ταινία!

2 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Το κοινό έφτυσε κατάμουτρα όλο το σύστημα που στήθηκε για να ακυρώσει τον Καποδίστρια. Προσπάθησε με όλα του τα μέσα να ξαναδολοφονήσουν τον Καποδίστρια και τους γύρισε το βόλι κατάμουτρα και βέβαια δεν τους πλήγωσε, διότι τα χρηστά πληρώνονται, τους τσάκισε τον εγωπαθή αλαζονικό βαυκαλισμό τους. Αυτοί πάλι οι ίδιοι αλαζόνες ανά τους αιώνες που τους φτύνεις και σου λένε ψιχαλίζει.

Άγνωστος είπε...

Ο Καποδίστριας δεν είναι απλώς μια τυπική προβολή μιας ταινίας. Είναι και ένας τρόπος που μας δίνει ο Θεός για να γίνουμε οι κυβερνήτες τού ίδίου μας, τού εαυτού. Αυτό το οίδαν πολύ καλά και το σιχάθηκαν οι κριτικοί του "κ", που σε θέλουν αριστερό και πούστη πρωταγωνιστή για να έχεις ευνοϊκή κριτική.
Καθόλου δεν θέλουν να πετύχει αυτήν η προβολή από το αξεθώριαστο κατ Εικόνα στην ζοφερή πραγματικότητα και αντίστροφα, διότι προάγει την αυτογνωσία και ξεβρακώνει τους δήθεν.

Κάθε Καποδίστριας λοιπόν είναι και ένα χτύπημα του σμίλης, που αφαιρεί την υποκρισία και αποκαλύπτει την Εικόνα του Θεού μέσα στους νευρώνες μας.