Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Τη αυτή ημέρα Αγίου Κοσμά του Ισαποστόλου.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Διδαχές και προφητείες που επανέρχονται στα κηρύγματα του.
-Το Τριαδολογικό Μυστήριο και δόγμα .
- Η πτώση του ανθρώπου λόγω υπερηφανιας και η σωτηριώδης καταλυτική για το ανθρώπινο Γένος Ανάσταση του Χριστού.
- Η σημασία της συμμετοχής στο Βάπτισμα και στα άλλα Μυστήρια ως υποστασιοποίηση του Ανθρώπου.
- Η λιτότητα, η απλότητα, η ταπείνωση και η αποφυγή καλλωπισμού.
- Αποφυγή τόκου, αδικίας, βλασφημίας, αρπαγής και καταπάτηση της αργίας για πλουτισμό.
- Ομόνοια, πραότητα, ειρήνη στις κοινότητες .
- Ανάγκη μετανοίας στους δύσκολους καιρούς. - Επαναπροσδιορισμός της σχέσης ανθρώπων με τον Θεό και τους άλλους. Αγάπη προς όλους
-Τον κόσμο θα κυβερνούν άλαλα και μπάλαλα. Δεν χρειάζεται σχολιασμός και αναλύσεις στο παραπάνω στην εποχή των δικτύων και της Α.Ι.
-Όταν καταστρέψουμε τα δέντρα θα καταστραφούμε.Όλη η οικολογική ευαισθησία σε μία μόνο πρόταση.Τα ζούμε. Πυρκαγιές, άρα πλημμύρες και κλιματική κρίση. Επίσης αδηφαγια και απληστία εις βάρος της Φύσης.
-Για τις γυναίκες: Να μην τις θεωρούν οι άντρες κατώτερες τους, σαν πού κάνουν οι τούρκοι,αλλά σε ισοτιμία και μόνον τότε να θεωρεί ο άντρας κατώτερη του μια γυναίκα όταν την ξεπεράσει σε αρετή!Ξεκάθαρα πράγματα χωρίς υστερίες για πατριαρχιες και 182 φύλα.
- Για τον φυλετισμό: Να μην μισείτε τους εβραίους για την τοκογλυφία και το θρησκευτικό τους μίσος προς εμάς, αλλά να προσεύχεστε να τους φωτίσει ο Θεός και να σωθούν. Για όσους λένε τρελά και τον θεωρούν αντισημιτη κλπ.
-Για την κοινωνική αδικία: Να τρώτε όσο έχετε ανάγκη και τα άλλα να τα μοιράζεστε με τον φτωχό, αλλιώς καταστρέφεστε.Και δεν μιλάει για πνευματικό αλλά αυτόν τον σωματικό θάνατο.
-Για την αστυνόμευση της νέας εποχής και τα ΜΜΕ: Θα έρθει εποχή πού ο αντίχριστος θα μπεί στο σπίτι μας και θα μας δυναστεύει.Νο κομμεντ .
-Για την παιδεία: Να επιμείνουμε στα Ελληνικά Γράμματα τα οποία ανοίγουν εκκλησίες και κάνουν κατανοητό το Ευαγγέλιο. Μια παιδεία με ήθος και ώθηση στην εσωτερική καλλιέργεια .Ιδιαίτερα η Παιδεία διαμορφώνει άξιους Ιερείς.
-Για την αλλοίωση του πολιτισμού και της ταυτότητας μας: Οι αντίχριστοι είναι δύο,η νοθεία της πίστης από δυτικά και η εισαγωγή ξένων ηθών από ανατολικά.Χωρις ταυτότητα είσαι μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: