Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Έσβησε μετά από 29 μέρες φωτιά στον Όρβηλο

 

Με τη βοήθεια της βροχής, μετά από 29 ημέρες, έσβησε τελικά η φωτιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο όρος Όρβηλος, έχοντας κατακάψει 12.000 στρέμματα. «Ήδη από το πρωί επιχειρούσαν εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί σημαντικά. Πλέον, σήμερα μόνο καπνίζει. Δεν υπάρχει ενεργή φωτιά. Και αναμένουμε το απόγευμα νέα βροχόπτωση που θα εξαφανίσει ακόμη και τον εναπομείναντα καπνό», δήλωσε, μιλώντας στον eleftherostypos.gr ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Γιώργος Τάτσιος.Κάηκαν 12.000 στρέμματαΗ καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα (έως την 15.08.2024, 12:15 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας.

1 σχόλιο:

Βασίλειος είπε...

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει Κράτος και συντονισμός στις υπηρεσίες για τη προστασία του περιβάλλοντος ;
Κακοήθειες !
Όλα πάνε βάσει σχεδίου !
Απορρίπτεται σε κάποιο δύσβατο βουνό η τοποθέτηση ανεμογεννητριών λόγω ύπαρξης δάσους ;
Μπαίνει μια φωτιά μια ημέρα που φυσάει ο κατάλληλος άνεμος από επιβαίνοντες σε κάποιο όχημα χωρίς πινακίδες που δεν ελέγχει κανείς .
Αφήνεται η φωτιά να κάνει το διαολάρεστο έργο της και όταν καθαρίσει το βουνό από το ενοχλητικό δάσος και μπορούν ανενόχλητα να ανοίξουν δρόμοι 10 - 20 μέτρων πλάτους για να περάσουν οι ρότορες 70 - 90 μέτρων και οι μπετονιέρες , δίνεται η άδεια από τις υπηρεσίες όπου προΐσταται μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού. Αν αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες , αναλαμβάνει δράση ένας οργανισμός που χρηματοδοτεί τους κύριους παράγοντες για να καμφθούν οι αντιδράσεις και στον οργανισμό αυτό πάλι προΐσταται άλλο μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού.
Τέλος , η φωτιά κάποτε σβήνει , είτε από βροχή, είτε γιατί δεν έχει άλλη καύσιμη ύλη να κάψει και τότε θα βγουν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός στα κανάλια να πουν ότι ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε καλύτερα, οι ζημιές ήταν λιγότερες, χάθηκαν λιγότερες ανθρώπινες ζωές , κ.ο.κ.
Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αιολικών πάρκων την οποία διευθύνει πεθερός πρωτοκλασάτου υπουργού που κατηγορεί Κύπριους πολιτικούς ότι δεν έχουν τη γενναιότητα να δώσουν στους μογγόλους την υπόλοιπη Κύπρο που έμεινε ελεύθερη το 1974 , πουλάει στη ΠτΔ βίλα ως αναγνώριση παρεχόμενης υπηρεσίας αφού από τη θέση της προεδρεύοντος του ΣτΕ δόθηκε η άδεια χωροθέτησης και εγκατάστασης αιολικών βιομηχανικών πάρκων μέσα σε αναδασωτέες εκτάσεις καμένων δασών.
Το Κράτος λοιπόν, μέσω της οικογένειας του πρωθυπουργεύοντος , λειτουργεί συντονισμένα και αν ο ΟΑΣΕ κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι δεν απορροφά τα ευρωπαικά κονδύλια για τη πρόληψη και τη πυρόσβεση των δασών , βλέπει το δάσος και χάνει το δένδρο .
Το γενεαλογικό δένδρο κάποιων οικογενειών πρέπει να ζήσει βασιλικά στη καμένη Ελλάδα ! Ε ε καμένο ξύλο ...