Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Η σαλότητα για τον Χριστό είναι χαρισμένη από το Άγιο Πνεύμα στους πολύ πολύ ταπεινούς και ασκητικούς χριστιανούς.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Θέλει πολύ ταπείνωση να βριστείς και να ξεφτιλισεις την εικόνα σου χωρίς να πληγωθείς και σκέπη από το Άγιο Πνεύμα για να βρεθείς σε αλλόκοτα και επικίνδυνα περιβάλλοντα και να μην αλλοτριωθείς-απορροφηθείς. 
Βλεπεις ανθρωπους οι οποίοι εξωτερικά εχουν την πιο αντιχριστιανικη ζωη, εξω απο τα com ill fault και μέσα τους ειναι λιωμένο κερί απο την αγαπη του Χριστού και ταπεινό μαξιλαράκι να απλωσει τα ποδια Του.Και μια παράξενη αθωότητα και αγνότητα που δεν μπορείς να της αποδώσεις ορισμό. 
Πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν την διά Χριστον σαλότητα είτε ως πρόφαση για να ξεφύγουν από την αυστηρότητα που επέβαλλαν οι ίδιοι στον εαυτό τους(ενοχικοί) είτε από υπερηφάνια , για να πειραματιστούν και έφαγαν τα μούτρα τους.
Δεν μπορείς να προσποιηθείς για πολύ την αντισυμβατική ζωή που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης χωρίς να κουραστείς και να συμβιβαστεις καποια στιγμή. Ειναι δώρο θεϊκό δεν είναι θεμα χαρακτήρα. 
Ας μην σκανδαλίζονται ούτε οι χριστιανομάχοι ούτε οι "καλοί" χριστιανοί. 
Η Ορθοδοξία είναι υπέρλογο άθλημα για πολύ λίγους.
Τα χαρίσματα δίνονται σε όποιον τα αντέχει. Αλλιώς είναι ξερατά. 
Οι μεταμφιέσεις γίνονται αντιληπτές και από τις λεπτές συνειδήσεις και από τα πιο χοντρά μυαλά. Σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί η πρόκληση για την πρόκληση...
 π.π.
Στην φωτογραφία άλλη αγαπημενη σαλοαγία. Η Μαρία των Παρισίων. Γκουγκλ ιτ και θα ωφεληθείς .