Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Μπορεί να είναι doodle κείμενο 
 
Κάνει ζέστη λέει ο άλλος και τα μυαλά μας έχουν κουρκουτιάσει θαρρείς και χωρίς την ζέστη τα μυαλά μας δούλευαν κανονικά.
Βιαστές και δολοφόνοι ελεύθεροι, εγκλήματα ζήλιας, μαχαίρια βγαίνουν από ανήλικα, στα τηλεπαιχνίδια νέα παιδιά "μορφωμένα" δεν ξέρουν ούτε ποια είναι η Νίκη της Σαμοθράκης ούτε που είναι έχουν την εντύπωση ότι μάλλον είναι η κυρία Νίκη χαϊδευτικό της Ελπινίκης που έχει το μικρό μάρκετ στο κάμπινγκ. Μια κοινωνία σε απόγνωση αφού απαγορεύεται για χάρη της εξέλιξης και της μιας κάποιας δημοκρατίας των λίγων να πεις την χονδρή χονδρή, την αδελφή αδελφή, τον γύφτο γύφτο και διάφορες τέτοιες απαγορεύσεις που τελικά κοιτώντας το δένδρο χάσαμε το δάσος.....
Οσες γελοίες απαγορεύσεις τέτοιου είδους κι αν βάλετε δήθεν για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας τόσα περισσότερα εγκλήματα, οικογενειακή βία, σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών θα γίνονται από αυτούς που η γιαγιά μου η Χρύσω, η μάνα μου αλλά και όλη η τότε κοινωνία τους αποκαλούσε ανώμαλους και που η σημερινή κοινωνία τους έδωσε εξουσία, θέσεις ευθύνης και καθημερνή προβολή στις τηλεοράσεις μας, το lifeStyle δηλαδή αυτό είναι που μας έλλειπε.
Επειδή μάλλον απαγορεύεται τώρα να πούμε αυτό που έλεγε η Μαλβίνα "έξω π@@@τη απ΄ την παράγκα" που πολύ θα το ήθελα, αλλά σίγουρα μου επιτρέπεται να γράψω ότι
"μερικοί άνθρωποι είναι το χαμόγελο του Θεού
και μερικοί είναι οι μορφασμοί του"....
Καλησπέρα γείτονες και καλά θα κάνουμε να κοιτάζουμε κάθε πρωί τον καθρέπτη μας και ανάλογα με το τι βλέπουμε να τον φτύνουμε η για να μην τον ματιάζουμε η για αποδοκιμασία.
  θεία Ευτέρπη

2 σχόλια:

Νεκτάριος είπε...

Σύγχυση...,σύγχυση...,σύγχυση...

Μία ματιά σε λεξικό:
"σύγχυση 1 η [sínxisi] Ο33 : α.η κατάσταση που δημιουργείται από την ασάφεια, την αντιφατικότητα ή την έλλειψη τάξης: Yπάρχει μια ~ σχετι κά με τις αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας. Ο λαβύρινθος των νόμων και των διατάξεων προκαλεί συχνά ~ στον πολίτη. Mην κάνεις ~ της ελευθερίας και της ασυδοσίας, μη συγχέεις. β. (επιστ.) β1. (ψυχιατρ.) διανοητική ~, διαταραχή της συνειδήσεως, έλλειψη πνευματικής διαύγειας"

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

... εὔτερπνος καὶ ενίοτε κομμάτι αδυσώπητος...

(ὡς ϕιλαλήθης... )

ϕιλόκαλος, εὐαίσθητος,
κάλαμος ὀξυγράϕος,
καὶ ἐπαΐων ἡθογράϕος...

μιά λεβεντιά καμαρωτή...


ἀλλά... πικρή στὴν ρίζα
μοιάζει ἡ ἀλήθεια
κι ὡς νὰ ϕανεῖ γλυκύ τὸ ριζικό της
(ὡς γλυκυτάτη ἀπό ϕυσικοῦ της...
καὶ πάντερπνος)

ἀρυόμεθα πικρότητος ἐν ἀληθείᾳ...
ἀπὸ τὴν εὔτακτον, καλή μας θεία...