Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Περισσότεροι από 1.500 προσκυνητές στην 9η προσκυνηματική διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

 

Περισσότεροι από 1.500 προσκυνητές στην 9η προσκυνηματική διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, η καθιερωμένη πλέον Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ένας σημαντικός θεσμός τον οποίο έχει αγκαλιάσει και διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η φετινή δράση ήρθε να πλαισιώσει τον εορτασμό των 100 χρόνων από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη πνοή συγκίνησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την έναρξη της Προσκυνηματικής Διαδρομής κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με περισσότερους από 1.500 προσκυνητές και φίλους να λαμβάνουν μέρος στην πεζοπορία, που ξεκίνησε από τη θέση «Άγιος» και μέσα από διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι μήκους 18,1 χλμ. κατέληξε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Η μεταφορά των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ΚΤΕΛ Ευβοίας και με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν αναμνηστικές μπλούζες, καπέλα, δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.

Η 9η Προσκυνηματική Διαδρομή, διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο με την ευλογία και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και σε συνεργασία με τους Δήμους Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Σημαντική ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, του Πυροσβεστικού Σώματος Εύβοιας, της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, του Δασαρχείου Λίμνης και του ΕΚΑΒ.




η συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: