Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ἔκκληση γιά προσευχή ὑπέρ τοῦ ὀρθοδόξου ποιμνίου στή βόρεια Γάζα τῆς Παλαιστίνης


 Μια συγκλονιστική έκκληση απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσολυμα, όπου τον συνάντησε το newsbomb. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας, που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο newsbomb.gr απευθύνει την αγωνιώδη έκκληση, για 1.000 και πλέον Χριστιανούς, οι οποίοι από χθες έχουν κλειστεί στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και είναι από τις αρχαιότερες που υπάρχουν. Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε για την πραγματική ειρήνη – και πραγματική ειρήνη δεν υπάρχει χωρίς δικαιοσύνη. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν ζήσει ο παλαιστινιακός λαός με δικαιοσύνη και ελευθερία, όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου. Πρέπει να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή».

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε για την πραγματική ειρήνη – και πραγματική ειρήνη δεν υπάρχει χωρίς δικαιοσύνη. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν ζήσει ο παλαιστινιακός λαός με δικαιοσύνη και ελευθερία, όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου. Πρέπει να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή».

3 σχόλια:

minas45 είπε...

αυτο το .... παρακληση για προσευχη απο ολες τις εκκλησιες δεν το καταλαβαινω....

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ν μάθουμε την αγία απλότητα να μην είμαστε πολύπλοκοι ,θα το καψουμε στο τελος ...

Georgios Tatsis είπε...

Αυτό από σένα δεν το περίμενα, αλλά σαλος δεν είσαι;;;τι περιμένεις!!! καλά λέει ο αδελφός Μηνάς!!! Ανοίξτε το επίσημο σάιτ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πύλη Ειδησεογραφίας και θα δείτε να φιγουράρει ο Ιεροσολύμων -κριμασιν οις οιδε Κύριος -Θεοφιλος με όλους τους προκαθημένους λέει των χριστιανικών εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ν εκδίδει κοινόν ανακοινωθέν με παράκληση λέει για ... Παγκόσμιο Ημέρα Νηστείας την 17ην Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη!!!!!!!!η εκκλησία έχει από τους αγίους Αποστόλους νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή!!!Δεν περίμενε τον εκ... Γαργαλιάνων Μεσσηνίας Θεοφιλον ή μάλλον σφόδρα αμερικανοφιλον να κηρύσσει μαζί με τις αιρέσεις που τις ανεγνώρισε ως ισότιμες εκκλησίες στο Κολυμπάρι ημέρα Νηστείας τάχα μου δια το Παλαιστινιακό ζήτημα!!!!!!!!!Ο Θεός οργίζεται και μεις γελάμε!!! Διά να συνεννοουμεθα..."Τα Προσκυνήματα χωρίς την Ορθήν Πίστιν είναι άδειοι τοίχοι!" Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος (ανήλθεν εις τον θρόνον 28 ετών!!!) , "Κάλλιον τα Προσκυνήματα να γίνουν παραναλωμα του πυρός παρά να προδωσωμεν την Πίστιν!!!"άγιοι Σάββας, Θεοδόσιος και οι λοιποί της Παλαιστίνης μοναχοί Ε' αιώνας