Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Τιμούνται αποδομητές της Ορθόδοξης Θεολογίας στο συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία».

 

 

Σήμερα αρχίζει το συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού «Θεολογία». Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου θα λάβει χώρα το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Την πρώτη ημέρα Κεντρικός και μόνος ομιλητής θα είναι ο Χρυσόστομος Σταμούλης, οι αιρετικές θέσεις του οποίου έχουν δημοσιευθεί επανειλημμένα στο διαδίκτυο!!!!. Την δεύτερη ημέρα, πρώτος ομιλητής θα είναι ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου!!!!.

Και οι δύο, ως αποδομητές της Ορθόδοξης Θεολογίας, περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο, Αναστάσιος Πολυχρονιάδης, Δρ. Θεολογίας, «Αποδομητές της Ορθόδοξης Θεολογίας», Εκδόσεις Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2021. Εκτενέστερα οι πλάνες του Χρυσόστομου Σταμούλη αναπτύσσονται στο βιβλίο του καθηγητή δογματικής ΑΠΘ Ιωάννη Κουρεμπελέ, «Ηδονοδοξία, Κριτική στη Μεταπατερική Θεώρηση της Παρθενίας της Θεοτόκου», Εκδόσεις Αλτιντζής, Θεσσαλονίκη 2019.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 8/12/2021 ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 374 ;;; 

η συνέχεια...

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...τὸ πρῶτο μεγάλο...πρότζεκτ...

ποὺ λὲς καὶ...ἔτρεξε...εἴδικά,
ὥστε νὰ μαντρώσει,
μέγα μέρος
κλήρου καὶ λαοῦ

στὴν... ἀποδομητική μερίδα...

υπῆρξε νομίζω ἡ προσπάθεια,
νὰ γίνουν ἀποδεκτές ἀπό την ἑκκλησια μας,

οἱ μ ε τ α μ ο σ χ ε ύ σ ε ι ς...

σὰν μία οἰονεῖ... κερκόπορτα

μετά τὴν ...γιγάντια μπομπάρδα,
"πάπας τῆς Ρώμης"...
ποὺ τσάκισε τὰ τείχη ποὺ γιὰ αἰῶνες εἶχε ὑψώσει ἡ Ορθοδοξία μας
ἀπέναντη στὸν πανοῦργο εχθρό...

...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σκληρό και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε:

Η "επίσημη Εκκλησία", εκτός από λίγες άξιες εξαιρέσεις, θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ με τον Αντίχριστο, όταν θα κυβερνήσει ορατά και αισθητά ο ίδιος ο Αντίχριστος.
Όταν θα ξεκινήσει το σφράγισμα των ανθρώπων στο χέρι και στο μέτωπο, η "επίσημη Εκκλησία" θα εκδώσει ένα δημόσιο ανακοινωθέν, που θα είναι παρόμοιο με το πρόσφατο ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.

Υπάρχει το όραμα με μια ουράνια ύπαρξη, που είδε ο Όσιος Αγιορείτης και αόρατος ασκητής Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης (+2015), που είπε ότι:

Θα γίνει ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λίγοι θὰ εἰναι οἱ χριστιανοὶ (ΟΧΙ οι θρησκευτικά αδιάφοροι) οἱ ὁποῖοι ΔΕΝ θὰ πάρουν τὸ χάραγμα του Αντίχριστου.

Του Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου.

https://www.youtube.com/watch?v=Wb_Kn2obbyE