Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Τί θα ψηφίσεις; Έρχονται νέα μέτρα και εμβολιασμός από Σεπτέμβρη.

Πολύ φοβάμαι ότι πέρασε καιρός και τώρα μπήκες πολύ βαθειά μέσα στο τούνελ για να αλλάξεις γνώμη. Είσαι συναισθηματικά εγκλωβισμένος. Συγνώμη που σου χαλάω το ωραίο αφήγημα. Θέλω όμως να έχω την συνείδησή μου καθαρή.
πηγή

Ξύπνα καημένε Ρωμιέ που ακόμη, αναρωτιέσαι!

20 σχόλια:

Καλλιόπη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θάνος Πλεύρης είπε...

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και να ρίξουμε ψήφο μόνο σε αυτούς που αντιστάθηκαν κατά την περίοδο της κορωνοχούντας και όχι στους γιαλαντζί αντιστασιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποψη του κου Βαθιωτη που λέει οτι όποιο μικρό κόμμα κι αν ψηφίσουμε ενισχυουμε το πρώτο μεγάλο, τι γνώμη έχετε;

Γιάννης είπε...

Εχει δίκιο!

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια ερώτηση. Ο Μπεχλης πώς τα κατάφερε να περάσει από τις συμπληγάδες του Αρείου Πάγου;

kyrios είπε...

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ξέρει το παρόν και το μέλλον, καί την ψυχή μας και το τομάρι μας.
Η singular ξέρει την τιμή της για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η σωστότερη δημοσκόπηση που θα κάνουν οι άρχοντες του τόπου μας θα γίνει το βράδυ των εκλογών, αυτοί θα ξέρουν τα σωστά αποτελέσματα

kyrios είπε...

Σχετικά με τα νέα μέτρα για ασθένεια, η Αυστραλία και η Κίνα ήταν μια προπόνηση για τον πλανήτη

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε.. Τώρα κιόλας που λέει οτι θα χρησιμοποιήσει το άρθρο 53 για να παραιτηθούν την κατάλληλη στιγμή οι βουλευτές του ώστε να χαλάσει η προδοσία..

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το άρθρο 53 και θα παραιτηθούν οι 10 βουλευτές του (που ας πούμε ότι θα έχει) και μ' αυτό θα πετύχει κάτι, αλλά όποιος κι αν είναι, πρόκειται για αρλούμπα διηπειρωτικού βεληνεκούς.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζεις από νομικά να μας εξηγήσεις γιατί δεν θα πετύχει κάτι. Ο Μπεχλης ισχυρίζεται ότι έτσι θα κλείσει τη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι παραιτούνται όπως λένε π.χ. 10 βουλευτές. Ε θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε 10 περιφέρειες. Το πολύ πολύ να γίνει αυτό. Τις οποίες θα κερδίσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρουν τις έδρες.

Αν ήταν έτσι καλέ μου, τότε λες πραγματικά στα χρόνια του κοινοβουλευτικού βίου κανένας να μην είχε χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο για να μπλοκάρει νομοσχέδια;

Απορώ δηλαδή που το συζητάμε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Μα υπάρχει και προηγούμενο, οι επαναληπτικές εκλογές του 1990 τόσο, '92; Κάπου εκεί. Τότε που καταδικάστηκε ο μακαρίτης ο Τσοβόλας και εξέπεσε του βουλευτικού αξιώματος. Ούτε η Βουλή έκλεισε ούτε το σύμπαν σταμάτησε. Άμα είπε τέτοιο πράμα ο Μπέχλης, τότε ο Μπέχλης είναι γκιοζησκαρά.

Βασίλειος είπε...

Έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις μετά τις εκλογές σε σχέση με τη Τουρκία και τη νέα μεγάλη προδοσία μετά από αυτή του Μακεδονικού. Σε συνδυασμό με τον οικονομικό αρμαγεδώνα που θα κτυπήσει την Α-μερική και όλο τον κόσμο , τον πόλεμο Δύσης - Ρωσίας στην Ουκρανία, την ατζέντα της μεγάλης επανεκίνησης και τον νέο ολοκληρωτισμό , οι Έλληνες Ορθόδοξοι πρέπει να είναι ενωμένοι κάτω από τον Λόγο του Ευαγγελίου.
Όποιος βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση είναι πραγματικός πατριώτης.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρωγόμαστε μεταξύ μας . Οι αιώνιοι εχθροί μας που μας έχουν μελετήσει καλά ξέρουν το αδύναμο σημείο μας και το συντηρούν. Ας ψάξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν !

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Βαθιώτης τί προτείνει; να ψηφίσουμε μεγάλο κόμμα ή αποχή όπως η Σουφλή. Η παραίτηση που διάλεξε δεν είναι η καλύτερη λύση

Ανώνυμος είπε...

Αν ασχολείστε με Μπέχλη και Παύλο, μάλλον χάνετε τον καιρό σας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

Βαθιωτης ,δαπεργολας μιλάνε για αποχη !

σαλός είπε...

ΔΕΝ γλυτώνουμε,
επ΄ανθρώποις ελπίζοντες

και η αποχή και το λευκό και το μικρό κόμμα,
όλα τάχουν προβλέψει,
στημένο παιχνίδι με τα χαρτιά ήδη μαρκαρισμένα και μοιρασμένα

όλοι μας ανησυχούμε,
γνωρίζοντας πως όλα όσα μέχρι τώρα έχουμε τραβήξει,
ήταν ..απλά πρωτοβρόχια,
μπροστά στο αύριο που οι του σκότους έχουν σχεδιάσει,
κι ακόμα ρωτάμε ...τι και αν να ψηφίσουμε?

και ξεχνάμε πως ακόμα λέμε όμως..
Χριστός ανέστη!

σίγουρα δεν τ'αξίζουμε,
αλλά τόσο πολύ αγαπά το πλάσμα Του ο Θεός,
που δεν θα ταφήσει να χαθεί,
επιτέλους,
δεν μπορεί να λέγανε ψέμματα
οι τόσο σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες μας

δόξα τω Θεώ,
έχοντας χάσει κάθε πια ελπίδα σε κάθε ανθρωπίνως δυνατό,
μπορούμε να στραφούμε πια πιο δυναμικά
εκεί που μόνο μπορούμε να ελπίζουμε,

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!


Καλλιόπη είπε...

Μιλᾶνε γιὰ ἀποχή, ἀναλαμβάνουν ὅμως τὴν εὐθύνη,ὅταν τὰ κομματόσκυλα
ψηφίσουν σύσσωμοι τὰ κόμματα ποὺ μᾶς ρίμαξαν τόσα χρόνια;;φυσικά, δὲν θὰ ἔρθει
ἀπὸ τὸ Κοινοβούλιο-ποὺ πρέπει ἔτσι κι ἀλλις νὰ κλείσιε καὶ νὰ ἀπολυμανθεῖ-τὸ δίκαιο,δὲν θὰ τὸ φέρει ὅμως ἡ ἀποχή μας.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...πράγματι, μᾶς ἐνώνει
ἡ κοινή πεποίθηση

πῶς,
τὰ κόμματα ποὺ προωθοῦν
καί πραγματοποιούν
τὴν... "ἀτζέντα"....
(τῇ συνεργείᾳ τῶν λυκοποιμένων καὶ ὅσων παρατρεχάμενων)

πρέπει νὰ μαυριστοῦν

μὲ τὸν κατά τὸ δυνατόν

πιὸ ξεκάθαρο τρόπο•

ἀς δημοσιευθοῦν λοιπόν,
ὅ λ ε ς οἱ σχετικές πληροϕορίες

κι ἀς πράξει ὁ καθεῖς

κ α τ ά _ σ υ ν ε ί δ η σ η ν!

Κωνσταντίνος Βαθιώτης είπε...

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε η συζήτηση περί αποχής να δίχασε περισσότερο τον ελληνικό λαό. Έναν λαό, ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό αρέσκεται να κλασαυχενίζεται ότι τα ξέρει όλα.
Αμέτρητοι παντογνώστες που δεν έχουν ανοίξει ποτέ τους μία σελίδα από ένα εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου ή πολιτικής επιστήμης, που δεν έχουν μελετήσει τις ιστορικές καταβολές του θεσμού των εκλογών, που δεν έχουν ξεφυλλίσει παλιά και καινούργια βιβλία κοινωνικής ψυχολογίας, παίρνουν στα χέρια τους το πληκτρολόγιο και αρχίζουν να ξεφωνίζουν όσους τολμούν να αρθρώνουν λόγο εναντίον της «έξυπνης δικτατορίας» και υπέρ της αποχής.

Ο προεκλογικός αγώνας είναι ένας ακόμη «πόλεμος» που διεξάγεται από «αόρατους εχθρούς» των πολιτών, οι οποίοι κάνουν το παν για να εκμαιεύσουν την λαϊκή συναίνεση ή, ακόμη καλύτερα, να βιάσουν συνειδήσεις. Άπαξ και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι πεισθούν να προσέλθουν στις κάλπες, αδιάφορο υπέρ ποίου κόμματος θα κατακυρωθεί το ψηφοδέλτιο, ο «πόλεμος» κερδήθηκε.
Διότι τα φαινομενικώς διαφορετικά κόμματα στην πραγματικότητα αποτελούν μουσικά όργανα μιας ολοκληρωτικού τύπου ορχήστρας που παίζει υπό την καθοδήγηση του ίδιου μαέστρου. Όποιο πρόσωπο κι αν βρεθεί στα έδρανα της Βουλής, η ορχήστρα θα εξακολουθήσει να παίζει την ίδια μελωδία (της δυστυχίας), γιατί σημασία δεν έχει η ταυτότητα του οργανοπαίκτη αλλά η στέρεη υποδομή του συστήματος.
Όπως σε μια εγκληματική οργάνωση εναλλάσσονται πρόσωπα που υπηρετούν τους προκαθορισμένους σκοπούς της, έτσι και σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τα πρόσωπα που εργάζονται γι’ αυτό είναι αναλώσιμα ροδάκια του συστήματος.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, όποιος κι αν ψηφισθεί, δεν θα καταφέρει να αλλάξει ούτε μια τρίχα από το status quo, αντιθέτως θα γίνει εξάρτημα του καθεστώτος.
Κατέληξα, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι κάθε ψηφοδέλτιο στην κάλπη ισοδυναμεί με ένα λιθαράκι που συμβάλλει στην εδραίωση της «έξυπνης δικτατορίας», την οποία είχαμε μεν την τύχη να βιώσουμε στην μέχρι σήμερα μεγαλύτερη έντασή της λόγω της τριετίας του κορωνοϊού, πλην όμως, λίγες μόλις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών, συμπεριφερόμαστε πάλι όπως και προ κορωνοϊού.
Εφόσον κάθε δικτατορία (είτε συμβατική είτε «υβριδική»-«έξυπνη») συνεπάγεται την άρνηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της αξίας του ανθρώπου, κάθε αφυπνισμένος και συνειδητοποιημένος πολίτης θα όφειλε να αρνηθεί την άρνηση, απέχοντας από το κόλπο της κάλπικης κάλπης.
Σε ένα κείμενο του 1973 βρήκα την ωραία φράση ότι «ο άνθρωπος που δρα σύμφωνα με τη συνείδησή του δεν αποτυχαίνει ποτέ». Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η συνειδητή αποχή από τις εκλογές είναι από μόνη της μια νικηφόρος (συνεπής και αξιοπρεπής) επιλογή, η σημασία της οποίας δεν εξαρτάται από την στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι πολίτες.
Η συνειδητή αποχή επικυρώνει την ιδιότητά μου και την αξία μου ως ελεύθερου ανθρώπου.
Απέχω, άρα υπάρχω!
ΥΓ: Κάποιοι με λοιδόρησαν για τις θέσεις μου, κάποιοι άλλοι μου πέταξαν το γάντι. Το σήκωσα γράφοντας ένα κείμενο 50 σελίδων, επιδιώκοντας να παραθέσω την δέουσα τεκμηρίωση. Για να δούμε τώρα πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

https://kvathiotis.substack.com/p/948?utm_source=facebook&sd=pf&fbclid=IwAR3cBPiZASyxXQ9h2welLBQ0zKWa74BMofFGIZMrGrx8hklKSEF-5IZO3DA