Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

είναι κάτι στιγμές..


Δεν ξέρεις που να πρωτογυρίσεις το βλέμμα.. ένας ουρανός σε αποχρώσεις μαβιές και ροζ, πορτοκαλοκόκκινες στ' αριστερά, πουλιά και μια πόλη να ανάβει σιγά σιγά τα φώτα της καθώς βυθίζεται σε μια θαλασσένια ομίχλη..

Μια μελωδία ακούγεται από μακριά κι ένα ζευγάρι χορεύει σε ρυθμούς tango.. ο ακορντεονίστας δίνει τον καλύτερο του εαυτό..

Για ένα χορό χρειάζονται δυό.
Αυτός που θα παρασύρει τον άλλον στο ρυθμό, κι αυτός που θα ακολουθήσει.
Πάντα όμως ο καθένας χορεύει στα προσωπικά του βήματα

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσες φορές άραγε σηκώνουμε τα μάτια μας απο την μίζερη ζωή μας νά δούμε τα θαύματα του Θεού !

Στο σχολείο μάς μάθαιναν νά επαινούμε την εργατικότητα και την προνοητικότητα του μυρμηγκιού , πώς νά μήν σηκώνουμε τα μάτια μας απο τον πάγκο της εργασίας και της μελέτης . Ευτυχώς ο Κόντογλου το ανέτρεψε και αυτό . Ελεεινολόγησε το μυρμήγκι και τις αρετές του και επήνεσε τον τσίτζικα και την ανεμελιά του . Ό ίδιος ο Κόντογλου έκανε αποδράσεις απο την τακτική ζωή , έπλεκε απο κανένα εγκώμιο για την γυναίκα του την Μαρία για νά εξασφαλίσει την άδεια και εύρισκε καταφύγιο σε θάλασσες και ακρογιαλιές . Αυτό δεν τον εμπόδισε νά είναι πολυσχιδής και παραγωγικός όσο κανείς άλλος .

Ανώνυμος είπε...

Το τσέλο τραγουδά στους ρυθμούς του τρελλού μας μπλόγκερ και παρασύρει και εμάς νά τον ακολουθήσουμε όπως ο καθένας μπορεί .

Ο τρελλός δεν είναι ιστολόγος , είναι ιστιολόγος , ανοίγει πανιά και μας ταξιδεύει σε χώρες γαλήνης , μία απόδραση απο το βάρος των πονηρών ημερών .

Νά 'σαι καλά . Είναι θέμα καλωσύνης νά θέλει κανείς νά προσφέρει στον συνάνθρωπό του μία ανάπαυση .

Αφού αδειάσουν οι αρές για τους οικουμενιστές , παπιστές , Κολυμπαριστές , νεωτεριστές καί άλλα ων ουκ έστιν αριθμός , μας ξεπλένει μέ ένα ταγκό και τσέλο .

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

!!! τα σεβη μας..