Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ανήκουστο! Κόβουν αγρυπνίες λόγω της ενεργειακής κρίσης!

Πάντοτε, θα πρέπει να ξεκινούν μέτρα από τις εκκλησίες!Διαβολικής έμπνευσης , αλίμονο όμως σε αυτούς που δεν το αντιλαμβάνονται ...

Φώτα και σώματα θέρμανσης θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Μόνο η λέξη «ντροπή» ταιριάζει απόλυτα στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουν και βάση, ότι υπάρχει περίπτωση να ακυρώνονται από εδώ και πέρα οι αγρυπνίες στις εκκλησίες της πόλης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης!

Δηλαδή από την Εκκλησία θα αρχίσουν τα μέτρα για να σωθεί η Ελλάδα από την αύξηση τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου, και αυτό θα γίνει με την απαγόρευση ή την αναβολή των αγρυπνιών στις εκκλησίες, ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, που τον κρύβουν στους χριστιανούς;

Φώτα και σώματα θέρμανσης, λοιπόν, θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, πατέρας Ιάκωβος, θα σταλεί άμεσα εγκύκλιος στις ενορίες με οδηγίες για μείωση του ενεργειακού κόστους.

«Θα περιοριστούν οι πολυέλαιοι που θα ανάβουν, ενώ θα μειώσουμε και τη θέρμανση», αναφέρει ο πατέρας Ιάκωβος.

Η σημαντικότερη απόφαση που λαμβάνει, όμως, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω, να σταματήσουν τις αγρυπνίες, διότι υπολόγισαν ότι έχουν το μεγαλύτερο κόστος. «Θα σταματήσουμε τις αγρυπνίες στις ενορίες μας, διότι τις βραδινές ώρες καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και κοστίζει πάρα πολύ», λέει χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

«Για να καταλάβετε, μόνο στην ενορία μου, του Αγίου Θεράποντα, χρειαζόμαστε 12.000 ευρώ τον μήνα για τα λειτουργικά έξοδα», δίνει ως παράδειγμα ο πατέρας Ιάκωβος, προφανώς αγνοώντας ότι το «νυχτερινό ρεύμα» είναι πάντοτε φθηνότερο από το ημερήσιο και υπάρχουν ειδικά προγράμματα σε όλες τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύντομα και σε όλη την Ελλάδα;

Η απόφαση αυτή, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά ετοιμάζεται να γίνει γνωστή σε όλες τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα θα ακολουθηθεί και από άλλες ενορίες, σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους πιστούς όλης της χώρας, οι οποίοι σαφώς και θέλουν να συμμετέχουν στις αγρυπνίες.

Το ερωτηματικό είναι ένα και σαφές: Γιατί, πάντοτε, θα πρέπει να ξεκινούν τα μέτρα από τις εκκλησίες; Θυμίζουμε και την απόφαση για τους ελάχιστους πιστούς εντός των ναών στη διάρκεια της πανδημίας και τα επεισόδια με ιερείς μέσα και έξω από τις εκκλησίες, τη στιγμή που στα λεωφορεία έμπαιναν οι επιβάτες ο ένας πάνω στον άλλον.

newsbreak

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΜΕΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγρυπνίες τέλος στη Θεσσαλονίκη Η ενεργειακή κρίση αγγίζει και τις εκκλησίες Î Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναμένεται να στείλει εγκύκλιο στις ενορίες με οδηγίες για εξοικονόμηση ρεύματος" 

σχόλιο:

Είστε δαίμονες, δωσίλογοι και λωποδύτες.
Έχετε για θεό σας τον Διαφθορέα
και κυνηγάτε ότι έχει να κάνει με τον Χριστό.
Το είδαμε να συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό άλλωστε.
Και γιατί ρε λαμόγια αφού έχετε θέμα με την ενέργεια,
δεν κλείνετε τους οίκους ανοχής;
Γιατί δεν κλείνετε κανένα καζίνο;
Γιατί δεν μειώνετε τα ωράρια στα φρουτάκια του οπάπ;
Γιατί δεν κλείνετε τα μπουζούκια;
Και γιατί μονάχα οι "αγρυπνίες" σας πειράζουν;
Εκεί είναι οι δυνατές οι προσευχές ε;
Άλλη μια επιβεβαίωση για το τι φοβάστε.
Και για το ποια είναι η Αλήθεια που σας τρομάζει.
Αλλά δεν πειράζει... Όσοι κατάλαβαν αρκούν.
Οι υπόλοιποι ας διαβάσουν τα πρωτόκολλα των Σοφών τους
μπας και καταλάβουν με ποιανού πλευρά είναι.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα οι αγρυπνιες με κλειστα φωτα και κερια δεν γινονται; Εμεις εδω στην πρωτευουσα ετσι τις κανουμε...

Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ είπε...

Αν και δεν κατέχω το προφητικό χάρισμα θα....προφητέψω.
Το επόμενο μέτρο λοιπόν η κατάργηση της Θείας λειτουργίας.
Ελείψει σιτηρών η καραμέλα θα ξαναμπεί στην γλώσσα και θα αποφασίσει πόσο σάλιο θα ξοδέψουν.
Κρατήστε το....

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος είχε υποστηρίξει την ιεροσύνη των παπικων στις αγρυπνιες θα κολωνε; τα αντιδωρα μέσα σε σακουλάκια τα δινανε στην ενορία του να καταλάβετε.... Και εν πάσει περίπτωση αν μια ενορία δεν έχει οικονομικής θέμα αυτόν τον τυπο τι τον αφορά;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αντί νά περικόψουν τις αγρυπνίες , γιατί κοστίζουν , μήπως λέγω θα ήταν καλύτερο νά περικόψουν το δεσποτικό χαράτσι , που αφαιμάσσει τις ενορίες ?

Θα πρέπει νά γίνει ένας εξορθολογισμός στις δαπάνες και τα έξοδα των δεσποτικών αυλών . Δεν φτάνει που είναι ασήμαντοι τους πληρώνουμε και για χρυσόβεργες !

Ανώνυμος είπε...

Σωστος, εδω υπαρχουν Μητροπολης μονο στα χαρτια (βλ. Δωδωνης, Προικονησου κτλπ)

Ανώνυμος είπε...

Κανένα προβλήμα. Σβήνουμε φώτα και με τα κεράκια θα είναι πολύ καλύτερα. Μοναστηριακό στυλ. Να ενοχλούμε λοιπόν τους ιερείς για αγρυπνίες στις οποίες ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΊΝΟΥΜΕ. Διότι μόνο τότε έχει νοημα η διαμαρτυρία των ενθερμων. Γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό πρόκειται για υποκρισία. Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να πρωτοστατεί η εκκλησία σε κάθε καλό αλλά να γίνεται με πνευματικό τρόπο.
Αυτό το λέω διότι υπάρχουν πολλοί συνομιλητές που εκ προσωπικότητας θα διαμαρτυρόταν για αυτή την απόφαση αλλά τα πρωινά της Κυριακής ανταποκρίνονται άμεσα σε μηνύματα που τους στέλνω εν ώρα εκκλησίας καθ ότι βρίσκομαι με την αναπηρη μάνα περιμένοντας να έρθει η γυναίκα που θα την φυλάει από την Σαββατιανη άδεια.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Μα βέβαια αναπόσπαστο κοματι μιας νυκτερινης προσευχης το λιγοστο φως και τα κερακια ,ομως ,βλεπεις τι λένε ; Οχι, απαγορεύονται οι αγρυπνιες !

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό και οι άλλοι συνομιλητές σου να έχουν και αυτοί "κάποια μάνα" ή κάποιο σοβαρό κώλυμα, που δεν το γνωρίζεις και να κατατάσσονται στους "δι' ευλόγους αιτίας"! Μάλλον δεν έχει καμία σημασία αυτός ο λόγος, για να μην γίνονται αγρυπνίες...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Από αυτό που άκουσα από κάποιο κανάλι του κ.Θεοχαρη Γεωργίου,αυτό δεν ισχύει κ το διέψευσε η Ι.Μ.Θεσσαλονικης ότι δηλαδή είναι fake news.
Και έτσι να μην είναι υπάρχουν λύσεις!
Είμαστε στον αιώνα τον απαταιωνα όπου κυριαρχεί η σύγχιση ,το ψεύδος,οι λοβιτουρα ,
Η αισχροκέρδεια κ λοιπά ...φαντασιοκοπηματα.
Πρέπει ο πιστός λαός να έχει πνευματική εγρήγορση !