Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Λατρεμένος τενόρος. Φωνάρα Και η μαμά του, ΔΕΝ τον πέταξε, όπως της έλεγαν οι εμπιστήμονες.

May be an image of 1 person
Τον Σεπτέμβριο του 1958 μια έγκυος γυναίκα μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι ίσως προκληθεί σοβαρή βλάβη στο έμβρυο μετά την επέμβαση και την συμβούλεψαν να προχωρήσει σε έκτρωση  αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Το παιδί γεννήθηκε με γλαύκωμα και μόνο από το δεξί του μάτι έβλεπε θολά σχήματα και χρώματα.Παρ'ολα αυτά μεγάλωσε φυσιολογικά στην φάρμα των γονιών του που έφτιαχναν εργαλεία και πουλούσαν κρασί .
Στα 7 του χρόνια είχε μάθει φλάουτο, τρομπέτα ,σαξόφωνο, κιθάρα, τρομπόνι και ντραμς. Η κλασική μουσική μόνο, ηρεμούσε σύμφωνα με την μητέρα του αυτό το ανήσυχο πνεύμα. Μια μέρα η νταντά του χάρισε έναν δίσκο του Ιταλού τενόρου Φράνκο Κορέλι. Ο Μποτσέλι τον λάτρεψε. Στα 7 του χρόνια, μπορούσε να ξεχωρίσει τις φωνές των πιο διάσημων τραγουδιστών της εποχής και προσπαθούσε να τους μιμηθεί.
Στα 12 σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, έπαιζε στην θέση του τερματοφύλακα και τον βρήκε η μπάλα με δύναμη το πρόσωπο. Προκλήθηκε αιμορραγία στο δεξί μάτι και τυφλώθηκε εντελώς.
Όλοι συμβούλευαν το τυφλό παιδί να προσέχει αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Δεν σταμάτησε, να έχει φιλοδοξίες και να κυνηγά τα όνειρά του. «Καθώς μεγάλωνα, όλοι μου έλεγαν «μην το κάνεις αυτό είναι επικίνδυνο», αλλά δεν με ένοιαζε. Άμα το σκεφτούμε έτσι όλα είναι επικίνδυνα». Συμμετείχε ακόμη και σε ιππικούς αγώνες. Σπούδασε νομική αλλά την λεωφόρο της δόξας την περπάτησε ως τενόρος και τραγουδοποιός. Τον ανακάλυψε ο Παβαρότι
Το 1998 μπήκε στην λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους καθώς και στο βιβλίο Γκίνες όταν κατάφερε να βρίσκεται με το κλασικό άλμπουμ Sacred Arias,ταυτόχρονα στις τρεις πρώτες θέσεις στα charts των US Classical Albums.
Εγινε Αξιωματικός του Τάγματος της Αξιοσύνης από την ιταλική δημοκρατία και στις 2 Μαρτίου 2010 τιμήθηκε με ένα αστέρι από την Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ για την συμβολή του στο Live Theatre.
Η Σελίν Ντιόν είπε για τον ίδιο κάποτε, "αν ο Θεός ήταν καλλιτέχνης, η φωνή του θα έπρεπε να ακούγεται όπως του Αντρέα Μποτσέλι".
Είναι ο Andrea Bocelli!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, προσευχόταν στον Θεό, να φανερώσει το φάρμακο για τον καρκίνο.
Τότε ο Θεός του αποκάλυψε ότι είχε γεννηθεί ο άνθρωπος που θα εύρισκε το φάρμακο του καρκίνου, αλλά οι άλλοι άνθρωποι σκότωσαν αυτό τον άνθρωπο με έκτρωση.

Ανώνυμος είπε...

Είχε συλληφθεί, εννοείς.Έγραψες λάθος εκ παραδρομής

Ανώνυμος είπε...

Τί ωραίο πράγμα νά αποδέχεται κανείς τον σταυρό στη ζωή του ! Αφορά και τους γονείς και τα παιδιά που ενδεχομένως νά γεννηθούν μέ κάποιο πρόβλημα . Είναι ευλογία . Ζυμώνεται κανείς μέ τον πόνο και συγκρατείται απο την αλαζονεία του βίου . Βλέπουν και οι γύρω και πρέπει νά ελέγχονται για την μεμψιμοιρία τους .

Ευλογημένοι είναι και οι σύντροφοι , άνδρες ή γυναίκες, που στέκονται στο πλευρό τους μέ θυσιαστική αγάπη .