Τα ρόδια τα αγαπάμε για πολλούς λόγους. Όπως για το όμορφο ρουμπινί χρώμα τους και τη γλυκόξινη γεύση τους. Το ρόδι ταιριάζει υπέροχα σε διάφορες συνταγές, αλλά και στις σαλάτες. Ωστόσο, το καθάρισμα και το κόψιμο ενός ροδιού συνήθως φέρνει πανικό στην κουζίνα, όμως μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Πώς διαλέγουμε ένα ρόδι
Η εποχή των ροδιών είναι το φθινόπωρο. Ο μήνας τους θα λέγαμε ότι είναι Οκτώβριος, ενώ τα βρίσκουμε στην αγορά και όλο τον χειμώνα. Τα ρόδια δεν ωριμάζουν μετά τη συλλογή τους, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξουμε ρόδια που είναι ωραία και ώριμα, ήδη, από το μανάβικο. Τα κατάλληλα ρόδια είναι εκείνα που έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και είναι βαριά, καθώς αυτό σημαίνει ότι είναι και ζουμερά.