Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Εξοργιστικά αλλοτριωμένες θέσεις ιερέως στο θέμα της βάπτισης των δύο παιδιών στην Γλυφάδα.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και εσωτερικός χώρος(πάρτε μια βαθειά ανάσα, κάντε καλύτερα πρώτα μία προσευχή, και μπείτε μετά να διαβάστε)

ΕΔΩ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"δεν υπάρχει κάποιος κανόνας άρνησης βαπτισματος σχετικά με τη σεξουαλικοτητα των γονέων ή αν οι γονείς που έχουν υιοθετήσει τα παιδιά είναι του ίδιου φύλου. {Αν υπάρχει παρακαλώ να μου το πείτε, μήπως κάνω λάθος}"

Αυτό το σημείο - το έπιασαν και οι σχολιαστές στο Τας Θύρας - αλλά δεν μπορώ κι εγώ να μην πω ότι πρόκειται για ουρανομήκη μπαρούφα διηπειρωτικού βεληνεκούς, μάλλον τη μεγαλύτερη μπαρούφα όλων των εποχών. Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας, διότι τον καιρό που γράφτηκαν οι κανόνες αυτά τα πράματα ήταν αδιανόητα. Είναι σαν να ζητάει ο πατήρ κανόνα που να απαγορεύει να περπατάμε με τα χέρια. Πού τους βρίσκουνε κάτι τέτοιους και τους χειροτονούν, αυτή την απορία έχω, μπορεί να μου τη λύσει κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη διαστροφή από έναν ιερεα.
Ας μη περιμένουμε πλεον τίποτα εκτός από την επέμβαση άνωθεν....

Georgios Tatsis είπε...

Παναηαμ'!!!τι είν'τούτο;;;;;

GeorGRE είπε...


Θα επιτρέψει ο Θεός
να γίνουν τέτοια γεγονότα
για να φανεί η κατάσταση
των πλανεμένων ρασοφόρων
ώστε ο πιστός λαός να
ακολουθήσει τους ακραιφνείς
και καθαρούς.

Ο συγκεκριμένος ιερέας
κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Ο ελπιδοκτόνος όμως
ήξερε τι έκανε και γιατί.

Και δυστυχώς σιγή ιχθύος
από το Φανάρι...
να πούμε ότι ήταν
αναμενόμενο;;;



Φαίη είπε...

Αδελφέ @Ανώνυμε έχεις απόλυτο δίκιο.
Δηλαδή, όταν είδα αυτό το ερώτημα σκέφτηκα... τώρα τί είναι αυτό; Δηλαδή αν αύριο κάποιοι αποφασίσουν ότι μία προβατίνα και ένας άνθρωπος συνιστούν «οικογένεια» και μπορούν να παντρευτούν, να υιοθετήσουν παιδιά (ή πρόβατα) και να τα βαπτίσουν, ο εν λόγω πατήρ θα υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει και θα ζητάει Κανόνα της Εκκλησίας που να λέει ότι το απαγορεύει!!
Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Κατά το ποιμνίο και οι ποιμένες

Σπύρος είπε...

Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι που με σχόλιο του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook παρότρυνε αρχιμανδρίτη μητροπόλεως της βορείου Ελλάδας, ο οποίος στρεφόταν λεκτικά ενάντια σε όσους είχαν επιφυλάξεις σχετικά με τον εμβολιασμό, "να δώσει πόνο"!!!! Για τέτοια αγάπη μιλάμε!!!!

Λυκούργος Νάνης είπε...

Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος στην προς Μαγνησιείς επιστολή του επαπειλεί πνευματικό θάνατο σε καθένα ο οποίος "την πίστιν του Θεού τη κακή διδασκαλία φθείρει".
Ενώ ο σύγχρονος του, άγιος Πολύκαρπος, έχοντας αυτό υπ όψιν, προτρέπει όπως "μηδείς μεθοδεύη τα λόγια του Κυρίου προς τας ιδίας επιθυμίας" "αλλά" πάντες απολιπόντες την ματαιότητα των πολλών και τας ψευδοδιδασκαλίας επί τον εξ αρχής ημίν παραδοθεντα λόγον επιστρέψωμεν".
Πόσο προσεκτικοί, πρέπει να είμαστε όλοι μας.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απομακρυνόμαστε από την παραδεδομένη διδασκαλία.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κληρικοί διατυπώνουν «άρρητα ρήματα», αλλότρια του Ορθόδοξου Δόγματος και Ήθους.
Από τα πρώτα, ήδη, έτη της ζωής της χριστιανικής Εκκλησίας, εμφανίσθηκαν οθνείες και στρεβλές διδαχές, προϊόντα πεπλανημένων νόων, που αναστάτωσαν τον εκκλησιαστικό βίο. Τότε, όμως, η επίσημη Εκκλησία, δεν συγκάλυπτε, διά της σιωπής της, τα αναφυόμενα αυτά σκάνδαλα αλλά τα πάτασσε αμειλίκτως.
Εμείς εδώ, θα σταθούμε σε ένα παράδειγμα των νεοτέρων χρόνων, αυτό των περί του ιερού μυστηρίου του γάμου ετεροδιδασκαλιών, των εξελθόντων του έρκους των οδόντων του κεκοιμημένου επισκόπου Χαλκηδόνος (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως) Μελίτωνος (Χατζή), πνευματικού πατρός του πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Αντιγράφουμε από το φύλο Φεβρουαρίου του 1976 της μη εισέτι εκδιδομένης, αγωνιστικής εφημερίδος «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» :
«Παράδοξον και ασεβή περί γάμου θεωρίαν ανέπτυξεν ο οικουμενιστής, φιλοπαπικός και…φιλοκαρναβαλικός μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ.Μελίτων.
Προκειμένου να ταχθή υπέρ του αυτομάτου διαζυγίου ηθέλησε να στηρίξει τούτο…θεολογικώς δια μιας πρωτοτύπου ανοήτου θεωρίας.
Ιδού τι εδήλωσε σχετικώς εις δημοσιογράφους κατά την εις Αθήνας παραμονήν του:
«Ο γάμος είναι μυστήριον. Και μάλιστα μέγα. Ο γάμος είναι πρόβλημα υπαρξιακόν( ωραία λέξις!). Αποφασιστικόν και συντηρητικόν στοιχείον του γάμου είναι να ευρεθούν τα δύο έτερα μέρη και να συμβιώσουν από κοινού αρμονικώς.
Η Εκκλησία απλώς ευλογεί, δεν τελεί το μυστήριον.
Εάν πλανηθούν τα δύο μέρη, τότε σημαίνει ότι όντως δεν υπάρχει γάμος και μυστήριον».
Ο κ.Μελίτων, ομιλών όχι ευαγγελικώς αλλά δημαγωγικώς, ηθέλησε να στεφανώση την πορνείαν όπως προ ετών εστεφάνωσεν τον καρνάβαλον.
Αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΗ ΤΑΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Εν τοιαύτη περιπτώσει καταντά αιρετικός».
(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ)

Λυκούργος Νάνης είπε...

Αξίζει να υπομνησθεί, ότι τον εν λόγω επίσκοπο, γνωστό, μεταξύ των άλλων, και για τις οικουμενιστικές του θέσεις, εκφωνήσαντα, την Κυριακή της Τυρινής του 1970, στον καθεδρικό ναό Αθηνών, σκανδαλώδες, περί καρναβάλου, κήρυγμα μήνυσαν στην τότε Ιερά Σύνοδο επίσκοποι και πανεπιστημιακοί θεολόγοι. Βλέπετε, τότε υπήρχε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία από τη μεριά κληρικών και θεολόγων, εν σχέσει με σήμερα.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, προς εντροπή κάποιων, ότι το προαναφερθέν, περί καρναβάλου, κήρυγμα αναπαράγουν μετ επιδοκιμασίας και κάποια εγχώρια θρησκευτικά ιστολόγια ενώ τον περί ου ο λόγος επίσκοπο εκθειάζουν και τιμούν εγχώριες θεολογικές σχολές ενώ, εάν δεν απατώμαι, τον τίμησε προσφάτως και η Αποστολική Διακονία της εν Ελλάδι Εκκλησίας.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Δεν αγνοούμεν ότι βεβαίως πολλοί προσέρχονται εις το μυστήριον του γάμου όχι παρθένοι.
Αλά τούτο δεν σημαίνει, ότι την παρανομίαν των θα ονομάσωμεν μυστήριον του γάμου.
Ο κ.Μελίτων, ομιλών όχι ευαγγελικώς αλλά δημαγωγικώς, ηθέλησε να στεφανώση την πορνείαν όπως προ ετών εστεφάνωσεν τον καρνάβαλον.
Αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΗ ΤΑΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Διότι εν τοιαύτη περιπτώσει καταντά αιρετικός."


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, ΦΥΛΛΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1976
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΎ ΑΓΩΝΑ".