Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο μακαριστός π. Αυγουστίνος (Καντιώτης) ξεμπροστιάζει τον Ελπιδοφόρο για τα όσα πονηρά είχε πει περί αιρετικών και καβγατζήδων!!

Ακούγοντας την πύρινη ομιλία του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη (1963) διακρίνει κανείς τον καραμπινάτο λυκοποιμένα που μας έχει απασχολήσει πολύ τελευταίως. Αυτήν την φορά ο αγαπημένος και φλογερός Επίσκοπος ελέγχει τον Αμερικής για τα όσα πονηρά είχε πει περί αιρετικών ότι είναι οι…. καβγατζήδες!! Στην ουσία ονόμασε αιρετικούς αυτούς που ελέγχουν τους αιρετικούς. Με άλλα λόγια διέστρεψε πλήρως την Αποστολική και Πατερική Παράδοση. 

 

 

Όποιος βγάλει βαθύ νόημα από τα λεχθέντα του «ποιμένος» ας μας το πει….


«…Αιρετικός είναι ο καβγατζής. Αυτός που κάνει διχασμούς. Αυτός που φέρνει διχόνοιες. Αυτός που φέρνει μίση. … Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να χωρίζουν, θέλουν να διχάζουν τους ανθρώπους, θέλουν να κάνουνε καβγά, θέλουν να κάνουν φασαρία. Θέλουνε να πάρουν κάποιους με το μέρος τους και να είναι οι άλλοι από το άλλο μέρος. Αυτός είναι ο αιρετικός άνθρωπος. Οι άλλοι οι αδελφοί μας οι Χριστιανοί, οι οποίοι δεν είναι Ορθόδοξοι δεν είναι αιρετικοί, είναι άνθρωποι οι οποίοι χωρίς να φταίνε, χωρίς να το έχουν διαλέξει οι ίδιοι γεννήθηκαν σε μία άλλη εκκλησία, γεννήθηκαν σε ένα άλλο δόγμα, όπως κι εμείς. Δε νομίζω ότι εμείς, λίγοι πρέπει να ‘ναι ανάμεσά μας αυτοί οι προσήλυτοι οι οποίοι πραγματικά γνώρισαν την Ορθοδοξία και την διάλεξαν συνειδητά. Οι περισσότεροι γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι, δεν το διαλέξαμε. Επομένως αιρετικός δεν είναι άνθρωπος ο οποίος ανήκει σε μία άλλη εκκλησία, διότι τους ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες εκκλησίες πρέπει να τους αγαπούμε. Είναι αδέλφια μας, είναι χριστιανοί. Μπορεί να μην έχουμε κοινωνία μεταξύ μας αλλά είναι γείτονές μας και οι Χριστιανοί πρέπει να μάθουμε να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, να υποστηριζόμαστε και να συνεργαζόμαστε...»

 

Καραμπινάτος Λυκοποιμένας. Αν ζούσε σήμερα ο μακαριστός π. Αυγουστίνος, ο αγαπούλης σίγουρα θα τον αποκαλούσε καβγατζή, άνθρωπο της φασαρίας και της διχόνοιας.

Διαφωνεί κανείς;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 σχόλια:

GeorGRE είπε...


Έτσι "μπράβο" Ανελπιδοφόρε.
Χροιά της φωνής... γλυκιά,
χαμηλή. Ύφος διδασκάλου
"ξέρω εγώ, ακούτε εσείς
κουτορνήθια"
Όντως Λυκοποιμένας.

Τραβάει το δρόμο του
ο δυστυχής και με
έπαρση, η πνευματική
νοθεία εγκαθιδρύθηκε
για τα καλά μέσα του.

Ανάβει φωτιές,
κατασκανδαλίζει και
...απλά συνεχίζει !!!
Κρίμα και πάλι κρίμα.


The Cave Dweller είπε...

"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον"

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος